Παπαθανάσης: Ποιες επιχειρήσεις θα ανοίξουν πρώτες - Θα παραμείνουν τα SMS και η απαγόρευση κυκλοφορίας

Παπαθανάσης: Ποιες επιχειρήσεις θα ανοίξουν πρώτες - Θα παραμείνουν τα SMS και η απαγόρευση κυκλοφορίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το σχέδιο για το περιορισμένο άνοιγμα επιχειρήσεων μέσα στις γιορτές, σκιαγράφησε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως είπε, θα προηγηθεί το άνοιγμα των επιχειρήσεων μικρής κινητικότητας, καθώς και τα κομμωτήρια και τα κουρεία που καλύπτουν μια «άλλη ανάγκη» και ως εκ τούτου έχουν προτεραιότητα. 

«Ό,τι ανοίξει, θα ανοίξει με μεγάλη προσοχή θα ληφθεί υπόψιν η κινητικότητα που δημιουργεί», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επιβεβαιώνοντας πως οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή. «Κάτι θα ανοίξει, αλλά το πώς και τι θα ανοίξει θα κριθεί ακόμα και τις επόμενες ώρες». 

Ο ίδιος προεξόφλησε πως τα SMS για την μετακίνηση θα διατηρηθούν ακόμα και μετά το άνοιγμα εμπορικών καταστημάτων ενώ άφησε σαφώς ανοικτή την προοπτική αλλαγών στην απαγόρευση κυκλοφορία, που για την ώρα ισχύει από τις 9μμ έως τις 5πμ. 

«Τώρα που θα έχουμε και καταστήματα υπερτοπικού χαρακτήρα, σαφώς θα δοθεί μεγαλύτερο διάστημα για την επιστροφή στο σπίτι», σχολίασε, τονίζοντας πως η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα διατηρηθεί.

Όπως είπε, τα μέτρα είναι έτοιμα και η κυβέρνηση περιμένει τις εκτιμήσεις των ειδικών. Στις περιοχές που παρουσιάζουν επιδημιολογικό φορτίο χαμηλό και θεωρούνται «πράσινες», θα είναι πιο εύκολο να ανοίξουν οι δραστηριότητες  ενώ στις κόκκινες περιοχές θα είναι δύσκολο, τόνισε ο υφυπουργός, χωρίς να επιβεβαιώσει την πιθανότητα ανοίγματος σε ζώνες.

«Θα ακούσουμε την τελική άποψη των επιστημόνων. Μετρούν τον κυλιόμενο μέσο όρο των 7 ημερών [...] Στη συνέχεια θα ληφθεί η απόφαση από τον πρωθυπουργό».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΠΕΘΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πολιτική / Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την κορυφαία βυζαντινολόγο και ακαδημαϊκό

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών   - «Με δίδαξε τη σημασία του έργου και του αποτελέσματος. Ώστε το “αν” να γίνεται “να”, όπως μου έλεγε η ίδια», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
THE LIFO TEAM
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 200 ΒΕΛΓΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ

Πολιτική / Καισαριανή: Δρομολογούνται διαδικασίες από το ΥΠΠΟ για τις φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες - Τι λέει ο συλλέκτης που τις έχει

Όσα φανέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης - Ανοιχτός σε διάλογο με τις ελληνικές Αρχές δηλώνει ο Βέλγος συλλέκτης
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Νίκος Παππάς: Οριστικά εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά το επεισόδιο με τον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο

Πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι είχαν ζητήσει «άμεσα στην επιτροπή δεοντολογίας τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» για την «απαράδεκτη συμπεριφορά του»
THE LIFO TEAM