Παπαθανάσης: Ποιες επιχειρήσεις θα ανοίξουν πρώτες - Θα παραμείνουν τα SMS και η απαγόρευση κυκλοφορίας

Παπαθανάσης: Ποιες επιχειρήσεις θα ανοίξουν πρώτες - Θα παραμείνουν τα SMS και η απαγόρευση κυκλοφορίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το σχέδιο για το περιορισμένο άνοιγμα επιχειρήσεων μέσα στις γιορτές, σκιαγράφησε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως είπε, θα προηγηθεί το άνοιγμα των επιχειρήσεων μικρής κινητικότητας, καθώς και τα κομμωτήρια και τα κουρεία που καλύπτουν μια «άλλη ανάγκη» και ως εκ τούτου έχουν προτεραιότητα. 

«Ό,τι ανοίξει, θα ανοίξει με μεγάλη προσοχή θα ληφθεί υπόψιν η κινητικότητα που δημιουργεί», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επιβεβαιώνοντας πως οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή. «Κάτι θα ανοίξει, αλλά το πώς και τι θα ανοίξει θα κριθεί ακόμα και τις επόμενες ώρες». 

Ο ίδιος προεξόφλησε πως τα SMS για την μετακίνηση θα διατηρηθούν ακόμα και μετά το άνοιγμα εμπορικών καταστημάτων ενώ άφησε σαφώς ανοικτή την προοπτική αλλαγών στην απαγόρευση κυκλοφορία, που για την ώρα ισχύει από τις 9μμ έως τις 5πμ. 

«Τώρα που θα έχουμε και καταστήματα υπερτοπικού χαρακτήρα, σαφώς θα δοθεί μεγαλύτερο διάστημα για την επιστροφή στο σπίτι», σχολίασε, τονίζοντας πως η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα διατηρηθεί.

Όπως είπε, τα μέτρα είναι έτοιμα και η κυβέρνηση περιμένει τις εκτιμήσεις των ειδικών. Στις περιοχές που παρουσιάζουν επιδημιολογικό φορτίο χαμηλό και θεωρούνται «πράσινες», θα είναι πιο εύκολο να ανοίξουν οι δραστηριότητες  ενώ στις κόκκινες περιοχές θα είναι δύσκολο, τόνισε ο υφυπουργός, χωρίς να επιβεβαιώσει την πιθανότητα ανοίγματος σε ζώνες.

«Θα ακούσουμε την τελική άποψη των επιστημόνων. Μετρούν τον κυλιόμενο μέσο όρο των 7 ημερών [...] Στη συνέχεια θα ληφθεί η απόφαση από τον πρωθυπουργό».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ