Βρετανία: «Μπλόκο» της Extinction Rebellion σε πιεστήρια εφημερίδων του Μέρντοχ

Βρετανία: «Μπλόκο» της Extinction Rebellion σε πιεστήρια εφημερίδων του Μέρντοχ Facebook Twitter
Διαμαρτυρία της Extinction Rebellion έξω από πιεστήρια (Πηγή φωτό Twitter)
0

Μέλη της Extinction Rebellion μπλόκαραν το βράδυ της Παρασκευής δρόμους έξω από πιεστήρια στη Βρετανία, στα οποία τυπώνονται εφημερίδες του ομίλου του Ρούπερτ Μέρντοχ, News Corp.

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές χρησιμοποιώντας οχήματα μπλόκαραν τους δρόμους έξω από τα πιεστήρια στο Broxbourne και το Knowsley, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την κυκλοφορία πολλών εφημερίδων.

Σε αυτά τα πιεστήρια τυπώνονται εφημερίδες που ανήκουν στον όμιλο του Μέρντοχ, μεταξύ άλλων οι Sun, Times, Daily Telegraph, Daily Mail και London Evening Standard. Μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου, τα οχήματα διανομής Τύπου δεν είχαν αποχωρήσει από το πιεστήριο στο Broxbourne, σύμφωνα με την αστυνομία.

Εκεί έγιναν τουλάχιστον 13 συλλήψεις, ενώ οι συγκεντρωμένοι προειδοποιήθηκαν ότι κινδυνεύουν και με πρόστιμο αν δεν τηρήσουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα οποία απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 30 ατόμων.


«Απελευθερώστε την αλήθεια», ήταν το σύνθημα της κινητοποίησης. Η Extinction Rebellion ανέφερε ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να εκθέσει «την αποτυχία των εφημερίδων να κάνουν ρεπορτάζ για την κλιματική και οικολογική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως και την επαναλαμβανόμενη χειραγώγηση της αλήθειας για να ταιριάζει με τη δική τους ατζέντα».

Το πρωί του Σαββάτου, με ανάρτηση στο Twitter, οι Times ζήτησαν συγγνώμη στους αναγνώστες για το γεγονός ότι δεν μπορούν να βρουν την εφημερίδα σήμερα. «Το βράδυ η εκτύπωση των Times και άλλων εφημερίδων παρεμποδίστηκε από την Extinction Rebellion», ανέφερε ακόμη το tweet.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / WSJ: Ο Τραμπ θέλει να τερματίσει τον πόλεμο ακόμη και με κλειστά τα Στενά του Ορμούζ

Τις τελευταίες ημέρες, ο Αμερικανός πρόεδρος και οι συνεργάτες του, φέρεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια στρατιωτική επιχείρηση για το άνοιγμα των Στενών, θα παρατείνει τη σύγκρουση
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΡΑΚΑΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Η αμερικανική πρεσβεία στο Καράκας ανοίγει ξανά επτά χρόνια μετά το κλείσιμό της

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Καράκας το 2019, λίγο αφότου έκριναν παράνομη την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο μετά από εκλογές που θεωρήθηκαν ευρέως ότι αμαυρώθηκαν από νοθεία
THE LIFO TEAM