Σε εξέλιξη φωτιά στη Νάξο - Εκκενώθηκε προληπτικά χωριό

Σε εξέλιξη φωτιά στη Νάξο - Εκκενώθηκε προληπτικά χωριό Facebook Twitter
Ενισχύθηκαν πριν από λίγο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Νάξο - EUROKINISSI
0

Σε εξέλιξη είναι στη Νάξο η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε το πρωί στην περιοχή Σκαδού και απείλησε το χωριό, το οποίο εκκενώθηκε από τους κατοίκους του προληπτικά.

Στο νησί μετέβη ένα αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα, για να ενισχύσει τις δυνάμεις που επιχειρούν. Αυτή την ώρα στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 53 πυροσβέστες με έξι οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.


Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει θαμνώδη έκταση ωστόσο στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ με ριπές 6-7 μποφόρ, που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών και καθιστούν επικίνδυνη την πυρκαγιά.

Κάποια στιγμή οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά το χωριό Σκαδό, και με εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι για λόγους ασφαλείας.

Η φωτιά πέρασε κοντά στο χωριό χωρίς να αναφερθούν μέχρι στιγμής ζημιές και λόγω των ανέμων κατευθύνθηκε νότια, προς το χωριό Κόρωνα, το οποίο όμως δεν απειλήθηκε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LiFO ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Ελλάδα / Μιχάλης Μαρμαρινός από Δελφούς: «Δεν υπάρχει το "εγώ" χωρίς τον συνάνθρωπο»

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου συμμετείχε μαζί με τον ομότιμο καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής Στέλιο Στυλιανίδη και τον επικεφαλής ιατρό αποστολών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών, Αδριανό Γολέμη, σε μια συζήτηση όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν η αποδοχή, η συμπερίληψη, η ψυχική υγεία και η αξία της συνεργασίας, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
THE LIFO TEAM