Σενάρια για ανασχηματισμό - Στο προσκήνιο το υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής

Σενάρια για ανασχηματισμό - Στο προσκήνιο το υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την Παρασκευή έχει οριστεί υπουργικό συμβούλιο και τα σενάρια για ανασχηματισμό πληθαίνουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Καθημερινή, είτε ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε αλλαγές τα επόμενα 24ωρα πριν ή μετά τη συνεδρίαση, είτε ο ανασχηματισμός θα μεταφερθεί προς το τέλος του Αυγούστου. Ο ανασχηματισμός αναμένεται να είναι δομικός και όχι «σαρωτικός».

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης αναμένεται να λάβει θέση αναπληρωτή υπουργού με χαρτοφυλάκιο το Ταμείο Ανασυγκρότησης Στο πλευρό του δεν αποκλείεται να αναβαθμιστεί και ο σημερινός γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος.

Σε κάθε περίπτωση, μεγάλες αλλαγές δεν αναμένονται σε επίπεδο υπουργών. Τα προβλήματα στα υπουργεία Τουρισμού και Εργασίας είναι γνωστά, με τους δύο επικεφαλής να θεωρούνται υπ' ατμόν. Αλλαγές αναμένονται και στο επικοινωνιακό επιτελείο, με τον Στέλιο Πέτσα, στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το σενάριο, να πηγαίνει σε παραγωγικό υπουργείο.

Για τον κ. Στέλιο Πέτσα δεν αποκλείεται η αξιοποίησή του σε νέο πόστο. Ένα από τα ονόματα που συζητιούνται για τη θέση του εκπροσώπου είναι ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Σπήλιος Λιβανός. Για την ίδια θέση είχε γίνει συζήτηση και για τον βουλευτή Επικρατείας Χρήστο Ταραντίλη, ο οποίος φαίνεται να οδεύει για τη θέση του υφυπουργού Παιδείας, που σήμερα κατέχει ο κ. Διγαλάκης.

Βέβαιη θεωρείται η αναβάθμιση γενικών γραμματέων. Πλην του κ. Σκάλκου, σε θέση υφυπουργού μπορεί να προαχθούν και η σημερινή γ.γ. Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυ Λοΐζου, η γ.γ. Εργασίας Αννα Στρατινάκη και η γ.γ. Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, στο παρασκήνιο γίνεται ήδη συζήτηση για την αναβάθμιση των γενικών γραμματέων και σε άλλα υπουργεία. Μεγάλη αξιοποίηση βουλευτών δεν αναμένεται, καθώς ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να επιθυμεί αλλαγές «ειδικών αποστολών».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ