Φωτιά στο Mάτι: Kαθηλωμένα δυο ελικόπτερα λόγω «εγκατάλειψης θέσης» του διοικητή Εναέριων Μέσων

Φωτιά στο Mάτι: Kαθηλωμένα δυο ελικόπτερα λόγω «εγκατάλειψης θέσης» του διοικητή Εναέριων Μέσων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Νέα στοιχεία για την τραγωδία στο Μάτι έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αφορούν καταγγελία περί «εγκατάλειψης θέσης» του διοικητή Εναέριων Μέσων του «Ελ.Βενιζέλος» τη στιγμή που ήδη η χώρα μετρούσε δύο νεκρούς.

Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται στην έγκληση δια του δικηγόρου Βασίλη Καπερνάρου της Βαρβάρας Βουκάκη, χήρας Γρηγορίου Φύτρου, η οποία τον Ιούλιο του 2018 στο Μάτι έχασε τον άνδρα της, 54 ετών, τον γιο της Ανδρέα, 11 ετών, και την κόρη της Εβίτα, 13 ετών, τόσο κατά του τότε διοικητή της ΥΕΜΠΣ και του κ. Ματθαιόπουλου όσο και κατά όλων των άλλων τότε υπευθύνων.

Σύμφωνα με την έγκληση, η αποχώρηση του διοικητή της ΥΕΜΠΣ από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», πλέον των άλλων, είχε ως συνέπεια δύο ελικόπτερα με κάδο, τύπου ΒΚ-117, να παραμείνουν καθηλωμένα στο έδαφος καθ' όλη τη διάρκεια της φωτιάς.

Φωτιά στο Mάτι: Kαθηλωμένα δυο ελικόπτερα λόγω «εγκατάλειψης θέσης» του διοικητή Εναέριων Μέσων Facebook Twitter
protothema.gr

Πιο συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλεται, ο πύραρχος διοικητής και προϊστάμενος της ΥΕΜΠΣ κατά το χρονικό διάστημα από 18.00 έως 18.30 δίνει στην Πύλη 12 του αεροδρομίου στα Σπάτα άδεια για να εισέλθει με το αυτοκίνητό της εθελόντρια πυροσβέστρια, η οποία αφού ξεναγήθηκε στα ελικόπτερα της μονάδας, αποχώρησε μαζί με τον πύραρχο με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο προς άγνωστο προορισμό.

Εξι λεπτά μετά την αποχώρηση του διοικητή της ΥΕΜΠΣ -και συγκεκριμένα στις 18.36- στο τηλεφωνικό κέντρο 199 της ΣΕΚΥΠΣ αναφέρεται ότι υπάρχουν οι πρώτοι δύο νεκροί.

Σύμφωνα πάντα με την έγκληση, η εγκατάλειψη της θέσης από το διοικητή της ΥΕΜΠΣ ήταν γνωστή τόσο στον αρχηγό Π.Σ. Βασίλη Ματθαιόπουλο όσο και στον τότε γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη.

Με πληροφορίες από protothema.gr

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM
ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ελλάδα / Επίθεση ροτβάιλερ στην Καλαμάτα: Κατατέθηκε μήνυση για κακοποίηση ζώου - «Το χτύπησε με την αλυσίδα»

Σύμφωνα με επικεφαλής ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων, το σκυλί ήταν «ζώο εργαλείο» και «ο σκοπός του ήταν η γέννα και η πώληση κουταβιών, όχι η συντροφιά»
LIFO NEWSROOM