Boho chic καλάθια από το Μαρόκο

Boho chic καλάθια από το Μαρόκο Facebook Twitter
Είναι τόσο όμορφα και εντυπωσιακά, ειδικά όταν είναι πολλά μαζί, το ένα δίπλα στο άλλο, που το deco έρχεται αμέσως στο μυαλό όποιου τα αντικρίσει.
0

Χειροποίητα, πολύχρωμα και εντυπωσιακά είναι αυτά τα παραδοσιακά μαροκινά καλάθια με τα περίτεχνα μοτίβα που έχει φέρει κατευθείαν από την πολυσύχναστη Μεδίνα της Φεζ η Ευγενία Χανδρή, η δημιουργός της διαδικτυακής πλατφόρμας A Magic Cabinet, στην οποία συγκεντρώνει με προσωπικό μεράκι τα πιο ποιοτικά, πολύτιμα και εκλεκτά προϊόντα από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς και σχεδιαστές, αναζητώντας με αυτόν τον τρόπο την ομορφιά των νέων πραγμάτων, το βάθος της παράδοσης, την ουσία και το νόημα της δημιουργίας. 

Γαστρονομία, αποστάγματα, ομορφιά και περιποίηση, διακόσμηση, στυλ, γραφική ύλη, επιλεγμένα προϊόντα για κατοικίδια και bespoke συνεργασίες, όλα έχουν ξεχωριστή θέση στο «μαγικό ντουλάπι» της.

  

Τα καλάθια έχουν υφανθεί από ένα φυτό, το οποίο ονομάζεται Cladium Mariscus. Πρόκειται για ένα είδος καλαμιού που αναπτύσσεται στην περιοχή του Guercif, η οποία βρέχεται από πολλά ποτάμια. Οι ντόπιες εργάζονται σε έναν συνεταιρισμό κι εκεί υφαίνουν τα καλάθια με τέχνη και φαντασία. Η πρωτογενής χρήση τους δεν είναι διακοσμητική. Εκεί φυλάνε το ψωμί, όμως εμείς εδώ τα προτείνουμε ως δώρο, για να γεμίσουν με προϊόντα γαστρονομίας ή ομορφιάς, ίσως ως μπιζουτιέρες ή ακόμη και κασπό.

Boho chic καλάθια από το Μαρόκο Facebook Twitter
Boho chic καλάθια από το Μαρόκο Facebook Twitter
Boho chic καλάθια από το Μαρόκο Facebook Twitter
Boho chic καλάθια από το Μαρόκο Facebook Twitter
Boho chic καλάθια από το Μαρόκο Facebook Twitter
Boho chic καλάθια από το Μαρόκο Facebook Twitter
Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει στη Νάουσα η πρώτη Βιβλιοθήκη Οίνου της χώρας μας στη μνήμη του Γιάννη Μπουτάρη

Design / Η πρώτη βιβλιοθήκη για το κρασί στην Ελλάδα. Ο Γιάννης Μπουτάρης θα ήταν περήφανος

Ένας ιδιότυπος πολυχώρος που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του ντόπιου πληθυσμού σε ό,τι αφορά το κρασί, τη γαστρονομία και τη βιωσιμότητα, ξεκινά τη λειτουργία του στη Νάουσα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο μάγος της οικειότητας

Design / Μιχάλης Αναστασιάδης: «Υπάρχει φλυαρία στο design, λείπει η αυθεντικότητα»

Σε μια καριέρα 30 σχεδόν χρόνων σχεδίασε φωτιστικά, έπιπλα και αντικείμενα που μαρτυρούν έναν αναγεννησιακό δημιουργό, ο οποίος καταπιάνεται με τα υλικά, τη λειτουργικότητα και την τεχνολογία, σχεδιάζοντας την ποίηση τού καθημερινού. Με αφορμή την πρώτη του ατομική έκθεση στην Ελλάδα που μόλις εγκαινιάστηκε, ο Μιχάλης Αναστασιάδης μίλησε στη LifO.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Ένα σπίτι με εκατοντάδες φυτά που όλα έχουν τη θέση τους

Design / Ένα σπίτι με εκατοντάδες φυτά που όλα έχουν τη θέση τους

Το διαμέρισμα του εικαστικού Αργύρη Αγγελή είναι γεμάτο φυτά και ετερόκλητα στοιχεία. Ο ίδιος λέει ότι o εκλεκτικισμός -το mix 'n' match, όπως θα λέγαμε σήμερα- είναι το κλειδί των επιλογών του στη διακόσμηση.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
“Ο κόσμος της φιλοξενίας είναι ένας κόσμος χωρίς σύνορα”: όλα όσα έγιναν στη δεύτερη διοργάνωση του HOTEL EXPERIENCE το διήμερο 18&19 Οκτωβρίου 2025 στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Design / Πώς το Hotel Experience μεταμόρφωσε την Τεχνόπολη σε ατμοσφαιρική ξενοδοχειακή εμπειρία

Με συμμετοχή 8000 επισκεπτών, 120 ομιλητών και 70 εταιρειών υλικών και κατασκευής, το Hotel Experience ανέδειξε την ελληνική φιλοξενία ως διεθνή συζήτηση, όπου η αρχιτεκτονική και η επενδυτική στρατηγική συνυπάρχουν στο ίδιο τραπέζι.
LIFO NEWSROOM
Το ταξίδι του Δημήτρη Πικιώνη από τη Μαδρίτη στην οδό Πειραιώς 

Design / Χάρη στον Δημήτρη Πικιώνη ο δρόμος προς την Ακρόπολη είναι ένα έργο τέχνης

Μια νέα έκθεση για τον Δημήτρη Πικιώνη στο Μουσείο Μπενάκη αποκαλύπτει τη σπουδαιότητα αυτού του εμπνευσμένου Έλληνα εικαστικού, αρχιτέκτονα, στοχαστή και όσα του οφείλουν η Αθήνα και οι σύγχρονοι Έλληνες.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ένα σπίτι που χρειάζεται περισσότερους τοίχους

Design / Ένα σπίτι που χρειάζεται κι άλλους τοίχους για τους πίνακες του ιδιοκτήτη

Ο αρχιτέκτονας και visual artist Αλέξανδρος Μαγκανιώτης μένει στη Γλυφάδα, σε μια οικογενειακή πολυκατοικία. Το διαμέρισμά του έχει τόσα έργα που μοιάζει με δική του, ατομική έκθεση, την οποία ανανεώνει συνεχώς.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ο Gustaf Westman σχεδιάζει viral αντικείμενα που φτάνουν την ντοπαμίνη στα ύψη

Design / Ο Gustaf Westman σχεδιάζει viral αντικείμενα που φτάνουν την ντοπαμίνη στα ύψη

Πιάτα, φλιτζάνια, βάζα και λάμπες που σε κάνουν να θες να τους τραπεζώσεις όλους. Έντονα, χαριτωμένα, λαχταριστά αντικείμενα που μετατρέπουν το τραπέζι σου σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία ευτυχίας.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δημήτρης Αντωνακάκης: «Η Αθήνα χρειάζεται γενναίες αποφάσεις»

Οι Αθηναίοι / Δημήτρης Αντωνακάκης: «Η Αθήνα χρειάζεται γενναίες αποφάσεις»

Ως παιδί, σχεδίαζε δρόμους στην άμμο. Αργότερα, υπερασπίστηκε την αρχιτεκτονική ως τέχνη ζωής. Με τη σύντροφο και συνεργάτιδά του Σουζάνα έζησαν μια ζωή όπου το «εγώ» έγινε «εμείς», μέχρι την απώλειά της που τον σημάδεψε βαθιά. Είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ