ESM: Εκταμίευση 644 εκατ. ευρώ- Ρέγκλινγκ: Κρίσιμο να συνεχίσει η Ελλάδα τις μεταρρυθμίσεις

ESM: Εκταμίευση 644 εκατ. ευρώ- Ρέγκλινγκ: Κρίσιμο να συνεχίσει η Ελλάδα τις μεταρρυθμίσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Είναι κρίσιμο να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, με αφορμή την ανακοίνωση του ESM για την εκταμίευση 644 εκατομμυρίων ευρώ προς τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ανακοίνωσε ότι μεταβιβάζει στην Ελλάδα 644,42 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στα κέρδη των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα. Είχε προηγηθεί το «πράσινο φως» του Eurogroup για την εκταμίευση.

Παράλληλα, το συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αποφάσισε την κατάργηση της προσαύξησης του επιτοκίου για το δάνειο του 2012, για την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου έως τις 17 Ιουνίου 2020. Πρόκειται για ένα από τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που είχαν συμφωνηθεί το 2018 για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Η απόφαση αυτή αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση ύψους 103,64 εκατομμυρίων ευρώ για τη χώρα μας.

«Θα είναι κρίσιμης σημασίας για την Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της και να τις εντατικοποιήσει σε τομείς όπως ο χρηματοπιστωτικός», δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ. «Αυτό είναι απαραίτητο, προκειμένου να υποστηριχθεί περαιτέρω η οικονομική ανάκαμψη, να βελτιωθεί η ανθεκτικότητα της οικονομίας, όπως και η μακροπρόθεση οικονομική προοπτική της χώρας», συμπλήρωσε.

Στις δηλώσεις του, ο Κλάους Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι, όπως επιβεβαίωσε το Eurogroup του Ιουνίου, η ελληνική κυβέρνηση έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίτευξη συγκεκριμένων μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων. «Αυτό ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση πόρων που συνδέονται με αυτές τις δεσμεύσεις», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ESM, ενώ σημείωσε ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση ενήργησε γρήγορα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά, τόσο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όσο και στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM
Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM