Τουρκικά ΜΜΕ: H Ελλάδα κακοποιεί και διώχνει με τη βία μετανάστες στα σύνορα- Διαψεύδει η Γεροβασίλη

Τουρκικά ΜΜΕ: H Ελλάδα κακοποιεί και διώχνει με τη βία μετανάστες στα σύνορα- Διαψεύδει η Γεροβασίλη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

H Ελλάδα συνεχίζει την «αμφιλεγόμενη και παράνομη» τακτική του pushback, δηλαδή την βίαιη απώθηση και επαναπροώθηση μεταναστών προς την Τουρκία, μετέδωσε η τουρκική εφημερίδα Sabah.

Παράλληλα φιλοξενεί και τη διάψευση της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά σήμερα έχει εμφανιστεί αντίστοιχο δημοσίευμα και στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau.

Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει, επικαλούμενη το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, πως οι μετανάστες κακοποιούνται από τις ελληνικές αρχές και υποχρεώνονται να περάσουν τα τουρκικά σύνορα μισόγυμνοι εν μέσω χαμηλών θερμοκρασιών.

Το πρακτορείο κάνει λόγο για περίπου 300 περιπτώσεις κακοποίησης από τις ελληνικές αρχές ασφαλείας. Σε αυτές περιλαμβάνονται ξυλοδαρμοί και γδύσιμο των μεταναστών. 

Συνολικά, σύμφωνα με το Ανατολή,  οι τουρκικές αρχές ασφαλείας ανέφεραν περίπου 2490 περιπτώσεις βίαιων επαναπροωθήσεων μέσα στον Νοέμβριο. 

«Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, της οποίας το υπουργείο επιβλέπει την ασφάλεια των συνόρων, αρνήθηκε την κατηγορία, και ανέφερε στο πρακτορείο Ανατολή ότι η Ελλάδα δεν εμπλέκεται σε τέτοια περιστατικά», γράφει η εφημερίδα. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣτΕ: Συνταγματικός ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών

Ελλάδα / ΣτΕ: Συνταγματικός ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ακύρωσης για τον γάμο ομοφύλων, κρίνοντας πως δεν αντιβαίνει στις διατάξεις του Συντάγματος περί προστασίας του γάμου, της οικογένειας, της μητρότητας και της παιδικής ηλικίας ή περί ισότητας
LIFO NEWSROOM
Explainer: Η Μονή Σινά, το δικαστικό παρασκήνιο και η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου

Ελλάδα / Explainer: Η Μονή Σινά, το δικαστικό παρασκήνιο και η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου

Οι καταγγελίες για τη Μονή Σινά και οι εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις στην Αίγυπτο - Η απόφαση που «άναψε φωτιές» - Ο μαραθώνιος ανακοινώσεων - Ο αιγυπτιακός (προσωρινός) επίλογος
LIFO NEWSROOM
Ρόδος: 38χρονη διέκοψε τη θεραπεία φυματίωσης της κόρης της και αναζητείται από τις αρχές

Ελλάδα / Ρόδος: 38χρονη διέκοψε τη θεραπεία φυματίωσης της κόρης της και αναζητείται από τις αρχές

Η 4χρονη έχει διακόψει τη φαρμακευτική της αγωγή, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία της, αλλά και για τη δημόσια υγεία, λόγω της μεταδοτικότητας της νόσου
LIFO NEWSROOM