Μπρους Σπρίνγκστιν: «Ο πατέρας μου ήταν συγχρόνως ο ήρωας μου και ο μεγαλύτερος εχθρός μου»

Μπρους Σπρίνγκστιν: «Ο πατέρας μου ήταν συγχρόνως ο ήρωας μου και ο μεγαλύτερος εχθρός μου» Facebook Twitter
Πάνω από ένα χρόνο συμπλήρωσε στο σανίδι του Μπρόντγουεϊ το «Αφεντικό» με τις one man show αναδρομές στη ζωή και το έργο του
0

Πάνω από ένα χρόνο συμπλήρωσε στο σανίδι του Μπρόντγουεϊ το «Αφεντικό» με τις one man show αναδρομές στη ζωή και το έργο του, που κινηματογραφήθηκαν από το Netflix και θα παρουσιαστούν ως ταινία από την τηλεοπτική πλατφόρμα στις 16 Δεκεμβρίου, μία μέρα μετά την οριστική λήξη των παραστάσεων.

Μόλις κυκλοφόρησε και το πρώτο επίσημο τρέιλερ του «Bruce Springsteen on Broadway», στο οποίο ο 69χρονος ροκ σταρ εμφανίζεται κατά τις προσωπικές αφηγήσεις πριν την ερμηνεία μερικών από τα πιο γνωστά κομμάτια του.

Μόλις κυκλοφόρησε και το πρώτο επίσημο τρέιλερ του «Bruce Springsteen on Broadway», στο οποίο ο 69χρονος ροκ σταρ εμφανίζεται κατά τις προσωπικές αφηγήσεις πριν την ερμηνεία μερικών από τα πιο γνωστά κομμάτια του.

Μεταξύ άλλων, μιλάει στο κοινό και για την αιώνια αγάπη προς τη μητέρα του αλλά και για τη σύνθετη και δύσκολη σχέση που είχε με τον πατέρα του:«Όταν ήμουν νέος και αναζητούσα μια φωνή για να αφηγηθώ τις ιστορίες μου, επέλεξα τη φωνή του πατέρα μου...Ο πατέρας μου ήταν συγχρόνως ο ήρωας μου και ο μεγαλύτερος εχθρός μου...»

«Η μητέρα μου ήταν άλλη ιστορία εντελώς», προσθέτει. «Εκπροσωπούσε πάντα την καλοσύνη, την αισιοδοξία, την ευγένεια. Με έκανα να καταλάβω για πρώτη φορά πόσο σημαντικό είναι ναι νοιώθεις περήφανος για κάποιον που αγαπάς».

 

Springsteen on Broadway

Οι «αυτοβιογραφικές» παραστάσεις του Μπρους Σπρίνγκστιν στο ιστορικό Walter Kerr Theatre της Νέας Υόρκης – χωρητικότητας μόλις 975 θέσεων – ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2017 και αρχικά ήταν προγραμματισμένες να διαρκέσουν για έξι εβδομάδες. Πήραν παράταση όμως τρεις φορές λόγω της ζήτησης των πολύτιμων εισιτηρίων που έφτασαν να αλλάζουν χέρια μέχρι και για 7.000 δολάρια.

Μετά από 236 παραστάσεις όμως – από Τρίτη μέχρι Σάββατο – το σώου λήγει τελικά στα μέσα του επόμενου μήνα αφού προηγουμένως έλαβε διθυραμβικές κριτικές («ίσως να μην έχει παρουσιαστεί ποτέ κάτι τόσο αληθινό – και όμορφο – στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ», έγραψαν οι New York Times) ενώ ως αναγνώριση και από την θεατρική κοινότητα, ο Μπρους Σπρίνγκστιν παρέλαβε ένα ειδικό βραβείο Tony τον περασμένο Ιούνιο.

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έπαθα νευρολογική διαταραχή, είχα αυτοκτονικές σκέψεις» - Κι εκεί γεννήθηκε ο Ivy Robins

Μουσική / Πέτρος Βεντουρής: «Έγραψα τραγούδια για να μην πεθάνω»

Όταν ο Πέτρος Βεντουρής βυθίστηκε στη σιωπή της κατάθλιψης, γεννήθηκε ένας άλλος εαυτός, ο Ivy Robins. Και περνώντας από το σκοτάδι, την απώλεια και την ψυχοθεραπεία, βρήκε τη μουσική που τον έκανε ξανά λειτουργικό.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Φεστιβάλ Ελάτειας: Εκεί που η μουσική στήνει φωλιά κάτω απ’ τα πλατάνια εδώ και 12 χρόνια

Φεστιβαλ Ελάτειας / «Δεν ήταν φεστιβάλ, δεν υπήρχε σκηνή, ούτε πρόγραμμα»

Ξεκίνησε ως ένα πάρτι στο δάσος. Σήμερα, δώδεκα χρόνια μετά, το Μουσικό Φεστιβάλ Ελάτειας έχει γίνει σημείο αναφοράς για όσους πιστεύουν στη δύναμη της κοινότητας, της αυθεντικότητας και της μουσικής που ενώνει.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Φιλιώ Πυργάκη (1939-2021) : «Το δημοτικό, παιδί μου, δεν είναι τραγούδι για να πλένεις τα πιάτα…»

Μουσική / Φιλιώ Πυργάκη: «Το δημοτικό, παιδί μου, δεν είναι τραγούδι για να πλένεις τα πιάτα…»

«Λέω κουράστηκα, αλλά μόλις ανέβω εκεί πάνω στο παλκοσένικο γίνομαι αλλιώτικος άνθρωπος». Η κορυφαία των Ελληνικών πανηγυριών, που πέθανε σαν σήμερα το 2021, είχε μιλήσει στη LIFO για μιαν Ελλάδα που υπνοβατεί στο DNA μας.
M. HULOT
Fotis Benardo: «Εξάγουμε πολιτισμό, αλλά στην Ελλάδα δεν μας το αναγνωρίζουν»

Μουσική / Fotis Benardo: «Κανένα ΑΙ δεν μπορεί να εκφράσει αυτά που νιώθω, ούτε αυτά που έχω περάσει»

Είναι ο ντράμερ των Nightfall. Έκανε τη μουσική όχημα για τα ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο. Μοιράστηκε τη σκηνή με θρύλους της μουσικής όπως οι Black Sabbath, οι Iron Maiden οι Kiss και οι Motorhead. Πιστεύει πολύ στη νέα μουσική σκηνή της Ελλάδας και ότι ο άνθρωπος θέλει άνθρωπο και όχι ΑΙ. Είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
M. HULOT
Πόσο τελικά έχει ακυρωθεί ο Morrissey;

Μουσική / Morrissey: Η συναυλία ακυρώθηκε, το beef συνεχίζεται

Η πορεία ενός από τους πιο δημοφιλείς μουσικούς της εποχής μας έχει έχει στιγματιστεί από τις πολιτικές του τοποθετήσεις υπέρ ενός ακροδεξιού κόμματος, καθώς και από τις προκλητικές δηλώσεις του για ζητήματα όπως η μετανάστευση, η ισλαμοφοβία και η πολιτική ορθότητα. Το κοινό χωρίζεται στα δύο. Τι πιστεύει η κάθε πλευρά;
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Νταϊάνα Ρος, η βασίλισσα της μουσικής 

Μουσική / Νταϊάνα Ρος: «Θέλει χρόνο και δουλειά για να γίνεις Diva, δεν είναι τόσο απλό»

Μια από τις πιο μεγάλες τραγουδίστριες του πλανήτη, η ακαταπόνητη ερμηνεύτρια που με τη μαγνητική της παρουσία μαγεύει το κοινό, είναι ένα φαινόμενο πιο ασυνήθιστο από όσο νομίζετε. Έρχεται σε λίγες μέρες στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
105’ με τον Rack

Μουσική / Rack: «Έχω φάει σφαλιάρες γιατί τις ζήταγα, αλλά η ζωή μου πλέον έχει αλλάξει»

Γιος του Λεκτικού Επεξεργαστή και με καριέρα που εκτοξεύτηκε νωρίς, ο δημοφιλής ράπερ έχει αλλάξει ρότα. Στα 25 του, πιο ήρεμος από ποτέ, απολαμβάνει μια φήμη που έφτασε μέχρι το Χόλιγουντ.
M. HULOT