Αυξάνεται η κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας - Η Κύπρος ξεκινά ξανά πτήσεις προς την Ελλάδα

Αυξάνεται η κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας - Η Κύπρος ξεκινά ξανά πτήσεις προς την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Αυξάνεται σταδιακά η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ πτήσεις προς την Ελλάδα ξεκινά ξανά και η Cyprus Airways.

Σύμφωνα με την διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, Ιωάννα Παπαδόπουλου, από την περασμένη Δευτέρα, 15 Ιουνίου, καταγράφεται μια μικρή αύξηση της επιβατικής κίνησης με το «άνοιγμα» περισσότερων διεθνών πτήσεων, η οποία και αναμένεται να κινηθεί ανοδικά από την 1 Ιουλίου (καθοριστικό άνοιγμα τουρισμού, αίρεται ο περιορισμός των πτήσεων προς όλα τα αεροδρόμια και αναμένεται σύνδεση με μεγαλύτερες αγορές).

Με βάση τα στοιχεία, μέχρι και την περασμένη Κυριακή, 14 Ιουνίου, η επιβατική κίνηση σε καθημερινή βάση κυμαινόταν περίπου στους 8.000-9.000 επιβάτες, ενώ την Δευτέρα, 15 Ιουνίου, οι επιβάτες ήταν 12.229 (πέρυσι την ίδια ημέρα 87.000 επιβάτες). Περίπου στα ίδια επίπεδα κινήθηκε η επιβατική κίνηση και τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας.

Σε ό,τι αφορά την Cyprus Airways, σύμφωνα με την marketing manager της Cyprus Airways, Κική Χάιδα, η εταιρεία επαναφέρει σταδιακά τις πτήσεις από Λάρνακα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Σκιάθο και Ρόδο, επισημαίνοντας πως η ελληνική αγορά είναι πολύ σημαντική.

H ιδιωτική αεροπορική κυπριακή εταιρεία επανέφερε στις 9 Ιουνίου το δρομολόγιο Λάρνακα-Αθήνα (στόχος είναι να καταστεί ημερήσιο) και την επόμενη εβδομάδα επαναφέρει το δρομολόγιο Λάρνακα-Θεσσαλονίκη (στόχος είναι να διεξάγεται 2-3 φορές την εβδομάδα).

Αντίστοιχα, στις 2 Ιουλίου δρομολογεί το Λάρνακα-Ηράκλειο, στις 10 Ιουλίου το Λάρνακα-Ρόδος και στις 20 Ιουλίου το Λάρνακα-Σκιάθος. Τα δρομολόγια αυτά θα διεξάγονται 2 φορές την εβδομάδα έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM
ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ελλάδα / Επίθεση ροτβάιλερ στην Καλαμάτα: Κατατέθηκε μήνυση για κακοποίηση ζώου - «Το χτύπησε με την αλυσίδα»

Σύμφωνα με επικεφαλής ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων, το σκυλί ήταν «ζώο εργαλείο» και «ο σκοπός του ήταν η γέννα και η πώληση κουταβιών, όχι η συντροφιά»
LIFO NEWSROOM