Πώς και πέρασες από το Μέγαρο;

Ακολουθώ τους beatboxers Word of Mouth, όπου και να πάνε. Μέχρι και στο Μέγαρο.Είμαι fan.


Πολυφωνικών

Oι Σανάδες είναι η παρθενική μου εμπειρία σε ζωντανή εμφάνιση και με ενθουσίασαν τόσο πολύ, που τώρα αναζητώ ανάλογες παραστάσεις.


Τι ήταν αυτό που σε εντυπωσίασε; 

Εντυπωσιάστηκα από την πρώτη φορά που είδα τους Word of Mouth (El Pap Chico και Bitman), από τη δύναμη και τη μουσικότητα που μπορεί να βγάλει το ανθρώπινο σώμα και να δημιουργήσει ολόκληρη παράσταση χωρίς καμία τεχνητή βοήθεια και χωρίς κανένα όργανο. Μια ανθρώπινη ορχήστρα σε όλο της το μεγαλείο. Όσο για τις Σανάδες, έχουν υπέροχες φωνές και όλοι μαζί φτιάχνουν ένα πρόγραμμα με τις πιο απρόβλεπτες διασκευές.


Σου κόλλησε κανένα κομμάτι; 

Συγκινητικότατη βρήκα τη διασκευή του ρεμπέτικου τραγουδιού «Ο Καϊξής» των Απόστολου Χατζηχρήστου-Γιώργου Φωτιάδη,το «Amare Μe» σε μουσική Νίνο Ρότα (ένα ιταλικό fado από την ταινία Φιλμ του έρωτα και της αναρχίας του 1973) και το «Bullet in the head» των Rage Against the machine.


Σου έλειψαν τα μουσικά όργανα;

Όχι. H αναπαραγωγή ρυθμών, drum beats και μουσικών ήχων με τη χρήση μόνο του ανθρώπινου στόματος, της αναπνοής και των φωνητικών χορδών (Βeatbox) τα αντικατέστησαν με το παραπάνω.


Αναθεώρησες όσα πίστευες για τις δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος; 

Όχι. Ξέρω πολύ καλά τι θαύματα μπορεί να κάνει το ανθρώπινο σώμα αλλά και πόσο δύσκολο είναι και γι’ αυτό, όποτε συναντώ ανθρώπους που έχουν αυτό το ταλέντο, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τους θαυμάζω και να τους απολαμβάνω.


Θεωρείς ότι ταίριαζε αυτή η μουσική παράσταση στον συγκεκριμένο χώρο; 

Είχε ενδιαφέρον, καθώς ήτανε ένας χώρος προσβάσιμος σε ευρύ φάσμα κοινού, αλλά την επόμενη φορά θα προτιμούσα να τους ξαναδώ σε μία πιο ανεξάρτητη σκηνή.