Η διαμαρτυρία ενός Sir, η δύναμη του Photoshop και ένα viral μπέρδεμα

Η διαμαρτυρία ενός Sir, η δύναμη του Photoshop και ένα viral μπέρδεμα Facebook Twitter
0

 

 

Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στο Hyde Park το προηγούμενο Σαββατοκύριακο κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Πάπα στην Αγγλία. Ο στόχος δεν ήταν το καλωσόρισμα αλλά η διαμαρτυρία ενάντια στην πολιτική του Βατικανού σχετικά με τις απόψεις του για τη γκέι κοινότητα (και το σεξ γενικότερα).

 

Ένας από τους συμμετέχοντες ήταν ο ο Sir Ian McKellen, ο οποίος φόρεσε Τ-shirt που έγραφε “Some people are gay. Get over it!”

 

Aυτή η δήλωση ήταν δυνατή από μόνη της. Ο McKellen αγωνίζεται χρόνια για τα δικαιώματα των γκέι. Αυτή τη φορά -προς δυσαρέσκεια του ίδιου- η φωτογραφία του έκανε το γύρο του κόσμου για άλλο λόγο.

 

 

Το ίδιο Σαββατοκύριακο ανακοινώθηκε και η συμμετοχή του στην ταινία Hobbit όπου και πάλι θα υποδυθεί τον μάγο Gandalf, γεγονός που αποτελεί μεγάλη υπόθεση για τους φανατικούς Tolkien-ικούς. Ένας δημοσιογράφος και εικονογράφος του BBC, o Greg Stekelman , άλλαξε στην επίμαχη φωτογραφία την επιγραφή του T-shirt με photoshop, μετατρέποντας το σε ““I’m Gandalf and Magneto. Get Over It.” Φρόντισε να διευκρινίσει το αστείο, γράφοντας από κάτω ότι η αρχική φράση ήταν διαφορετική. Η εικόνα όμως φαίνεται ότι έχει περισσότερη δύναμη από τις λέξεις. Μέσω του Twitter η φωτογραφία έφτασε σε χιλιάδες αναγνώστες χωρίς το σχόλιο του δημιουργού- κι αυτό ήταν! Το photoshop έγινε πραγματικότητα.

 

Η φωτογραφία έγινε ανάρπαστη παγκοσμίως μέσω κοινωνικών δικτύων αλλά και δημοσιογραφικών καναλιών. Λίγο πριν εμφανιστεί κι επίσημα στους Times o δημιουργός αποφάσισε να ξεμπερδέψει το κουβάρι με μία καινούρια εικονογράφηση. Παράλληλα, ο Ian McKellen δήλωσε σε συνέντευξη στο Vanity Fair ότι “δεν κατάλαβε καν το αστείο”. Η αλήθεια ειναι ότι ούτε εγώ το πολυκατάλαβα. I'll get over it.

 

 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM