Κουαρτέτo Αθηνών

Κουαρτέτo Αθηνών Facebook Twitter
0

Το Κουαρτέτο Αθηνών, από τα πλέον δραστήρια ελληνικά σύνολα των τελευταίων ετών, τολµηρό στις καλλιτεχνικές του επιλογές, ερμηνεύει: την Τέχνη της Φούγκας, το ακροτελεύτιο και ηµιτελές µονοθεµατικό έργο του Μπαχ, και το µακράς πνοής, εξαµερές Κουαρτέτο, έργο 130 του Μπετόβεν, µε το αυθεντικό του φινάλε, τη Μεγάλη Φούγκα.

Συνδετικός κρίκος ανάµεσά τους, το Τρίτο κουαρτέτο του Ρώσου συνθέτη Άλφρεντ Σνίτκε, έργο πολυστιλιστικό, µε άµεσες αναφορές στον Μπαχ και στη Μεγάλη Φούγκα του Μπετόβεν, αλλά και στον συνεχιστή της τέχνης του κουαρτέτου, Ντµίτρι Σοστακόβιτς.

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντίσκο εκ του ασφαλούς από τον Χάρι Στάιλς

Μουσική / Ο νέος Χάρι Στάιλς δεν είναι κακός, είναι απλώς βαρετός

«Τα περισσότερα tracks στο "Kiss all the time. Disco, occasionally" κυλούν χλιαρά, εγκλωβισμένα σε μια ευγενική, σχεδόν υπνωτιστική μετριοπάθεια. Τίποτα δεν είναι πραγματικά κακό, αλλά τίποτα δεν είναι και αρκετά καλό και αξιομνημόνευτο»
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Γιώργος Κατσαρός: Ένας ρεμπέτης, φαινόμενο μνήμης και αντοχής

Ντοκιμαντέρ / Γιώργος Κατσαρός: Ένας ρεμπέτης, φαινόμενο μνήμης και αντοχής

Το ντοκιμαντέρ «Στην Αμερική σαν πήγα» των Αργύρη Θέου και Άγγελου Κοβότσου αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία του Έλληνα μουσικού και παράλληλα την ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού και συνολικά των Ελλήνων μεταναστών και της ομογένειας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
ΕΠΕΞ Akylas

Οι Αθηναίοι / Akylas: «Τραγουδώ για τα άτομα που δεν χωράνε σε νόρμες»

Ο νεαρός μουσικός από τις Σέρρες πέρασε πολλές απογοητεύσεις μέχρι να καταφέρει να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να κερδίσει την αγάπη του κόσμου. Από τις κουζίνες, την πίστα του κρουαζιερόπλοιου και τη μουσική στον δρόμο μέχρι την Αυστρία και τώρα στη Eurovision, η πορεία ήταν μεγάλη και δύσκολη. Ο Akylas αφηγείται τη ζωή του στη LiFO.
M. HULOT