Athens On Stage - Μέρος Β'

Athens On Stage - Μέρος Β' Facebook Twitter
0

Προσοχή! Ο πρίγκιπας λερώνει

 

Athens On Stage - Μέρος Β' Facebook Twitter

Δύο χρόνια μετά τον Παπουτσωμένο Γάτο, o Θωμάς Μοσχόπουλος επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή για να υπογράψει τη σκηνοθεσία και το ποιητικό κείμενο στη νέα όπερα για μεγάλους και παιδιά του συνθέτη Νίκου Κυπουργού. Η όπερα βασίζεται στο διάσημο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και εξιστορεί τις περιπέτειες ενός πρίγκιπα που ντύνεται χοιροβοσκός για να κλέψει την καρδιά μιας αλαζονικής πριγκίπισσας σε μια ιστορία που αναμειγνύει το δράμα με την κωμωδία, το συναίσθημα με τον κυνισμό και τη γοητεία με την απογοήτευση.

Εθνική Λυρική Σκηνή, Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59, 210 3662100, 9/11/2013-30/3/2014. Ώρες και ημέρες παραστάσεων: Πρωινές (11:00) : 10, 13 Νοεμβρίου / 4, 5, 6, 8, 10, 11, 12, 13 & 15 Δεκεμβρίου / 12, 19, 21, 22, 24, 26 Ιανουαρίου / 2, 4, 5, 9, 23, 25, 26 & 28 Φεβρουαρίου / 16, 18, 19, 20, 21, 23, 27, 30 Μαρτίου. Βραδινές παραστάσεις (20.00): 9 & 16/11, 1/12, 23/1, 27/2, 28 & 29/3. Εισ.: €5-25. www.nationalopera.gr

Σπείρα Σπείρα με σπιρούνια

 

Athens On Stage - Μέρος Β' Facebook Twitter

Στην Παιδική Σκηνή (Αίθουσα 1 του μικρού κινηματογράφου) παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά η παιδική παράσταση που λάτρεψαν μικροί και μεγάλοι. Κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα.

ΙΜΚ, Πειραιώς 206, Ταύρος, 210 3418550. www.mcf.gr

Η ζωή μπροστά σου

 

Athens On Stage - Μέρος Β' Facebook Twitter

Στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Μεταξουργείο παρουσιάζεται, για τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2013-2014 και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το έργο του Ρομάν Γκαρί. Το έργο αφηγείται την ιστορία ενός μικρού Άραβα που εγκαταλείπεται από όλους, εκτός από μια Εβραία πόρνη, στην οποία τον παρατάει η μητέρα του όπως πετάμε ένα νεογέννητο στα σκουπίδια. Αυτή αναλαμβάνει να τον μεγαλώσει και ανάμεσά τους δημιουργείται μια σχέση αγάπης και αφοσίωσης. Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 20:00, Σάββατο (λαϊκή απογευματινή) στις 18:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 13:00 και στις 19:00.

Θέατρο Μεταξουργείο, Ακαδήμου 14, 210 5234382. www.metaxourgeio.com

ΜΗ όπως ΜΗΤΕΡΑ

 

Athens On Stage - Μέρος Β' Facebook Twitter

Τέσσερις άνδρες ηθοποιοί επιχειρούν μέσα από αυτοβιογραφικά κείμενα και ιστορίες άλλων ανδρών να προσεγγίσουν καλλιτεχνικά τη φύση της σχέση μάνας και γιου μέσω των αξόνων μάνα-σώμα, μάνα-γνώση, μάνα-έρωτας, μάνα-θέατρο, μάνα-θάνατος. Στην παράσταση του Λάμπρου Γιώτη συναντάμε στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τους Γ. Δεληγιάννη, Στ. Μαρκουλάκη, Στ. Πακάκη και Θ. Παπαστάθη. Κάθε Κυριακή και Τρίτη στις 21:00.

Εταιρεία δραματικής έκφρασης & θεραπείας «Παλμός», Κλεισθένους 3, πλ. Κοτζιά, 6983 457570, (Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά, απαραίτητη η κράτηση θέσεων).

Τhe man from earth

 

Athens On Stage - Μέρος Β' Facebook Twitter

To αποχαιρετιστήριο πάρτι προς τιμήν του καθηγητή John Oldman παίρνει περίεργη τροπή μετά την αποκάλυψή του στους συναδέλφους και φίλους του ότι ζει στη Γη εδώ και 14.000 χρόνια! Εμπνευσμένη από την ομώνυμη ταινία, η παράσταση συνδυάζει την επιστημονική φαντασία με τον μαγικό ρεαλισμό και ακολουθεί την πορεία της εξέλιξης του ανθρώπου ανά τους αιώνες. Στην Ελλάδα παρουσιάζεται στη θεατρική του εκδοχή για πρώτη φορά, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. Ερμηνεύουν οι: Δ. Αλεξανδρής, Ν. Παλληκαράκη, Χρ. Στυλιανού, Ερρ. Λίτσης. Kάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30.

Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 12, Πετράλωνα, 210 3428650. www.theatro.gr

Η Αφροδίτη με τη γούνα

 

Athens On Stage - Μέρος Β' Facebook Twitter

Ο Γιώργος Οικονόμου σκηνοθετεί το έργο του Αμερικανού συγγραφέα Ντέιβιντ Άιβς, Venus in Fur, με δύο ταλαντούχους ηθοποιούς του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, τη Βίκυ Παπαδοπούλου και τον Γιώργο Παπαγεωργίου. Ο Τόμας, θεατρικός συγγραφέας, σκοπεύει να ανεβάσει ένα παλιό μυθιστόρημα σε διασκευή κι έτσι αναζητά την ιδανική ηθοποιό για να ενσαρκώσει τον ρόλο της πρωταγωνίστριας. Ώσπου εμφανίζεται εντελώς αναπάντεχα η νεαρή Βάντα, αποφασισμένη να τον κερδίσει. Έτσι ξεκινά ένα ανατρεπτικό παιχνίδι ρόλων ανάμεσά τους. Από Πέμπτη έως Κυριακή στις 21:00.

Θησείον, Τουρναβίτου 7, Θησείο, 210 3255444

Κολεξιόν (1961)

Μια ιστορία «απιστίας» σε εκδοχές που αναδεικνύουν τη διάσταση ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασίωση, την αλήθεια και το ψέμα, την εξουσία και την υποταγή. Με στοιχεία χιούμορ, θρίλερ και κοινωνικής κριτικής σε αυτή την ιστορία «απιστίας», οι ήρωες του Πίντερ λειτουργούν σε ένα πλαίσιο υπαρξιακής μοναξιάς με την οποία εντέλει έρχονται αντιμέτωποι. Με τους Δημήτρης Καταλειφό, Ανδρέα Κωνσταντίνου, Αλέξανδρο Μαυρόπουλο και Λουκία Μιχαλοπούλου.

Από τον Μάρτιο στο θέατρο Εμπορικόν.

Το τέλος του παιχνιδιού του Σάμιουελ Μπέκετ

 

Athens On Stage - Μέρος Β' Facebook Twitter

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δημήτρης Λιγνάδης καταπιάνεται με το σπουδαίο και πιο επίκαιρο από ποτέ έργο του Μπέκετ. Η παράσταση ανεβαίνει από τις 9 Νοεμβρίου 2013 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Παίζουν: Άκις Βλουτής, Δημήτρης Λιγνάδης, Αφροδίτη Κλεοβούλου, Γρηγόρης Ποιμενίδης. Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:00.

Θέατρο από Μηχανής, Ακαδήμου 13, Κεραμεικός, 210 5231131. www.syn-epi.com

Κωμικό Μπουμ - Η Μάχη της Κωμωδίας

 

Athens On Stage - Μέρος Β' Facebook Twitter

Η πιο διαδραστική παράσταση της Αθήνας είναι γεγονός! Η ομάδα Κωμικό ΜΠΟΥΜ αυτοσχεδιάζει ξανά, ενώνοντας μέλη των Κάψε το σενάριο, Abovo και 8kick, και καλεί το κοινό να φωνάξει τις ιδέες, να πάρει τον ρόλο του σκηνοθέτη και να παρακολουθήσει τη Μάχη της Κωμωδίας! Δημήτρης Μακαλιάς, Λάμπρος Φισφής, Ζήσης Ρούμπος, Γιώργος Βαγιάτας, Γιώργος Αγγελόπουλος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Εύη Δόβελου και special guest.

Μικρό Παλλάς, Στοά Σπυρομήλιου, 210 3210025. Τελευταία Δευτέρα και Τρίτη κάθε μήνα, στις 21:15, €15, 12 (φοιτητικό)

Καμίλ Κλοντέλ Mudness

 

Athens On Stage - Μέρος Β' Facebook Twitter

Η γλύπτρια Καμίλ Κλοντέλ και η ψυχίατρος Κονστάνς Πασκάλ είναι δύο δυναμικές προσωπικότητες που, παρότι δεν συναντήθηκαν ποτέ, άφησαν το δικό τους στίγμα, διεκδικώντας το δικαίωμα να ζήσουν ελεύθερες σε μια εποχή κατά την οποία οι γυναίκες περιορίζονταν μόνο σε παραδοσιακούς ρόλους. Φέτος συναντιούνται στη σκηνή του Αγγέλων Βήμα στο έργο του Γιάννη Λασπιά, τη σκηνοθεσία του οποίου υπογράφει ο ίδιος. Πρωταγωνιστούν η Δάφνη Μανούσου και η Στέλλα Μπούρου, ενώ στα ηχογραφημένα μέρη ακούγεται η φωνή του Σ. Μάινα ως Ροντέν. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη και για περιορισμένες παραστάσεις.

Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, 210 5242211-13. www.aggelonvima.gr, www.camille-mudness.com

Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ

 

Athens On Stage - Μέρος Β' Facebook Twitter

Δεύτερη σεζόν για το κλασικό αριστούργημα του Έντουαρντ Άλμπι στο Θέατρο Πόλη. Το εμβληματικό έργο για τις βίαιες και σκληρές ανθρώπινες σχέσεις ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία το 1962 στη Νέα Υόρκη και παίζεται φέτος (ακριβώς 50 χρόνια από την πρώτη παράσταση) στο Μπρόντγουεϊ. Ο πολυετής γάμος του Τζορτζ και της Μάρθας βασίζεται στην αλληλεξάρτηση. Όταν προσκαλούν ένα νεαρό ζευγάρι στο σπίτι τους για μεταμεσονύκτιο πάρτι η βραδιά παίρνει σιγά σιγά ανεξέλεγκτη, άγρια τροπή για όλους. Για περιορισμένες παραστάσεις. Κάθε Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:30.

Θέατρο πόλη, Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87 (Δίπλα στη στάση του ΗΣΑΠ Βικτώρια), πλ. Βικτωρίας, 211 1828900

H μαγεία του φλαμένκο στο Μέγαρο Μουσικής

 

Athens On Stage - Μέρος Β' Facebook Twitter

Η Μαρία Παχές, μία από τις κορυφαίες χορεύτριες φλαμένκο στον κόσμο και χορογράφος στις ταινίες του Κάρλος Σάουρα, Κάρμεν, O Μάγος Έρωτας και Φλαμένκο, έρχεται μαζί με 25 συντελεστές στο Μέγαρο Μουσικής με την Ουτοπία, μια παράσταση εμπνευσμένη από τον διάσημο Βραζιλιάνο αρχιτέκτονα και στοχαστή Οσκάρ Νιεμάιερ που απεβίωσε πέρσι. Η Ουτοπία της Μαρία Παχές είναι μια καλλιτεχνική και ηθική αναζήτηση της αντισυμβατικότητας και της λαχτάρας. Tα συστατικά της παράστασης είναι ο χορός του φλαμένκο που αποδίδεται σε ένα σενάριο εμπνευσμένο από τις καμπύλες γραμμές των έργων ζωγραφικής του Οσκάρ Νιεμάιερ, ενώ το σκηνικό συμπληρώνεται από τα εκπληκτικά κοστούμια των συντελεστών που βασίζονται στο φλαμένκο, και η μουσική, γραμμένη ειδικά για την παράσταση, η οποία αποδίδεται ζωντανά, συμπεριλαμβανομένης και μιας σάμπα που έχει συνθέσει ο ίδιος ο Νιεμάιερ. Και όπως δηλώνει η ίδια η Μαρία Παχές για την προσωπικότητα που ενέπνευσε την παράστασή της: «Ο Οσκάρ Νιεμάιερ μου θύμισε ότι δεν υπάρχει ιεραρχία στην ανθρωπότητα – ζούμε όλοι στην ίδια, μία και μοναδική διάσταση. Ότι λόγω αυτής της ισότητας ξυπνάει η ελπίδα να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Γιατί όλοι κλαίμε και γελάμε. Και όλοι γεννιόμαστε και πεθαίνουμε...».

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 210 7282000. Ώρες & ημέρες παραστάσεων: Παρασκευή 8/11 στις 20.00, Σάββατο 9/11 στις 20.00 και Κυριακή 10/11 στις 19.00. Εισ.: €70 (διακεκριμένη ζώνη), €58 (Α' ζώνη). www.megaro.gr

Τα Μούτρα

 

Athens On Stage - Μέρος Β' Facebook Twitter

Το γνωστό έργο του Άγγλου δραματουργού John Godber ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Χώρα από την Τρίτη 12 Νοεμβρίου. Τα Μούτρα συμβαίνουν τη νύχτα: τσαμπουκαλεμένα, ατίθασα αγόρια (το αλκοόλ φτιάχνει εκρηκτικό μείγμα με την τεστοστερόνη), μεθυσμένα, προκλητικά κορίτσια που άλλον γουστάρουν, άλλος τις θέλει και μ' άλλον τα 'χουν, αλλά και όλοι οι χαρακτήρες της ανθρώπινης ράτσας. Πρωταγωνιστούν: Φάνης Μουρατίδης, Σωκράτης Πατσίκας, Δημήτρης Μακαλιάς και Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος. Η σκηνοθεσία είναι του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη.

Θέατρο ώρα, Αμοργού 20, Κυψέλη, 210 8673945. Κάθε Τετάρτη στις 20:00 και Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:15.

Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι

 

Athens On Stage - Μέρος Β' Facebook Twitter

Παραδοσιακά, ο Δεκέμβριος, μήνας των Χριστουγέννων, είναι αφιερωμένος στα παιδιά. Φέτος, η γιορτινή ατμόσφαιρα εγκαινιάζεται με το φημισμένο Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου και το γοητευτικό παραμύθι των Αδελφών Γκριμ που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο Παλλάς. Η εκδοχή που θα παρουσιαστεί είναι δημιουργία του Ρώσου χορογράφου που εμπνεύστηκε από την ιστορία των Αδελφών Γκριμ και δημιούργησε μια νέα χορογραφία βασισμένη στην πρωτότυπη μουσική του Πολωνού συνθέτη Bogdan Pavlovsky.

Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, 210 3213100. Πέμπτη 5/12 στις 19:00, Παρασκευή 6/12 στις 19:00, Σάββατο 7/12 στις 11:30, 15:00 & 19:00 και την Κυριακή 8/12 στις 11:30, 15:00, 19:00.

Μια μικρή πολιτική επιθεώρηση

 

Athens On Stage - Μέρος Β' Facebook Twitter

O ταλαντούχος ηθοποιός Γεράσιμος Γεννατάς παρουσιάζει στον πολυχώρο Χυτήριο μια σατιρική πολιτική επιθεώρηση διαμαρτυρίας και μοιράζεται με το κοινό σκέψεις, συναισθήματα, ιδέες και προβληματισμούς. H παράσταση εμπλουτίζεται μουσικά από μελοποιημένα ποιήματα των Μπρεχτ, Μαγιακόφσκι, Λασκαράτου, Έλιοτ, Σαχτούρη καιΤζόυς, τα οποία ακούγονται σε πρώτη εκτέλεση απ' τον ίδιο τον συνθέτη Γιώργο Κομπογιάννη και άλλους τρεις μουσικούς. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Θανάση Χαλκιά. Κάθε Τετάρτη στις 20:00 και κάθε Πέμπτη στις 21:00.

Πολυχώρος Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός, 210 3412 313. www.chytirio.gr

Sex Revolution

H επιτυχημένη κωμωδία του Χάρη Ρώμα που αντλεί το θέμα της από την Αμερική του 1970, όταν οι δύο τάσεις της εποχής, ηθική-κοινωνική απελευθέρωση και η λίγο μεταγενέστερη των γιάπηδων, συγκρούονται, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά.Έτσι, στην παράσταση δυο φιλικά ζευγάρια, με αφορμή τη σεξουαλική απελευθέρωση, έρχονται σε ρήξη μεταξύ τους με απρόσμενες συνέπειες. Στην κόντρα τους αναμειγνύονται ο προσωπικός τους γυμναστής και η υπηρέτριά τους. Πρωταγωνιστούν: Α. Αποστόλου, Κ. Λαχανάς, Στ. Λώλος, Μ. Παπαφωτίου, Μ. Ράδου και Ε. Φαναριώτη. Κάθε Τετάρτη στις 21:00 και Πέμπτη στις 20:00.

Θέατρο εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Γκάζι, 210 3425170, 210 9345378

Είμαι ένας άλλος

 

Athens On Stage - Μέρος Β' Facebook Twitter

Το θεατρικό έργο του Σουηδού ακαδημαϊκού και θεατρικού συγγραφέα Μίκαελ Αζάρ είναι ένας μονόλογος εμπνευσμένος από τη ζωή και τη φιλοσοφία του Αρθούρου Ρεμπό, ενός ανθρώπου που παρότι σταμάτησε να γράφει μόλις στα 20 του χρόνια, συγκαταλέγεται στους πιο σημαντικούς εκπροσώπους του συμβολισμού. Ερμηνεύει ο Γιάννης Στάνκογλου. Η σκηνοθεσία είναι της Αλίκης Δανέζη-Knutsen. Κάθε Δεύτερα και Τρίτη στις 20:00 & Τετάρτη στις 21:30.

Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, 210 5231131

Μαζί ποτέ

 

Athens On Stage - Μέρος Β' Facebook Twitter

Μέσα από μια κινηματογραφική πλοκή και ένα σενάριο η θεατρική ομάδα Virtual παρουσιάζει στο θέατρο Άβατον την ιστορία ενός αδιέξοδου νεανικού έρωτα. Η Ελένη, μια νέα κοπέλα, φοιτήτρια που πάσχει από ανίατη πάθηση, και ο Άρης ερωτεύονται. Οι ανασφάλειες, οι φοβίες και οι προσωπικές ανάγκες φέρνουν σε σύγκρουση το συναίσθημα και τη λογική, οδηγώντας σε έναν έρωτα δίχως διέξοδο. Από 4 Δεκεμβρίου και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15.

Loop

 

Athens On Stage - Μέρος Β' Facebook Twitter

O τίτλος της παράστασης παραπέμπει στη λέξη «λούπα» που σημαίνει ατέρμων βρόχος, θηλιά, μια κατάσταση από την οποία δεν είναι εύκολο να ξεφύγει κανείς. Ο Γιάννης Σάββας γράφει και σκηνοθετεί μια ανατρεπτική κωμωδία περιπέτειας με anime επιρροές που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:15

Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Γκάζι, 210 3412689, 6932 851382

Καμπαρέ... Ελλάς

 

Athens On Stage - Μέρος Β' Facebook Twitter

Με μια ιστορία που κρατά πάρα πολλά χρόνια, η επιθεώρηση είναι ένα ιδιαίτερο νεοελληνικό θεατρικό είδος που περιλαμβάνει χορό, μουσική, σάτιρα και συνδυάζει την πρόζα με τον μονόλογο, τον διάλογο και το τραγούδι, ελέγχοντας την επικαιρότητα και καυτηριάζοντας με χιούμορ τα κακώς κείμενα. Αυτά τα πρότυπα ακολουθεί και η νέα επιθεώρηση με τίτλο Καμπαρέ... Ελλάς που ανεβαίνει στο Studio Κυψέλη και επενδύει στα παλιά, κλασικά κείμενα, θυμίζοντας τις καλές επιθεωρήσεις του παρελθόντος στις οποίες πρωταγωνιστούσαν μεγάλα ονόματα, όπως ο Νίκος Σταυρίδης και ο Μίμης Φωτόπουλος. Την ποιότητα του Καμπαρέ... Ελλάς εγγυώνται οι δημιουργοί της, Μανώλης Δεστούνης, μετρ της επιθεώρησης εδώ και 30 περίπου χρόνια, και Τούλα Μπούτου, συγγραφέας 9 θεατρικών έργων, τα οποία η κριτική έχει υποδεχτεί θερμά. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν: Μανώλης Δεστούνης, Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος, Άννα Μαρία Βιδάλη, Ελένη Μπέη, Γιάννης Κωσταράς, Ηρώ Μητρούτσικου, Έφη Κουτάντου. Κάθε Παρασκευή και Κυριακή στις 20:30 και Σάββατο στις 19:30. Γενική είσοδος: €12.

Studio Κυψέλης, Σπετσοπούλας 9 & Κυψέλης, 210 8819571, για κλεισμένες παραστάσεις και συλλόγους: 213 0401873.

Ζεϊμπέκικο

 

Athens On Stage - Μέρος Β' Facebook Twitter

Ο θεατρικός οργανισμός Νέος Λόγος παρουσιάζει στο Studio Μαυρομιχάλη το καινούργιο έργο της Λείας Βιτάλη. Κινούμενο στους ρυθμούς του ζεϊμπέκικου, το έργο πραγματεύεται τον έρωτα, το πάθος, την καταστροφή και εκείνη την Ελλάδα που δημιούργησε την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα, ακολουθώντας τη ζωή ενός ανθρώπου που αγάπησε και αγαπήθηκε πολύ. Παίζουν: Γιώργος Νινιός, Στέλλα Κρούσκα, Μαρία Κατσούλη. Η σκηνοθεσία είναι του Φώτη Μακρή. Από 9 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 20:00.

Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, 2106453330, www.studiomavromihali.gr

Αέρας

 

Athens On Stage - Μέρος Β' Facebook Twitter

Η Ρένη Πιττακή και η Ράνια Οικονομίδου συναντιούνται επί σκηνής κάτω από τη σκηνοθετική καθοδήγηση της  Σύλβιας Λιούλιου στο νέο ελληνικό έργο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη. H συνάντηση των αδελφών Έντα και Νόρα μετά τον θάνατο της μητέρας τους μετατρέπεται σιγά σιγά σε σκληρή παρτίδα αναμέτρησης. Με επίκεντρο τα όχι και τόσο ξεχασμένα μίση και τις περιουσιακές διεκδικήσεις, οι δύο ισάξιες αντίπαλοι άλλα λένε και άλλα εννοούν, ελίσσονται και στρεψοδικούν, αναδεικνύοντας τη βιογραφία μιας ασυνήθιστης οικογένειας, ενώ έξω ο αέρας λυσσομανά. Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 20:30, Τετάρτη στις 18:30.

Θέατρο Πόλη, Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87, πλ. Βικτωρίας, 211 1828900

Ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα

 

Athens On Stage - Μέρος Β' Facebook Twitter

Mετά την επιτυχία της περσινής χρονιάς ο Άρης Χατζηπαύλου, ένας από τους πιο αναγνωρισμένους stand up-comedians της Αθήνας, καλεί το κοινό σε μια ξεκαρδιστική κωμωδία με θέμα, τι άλλο, τις γυναίκες, τους άντρες, τις σχέσεις και το σεξ. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15.

Θέατρο εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Γκάζι, πλησίον μετρό Κεραμεικού, 2103425170, 6975 620984

Σιρανό ντε Μπερζεράκ

Ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του παγκόσμιου δραματολογίου έρχεται στη σκηνή του Παλλάς τον Φεβρουάριο. Η ηρωική κωμωδία του Εντμόν Ροστάν, γραμμένη το 1897, ο Σιρανό ντε Μπερζεράκ σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τη Σμαράγδα Καρύδη στον ρόλο της ωραίας Ρωξάνης. Τους πρωταγωνιστές πλαισιώνουν ο Όμηρος Πουλάκης (Κριστιάν), ο Άρης Λεμπεσόπουλος (Λε Μπρε) και η Eυανθία Ρεμπούτσικα, με τους μουσικούς, «σχολιάζει» την παράσταση.

Από τον Φεβρουάριο του 2014 στο Παλλάς

Ένα

 

Athens On Stage - Μέρος Β' Facebook Twitter

Aυτό τον τίτλο επέλεξε η Ειρήνη Λουκάτου για το πρώτο της θεατρικό έργο που παρουσιάζεται στο Θέατρο Ρόες. Πρόκειται για ένα μονόπρακτο με δύο πρόσωπα, μια σολίστ πιάνου γύρω στα 40 και τον σύζυγό της, έναν βιρτουόζο βιολονίστα. Ο Σπύρος Μιχαλόπουλος σκηνοθετεί μια ελεγεία για τον έρωτα, τη θυσία και την απώλεια. Πρωταγωνιστούν η Λήδα Ματσάγγου και ο Θύμιος Κούκιος. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.

Θέατρο ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι, 210 3474312

Mistero Buffo

 

Athens On Stage - Μέρος Β' Facebook Twitter

Για δεύτερη χρονιά μπορούμε να απολαύσουμε το σατιρικό σπονδυλωτό έργο του νομπελίστα Ντάριο Φο, Mistero Buffo, από τη θεατρική ομάδα Επτάρχεια του σκηνοθέτη Θωμά Μοσχόπουλου. Το έργο παρουσιάζει σκηνές από μεσαιωνικά θρησκευτικά τελετουργικά, με τη σκωπτική ματιά του συγγραφέα. Κάθε Τρίτη και Τετάρτη στις 21:00, Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 19:00, έως τις 13/11/2013, μετά κάθε Τρίτη και Τετάρτη στις 21:00 και Σάββατο-Κυριακή στις 19:00.

Θησείον, Τουρναβίτου 7, Θησείο, 210 3255444

=====

Το Badminton Loft και το «Dialogue in the Darκ» έρχονται για να σας συναρπάσουν

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Κεντρική Σκηνή του Badminton ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μερικές από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές παραγωγές της χρονιάς. Όμως, εκτός από τις μεγάλες παραστάσεις του, προσφέρει και μία σειρά εξαιρετικών εναλλακτικών προτάσεων, όπως οι παραστάσεις του Badminton Loft και, φυσικά, το Dialogue in the Dark.

Athens On Stage - Μέρος Β' Facebook Twitter

Πώς είναι να ζεις στο σκοταδι; Πώς είναι η καθημερινότητα για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης; Πώς είναι να περπατάς χρησιμοποιώντας όλες τις υπόλοιπες αισθήσεις σου εκτός από την όραση; Αυτά και άλλα πολλά σας καλεί το Badminton να ανακαλύψετε μέσα από το Dialogue in the Dark. Μια συναρπαστική διαδραστική εμπειρία που αντιστρέφει τους ρόλους και δεν εκθέτει τίποτε άλλο παρά τα στερεότυπα των ανθρώπων περί διαφορετικότητας. Πώς ακριβώς λειτουργεί; Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θυμίζει αστικό περιβάλλον και όπου επικρατεί απόλυτο σκοτάδι, οδηγοί με μειωμένη ή καθόλου όραση συνοδεύουν τους επισκέπτες σε μια βόλτα 80 λεπτών που για να την ολοκληρώσουν θα πρέπει να βασιστούν στους  ήχους, στη θερμοκρασία και στην αφή, αλλά κυρίως στους τυφλούς οδηγούς τους. (Τετ.-Παρ.: €14 κανονικό, €11 (σπουδαστικό/ανέργων), Σ/Κ: €18 κανονικό, €15 (σπουδαστικό/ανέργων).

Το Loft του θέατρου Badminton εγκαινιάζει τη νέα θεατρική σεζόν με τρεις ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις: To (Δε) σε θέλω, σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού, είναι μια ποπ ρομαντική κομεντί που για πρώτη φορά συνδυάζει γνωστά τραγούδια με την ιστορία ως οργανικό κομμάτι μιας παράστασης και εξιστορεί τις παράλληλες ιστορίες δύο ζευγαριών από την αρχή της σχέσης τους μέχρι και σήμερα. (Από 11/11 και κάθε Δευτέρα στις 21:00.  Το κείμενο είναι του Μίνωα Θεοχάρη. Πρωταγωνιστούν: Κώστας Μαρτάκης, Ευαγγελία Μουμούρη, Άγγελος Μπούρας, Μυριέλλα Κουρέντη). Μετά την περσινή της επιτυχία, ο Δημήτρης Μαλισσόβας παρουσιάζει και πάλι την παράσταση ο Αλέκος βγήκε απ' τον παράδεισο. Ένα μουσικο-θεατρικό αφιέρωμα βασισμένο στα χρονογραφήματα, στις γυναίκες και στα τραγούδια του Αλέκου Σακελλάριου. (Από 12/11 και κάθε Τρίτη στις 21:00. Παίζουν: Χριστίνα Αλεξανιάν Αλέξανδρος Μπουρδούμης). Για το τέλος αφήσαμε το Ξέρω κάποιο αστέρι, τη θεατρική συνάντηση επί σκηνής τεσσάρων καλλιτεχνών (Xαρά Κεφαλά, Μιχάλης Μαρίνος, Μαρία Πανίδου, Δημήτρης Παπανικολάου) σε μια σύγχρονη μουσική παράσταση με στοιχεία χοροθεάτρου που μας συστήνει γνωστά αλλά και πιο σπάνια τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου μέσα από ένα νοσταλγικό ταξίδι στις δεκαετίες του '60 και του '70. 14, 15 & 16/11. Ώρα έναρξης: 21.00.

www.αbcd.gr

Athens On Stage - Μέρος Β' Facebook Twitter
Athens On Stage - Μέρος Β' Facebook Twitter
Θέατρο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργύρης Ξάφης: «Η φράση “πάμε κι ό,τι γίνει” είναι ενδεικτική μιας νοοτροπίας που μας έχει γαμήσει σε αυτή τη χώρα σε κάθε επίπεδο»

Θέατρο / Αργύρης Ξάφης: «Να μου προτείνουν τι; Να αναλάβω το Εθνικό; Δεν με ενδιαφέρει»

Το «Πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος» είναι από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της σεζόν και με την ευκαιρία βρεθήκαμε με τον Αργύρη Ξάφη στο θέατρο Θησείο.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τι συμβαίνει με το Θεατρικό Μουσείο;

Θέατρο / Τι συμβαίνει με το Θεατρικό Μουσείο;

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μιλά για τις εργασίες μεταστέγασής του στην οικία Αλεξάνδρου Σούτσου, για την πολύτιμη αρχειακή συλλογή αλλά και για το τι αναμένεται να γίνει με τα καμαρίνια σπουδαίων ηθοποιών.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Περιμένοντας τον Γκοντό του Θεόδωρου Τερζόπουλου

Θέατρο / «Περιμένοντας τον Γκοντό»: Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για το αριστούργημα του Μπέκετ

Ένα ταξίδι, μια παράσταση, μια συνάντηση με τον σημαντικότερο εν ζωή Έλληνα σκηνοθέτη: από το Μιλάνο στην Αθήνα, από το Piccolo Teatro στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Θεόδωρου Τερζόπουλου προσφέρει μια ριζοσπαστική ανάγνωση του έργου του Μπέκετ.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
Σαν πλοίο που ναυάγησε, σα νούφαρο που μάδησε

Κριτική Θεάτρου / Σαν πλοίο που ναυάγησε, σαν νούφαρο που μάδησε

Επιχειρώντας να αποδώσει τη «φαινομενικά ασύνδετη μορφή ενός ονείρου που υπακούει στη δική του λογική», όπως αναφέρει ο Στρίνμπεργκ στο «Ονειρόδραμα», η Γεωργία Μαυραγάνη επέλεξε να μιλήσει για το ίδιο το θέατρο.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
42' με τον Βασίλη Βηλαρά

Θέατρο / Βασίλης Βηλαράς: «Το θέατρο είναι ένα ομοφοβικό και χοντροφοβικό επάγγελμα»

Στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και στον «Καταποντισμό» ο ηθοποιός και σκηνοθέτης φέρνει στο φως μαρτυρίες από την γκέι Ελλάδα της Μεταπολίτευσης μέσα από επιστολές που στάλθηκαν στο περιοδικό ΑΜΦΙ, το πρώτο μέσο που άρθρωσε δημόσια λόγο στην Ελλάδα για την εμπειρία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Καύσωνας: Το όνειρο και ο εφιάλτης του ελληνικού καλοκαιριού σε μια παράσταση

Θέατρο / Καύσωνας: Το όνειρο και ο εφιάλτης του ελληνικού καλοκαιριού σε μια παράσταση

Βασισμένος σε διηγήματα της Βίβιαν Στεργίου, μέσα από αποσπασματικές αφηγήσεις χαρακτηριστικών συμπεριφορών ντόπιων, τουριστών και expats, ο σκηνοθέτης Γιάννης Παναγόπουλος διερευνά τη μεταβατική φάση από τα ’90s μέχρι το 2020, μιλώντας για την πραγματικότητα της γενιά του -των millennials- στην παράσταση που ανεβαίνει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
«Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα», μάγισσες και μαγείρισσες της μυστικής Θεσσαλίας

Θέατρο / «Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα», οι μάγισσες και οι μαγείρισσες της μυστικής Θεσσαλίας σε μια παράσταση

Με έμπνευση από τη θεσσαλική λαογραφία και σε σύγχρονη σκηνική φόρμα, ο Κωνσταντίνος Ντέλλας σκηνοθετεί μια παράσταση για τις αόρατες γυναίκες της παράδοσης, αποκαλύπτοντας την κοινωνική απομόνωση, τον παραγκωνισμό τους, ακόμα και την απόκρυψη του γυναικείου σώματος.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ράνια Σχίζα: «Να γουστάρεις, αυτό είναι το κέρδος. Μόνο έτσι προχωράς στη ζωή»

Θέατρο / Ράνια Σχίζα: «Να γουστάρεις, αυτό είναι το κέρδος. Μόνο έτσι προχωράς στη ζωή»

Μια ηθοποιός με λεπτές ποιότητες, εξαιρετικές συνεργασίες, επιμονή και πάθος μιλά για την επιλογή της να δώσει προτεραιότητα στην οικογένειά της σε πολλές φάσεις της καριέρας της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένας λυκάνθρωπος πρωταγωνιστεί στη νέα, απίστευτη παράσταση του Ευριπίδη Λασκαρίδη

Θέατρο / Ένας λυκάνθρωπος πρωταγωνιστεί στη νέα, απίστευτη παράσταση του Ευριπίδη Λασκαρίδη

Ο τρόμος στο θέατρο και τον κινηματογράφο, η περίοδος γύρω από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ο γερμανικός εξπρεσιονισμός, οι εικαστικές τέχνες, τα αμερικανικά μιούζικαλ και οι μεταμορφώσεις χωράνε στο «Lapis Lazuli» που ανεβαίνει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
M. HULOT