Ο Roman Fluegel με μια πορεία 20 και πλέον ετών θεωρείται από τους πρωτοπόρους της σκηνής της Φρανκφούρτης. Έχοντας στο ενεργητικό του πρότζεκτ όπως Alter Ego, Roman IV, Soylent Green, Eight Miles High βρίσκεται σταθερά στο προσκήνιο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

 

H φετινή κυκλοφορία του "Hapiness is Happening" από την Dial αποτελεί ένα από τα καλύτερα album της χρονιάς. Έρχεται στο Reworks Festival στη Θεσσαλονίκη. 

 


Από ποιους καλλιτέχνες επηρεάστηκες όταν πρωτοξεκίνησες να γράφεις μουσική;
Η Detroit Techno ήταν πολύ σημαντική αλλά και οι πρώτοι δίσκοι της εταιρείας Warp Records όπως ο πρώτος δίσκος των LFO ή Sweet Exorcist.


Θυμάσαι τον πρώτο δίσκο που αγόρασες;
Ναι! Ήταν o δίσκος "Some Girls" των Rolling Stones. Τον αγόρασα το 1979 και νομίζω αυτό έγινε γιατί ήμουν επηρεασμένος από όσα άκουγαν οι γονείς μου στο σπίτι.


Μπορείς να θυμηθείς κάποια ανεπανάληπτη στιγμή σου κατά τη διάρκεια ενός live set ή ακόμη και κατά τη διάρκεια ηχογράφησης του άλμπουμ σου;
Eίμαι πάντα χαρούμενος όταν η δουλειά μου είναι ικανοποιητική είτε αυτό σημαίνει πως είναι μια δημιουργική στιγμή στο στούντιο ή παρουσιάζοντας τη δουλειά αυτή ως dj.

 


Διάβασα σε συνέντευξή σου πως είσαι ανοιχτός στο μέλλον και στο να δοκιμάσεις πράγματα με τα οποία δεν έχεις ασχοληθεί. Πότε λοιπόν ήταν η πιο πρόσφατη φορά που δοκίμασες νέα και διαφορετικά πράγματα;
Θα έλεγα στο προηγούμενο άλμπουμ μου «Happiness Is Happening» το οποίο κυκλοφόρησε με την DIAL. Ήταν φτιαγμένο σαν να ακούς τραγούδι χωρίς όμως τα φωνητικά- εκτός αυτού δοκίμασα να παίξω με στοιχεία γερμανικής ηλεκτρονικής μουσικής από τα '70s.


Ποιο ήταν το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που σου έχουν κάνει για τη μουσική σου;
Για μένα νομίζω το σημαντικότερο είναι ότι οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ακούσουν ό,τι θεωρήσω πως αξίζει να παρουσιαστεί.

 

Πρότεινέ μας νέους καλλιτέχνες!

Ετοιμαστείτε για το duo από το Βερολίνο που λέγονται «Jaures». Έχουν κυκλοφορήσει ένα φανταστικό δίσκο που λέγεται «Die Orakel».

 

 


Είσαι χαρούμενος που θα έρθεις στην Ελλάδα και θα παίξεις στο Reworks Festival;
Πολύ! Πάντα μου άρεσε να παίζω στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Αθήνα και τώρα ανυπομονώ για την εμφάνισή μου στην Θεσσαλονίκη στην οποία δεν έχω παίξει εδώ και πολύ καιρό.


Τι σχέδια έχεις για το φθινόπωρο;
Έχω δουλειά στο στούντιο, έχω ακόμη το tour μου αλλά και την κυκλοφορία του διπλού βινυλίου 12 ιντσών.