40 νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσεις

40 νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσεις Facebook Twitter
0

 

Alain de Botton - Πώς να σκεφτόμαστε περισσότερο το σεξ

Μτφρ: Αντώνης Καλοκύρης

Εκδόσεις Πατάκη

Σελ.: 192

Τιμή: €10,70

Ένα ενδελεχές, ειλικρινές βιβλίο για τη συναρπαστική –αν και συχνά μπερδεμένη και δύσκολη– εμπειρία που ονομάζεται σεξ. Ο Αλαίν ντε Μποττόν καλύπτει διάφορα θέματα, από τη λαγνεία και τον φετιχισμό ως την απιστία ή την πορνογραφία, με σχόλια και διευκρινίσεις για το πώς να σκεφτούμε βαθύτερα και συνετότερα για το σεξ που κάνουμε ή δεν κάνουμε.

Άλλαν Πέρσυ - Έρμαν Έσσε: 66 μαθήματα καθημερινής σοφίας

Μτφρ: Αγαθή Δημητρούκα

Εκδόσεις Πατάκη

Σελ.: 192

Τιμή: €9,70

Με τα λόγια του συγγραφέα, μύστη και γκουρού εκατομμυρίων ανθρώπων Έρμαν Έσσε, ο Άλλαν Πέρσυ προσφέρει συμβουλές τεράστιας αξίας για μια ζωή απλή και ουσιώδη και για όποιον αναζητά γαλήνη και προσανατολισμό στην καθημερινότητά του.

Μίμης Ανδρουλάκης - Ο κόκκινος κάβουρας

Εκδόσεις Πατάκη

Σελ: 416

Τιμή: €17,50

«Καλύτερα να μην έγραφα την ιστορία αυτού του πράκτορα στο Κόµµα. Καλύτερα, καθώς, τριάντα χρόνια μετά, το 2013, τη μεγάλη χρονιά της κυβερνοκατασκοπείας, ένας ανεμοστρόβιλος συμβάντων µε παρέσυρε πολύ µακριά, µέχρι τα άδυτα του κόσµου των µυστικών υπηρεσιών και τα σκοτάδια του Διπλού Ανθρώπου». Ο Κόκκινος Κάβουρας βασίζεται σε µια πραγµατική ιστορία, γραµµένη σαν παραµύθι.

Αύγουστος Κορτώ - Το βιβλίο της Κατερίνας

Εκδόσεις Πατάκη

Σελ.: 472

Τιμή: €12,70

«Η ιστορία μου αρχίζει από το τέλος – το δικό της και το δικό μου». Έτσι ξεκινά μια οικογενειακή σάγκα και η ιστορία της ζωής μιας γυναίκας που πάλεψε με την ψυχική αρρώστια και νικήθηκε. Ένα βιβλίο μυστηρίου για έναν αδιανόητο φόνο αλλά και μια συγκλονιστική κατάδυση στα άβατα μιας ψυχής.

Γιώργος Β. Μονεμβασίτης - Το μουσικό μου ημερολόγιο 2014

Εκδόσεις ΙΑΝΟS

Σελ. 128

Τιμή: €7,70

Το Μουσικό Ημερολόγιο που ετοίμασε ο Γιώργος Β. Μονεμβασίτης για τον ΙΑΝΟ προσφέρει όχι μόνο χρηστικές πληροφορίες για την καθημερινότητα αλλά και σημαντικές όσο και διαχρονικές. Ο συγγραφέας έχει επιλέξει να εμπλουτίσει κάθε μέρα του ημερολογίου με επετείους που προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της λόγιας μουσικής.

Γιάννης Σερβετάς - Προσωπικό ημερολόγιο ανεκδοτολόγιο 2014

Εκδόσεις ΙΑΝΟS

Σελ.: 400

Τιμή: €17,80

«Στο φετινό Ημερολόγιο συμμετέχουν μάγοι, φακίρηδες, τσαρλατάνοι, που εξαφανίζουν τους μισθούς και τις ζωές μας. Κλόουν σε θέσεις-κλειδιά, που μας κάνουν να γελάμε και να κλαίμε με τις αποφάσεις τους. Ακροβάτες που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές τους για το μεροκάματο και στο ρόλο του θηριοδαμαστή το ΔΝΤ (...)».

Καρατζάς Νίκος (επιλογή κειμένων) - Το ημερολόγιο των ηδονών

Εκδόσεις IANOS

Σελ.: 144

Τιμή: €6

Μέσα από στίχους του Κ. Καβάφη, του Κ. Παλαμά, της Α. Μπακονίκα, μέσα από αναλύσεις των επικούρειων φιλοσόφων, «άφοβους ηδονιστές» αλλά και άλλους φιλοσόφους που επέλεξε ο Νίκος Καρατζάς για το Ημερολόγιο των ηδονών του 2013 ο αναγνώστης θα περιπλανηθεί στον λογοτεχνικό και φιλοσοφικό κόσμο της έντονης απόλαυσης.

Chevy Stevens - Σε βλέπω

Μτφρ.: Φωτεινή Πίπη

Εκδόσεις Διόπτρα

Σελ.: 496

Τιμή: €16,90

Η δρ Ναντίν Λαβουά εργάζεται στην πτέρυγα απομόνωσης ψυχιατρικής κλινικής. Όταν εισάγεται στη κλινική μια γυναίκα που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, η Ναντίν διαπιστώνει με τρόμο ότι οι ζωές τους μοιάζουν φρικτά. Αποφασίζει τότε να ψάξει βαθύτερα για να έρθει αντιμέτωπη με τρομακτικές εμπειρίες των παιδικών της χρόνων, στο κοινόβιο, στο νησί Βανκούβερ.

Μιχάλης Σπέγγος - Ανεμόσκαλα

Εκδόσεις Διόπτρα

Σελ.: 368

Τιμή: €14,90

«Στις δημόσιες υπηρεσίες μου ζητούν μίζα και με βρίζουν, οι γιατροί μου ζητούν φακελάκι και με εξευτελίζουν, οι αστυνομικοί με δέρνουν, οι παπάδες θέλουν να με στείλουν στον Μεσαίωνα... και ξαφνικά όλοι αυτοί γίνονται σύντροφοι συμπολεμιστές, οι εκπρόσωποι του καλού. Έ, όχι ρε γαμώτο μου, σε κανέναν πόλεμο και με κανέναν!»

Κώστας Καλφόπουλος - Καρρέ-Καρρέ

Εκδόσεις Άγρα

Συλλογή οκτώ διηγημάτων που γεφυρώνουν το κενό μιας τριακονταετίας: από το ποδόσφαιρο στην αστυνομική λογοτεχνία, από την πολιτική στον έρωτα, με φόντο την Ελλάδα και τη Γερμανία. Εκτενές σχόλιο από τον Βασίλη Βασιλικό κι ένα πορτρέτο από τον Ακύλλα Καραζήση.

Nira Yuval-Davis - Κοινωνικό Φύλο και Έθνος

Mτφρ: Σοφία Τρομάρα

University Studio Press

Σελ.: 316

Τιμή: €18,00

Στο Κοινωνικό Φύλο και Έθνος η Nira Yuval-Davis πραγματεύεται θεωρητικά και εμπειρικά ζητήματα. Παίρνει ως αφετηρία τη θεωρητική ανάλυση όρων όπως το κοινωνικό φύλο, το γυναικείο φύλο, ο εθνισμός και το έθνος, για να προχωρήσει σε μια αναλυτική παρουσίαση του τρόπου με τον οποίο οι παραπάνω έννοιες επηρεάζουν τις γυναίκες.

Δημήτρης Ι. Παπαδής - Εισαγωγή στη Φιλοσοφία

University Studio Press

Σελ.: 230

Τιμή: €14,00

Το βιβλίου του Παπαδή φιλοδοξεί να καλύψει το κενό ενός καλού εγχειριδίου για την εισαγωγή στη Φιλοσοφία. Γι' αυτόν το λόγο είναι γραμμένο από τη σκοπιά της συστηματικής Φιλοσοφίας και όχι της ιστορίας της Φιλοσοφίας. Ανάμεσα στα ζητήματα που μελετά είναι ο Ρεαλισμός, ο Ιδεαλισμός, οι μορφές πολιτευμάτων, τα διάφορα πολιτικά ρεύματα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πόλ Όστερ - Αόρατος

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Μτφρ.: Σπύρος Γιανναράς

Σελ.: 320

Τιμή: €15,50

Ένα έργο συγκλονιστικής δύναμης από την απαράμιλλη μαεστρία του Όστερ. Νέα Υόρκη, άνοιξη 1967. Ο εικοσάχρονος Άνταμ Γουόκερ βρίσκεται μπλεγμένος σε ένα νοσηρό, ερωτικό τρίγωνο. Τρεις αφηγήσεις για μια ιστορία αχαλίνωτης σεξουαλικής επιθυμίας και ασίγαστης αναζήτησης της δικαιοσύνης από το 1967 στο 2007.

Αλκη Ζέη - Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ.: 392

Τιμή: €16,60

Η Άλκη Ζέη αφηγείται την ιστορία των παιδικών και νεανικών της χρόνων ως το 1945, τη μέρα του γάμου της με τον Γιώργο Σεβαστίκογλου. Σε πρώτο πρόσωπο και με τρόπο μυθιστορηματικό η συναρπαστική αφήγησή της ξεδιπλώνει τα φύλλα της νεανικής της ζωή και παράλληλα μεγάλα γεγονότα και τα πάθη της ελληνικής ιστορίας τον 20ό αιώνα. Η ιστορία της διανθίζεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Κώστας Ακρίβος - Αλλάζει πουκάμισο το φίδι

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ.: 440

Τιμή: €16,60

Μυθιστόρημα με στοιχεία χρονικού, οδοιπορικού, απομνημονευμάτων, αυτοβιογραφίας αλλά και μαρτυρίας για έναν συγγραφέα που προσπαθεί να βρει απάντηση στο ερώτημα που τον βασανίζει: αν είναι τυχερός ή όχι που γεννήθηκε Έλληνας. Ένα βιβλίο στοχασμού, γέλιου και συγκίνησης για όσα μας κάνουν (ή δεν μας κάνουν) υπερήφανους.

Georges Simenon - Σεληνιασμός

Μτφρ: Αργυρώ Μακάρωφ

Εκδόσεις Άγρα

Λιμπρεβίλ και Γκαμπόν, Αφρική. Ο Τιμάρ πρόσφατα έφτασε από την Γαλλία, αλλά αισθάνεται πως ο πολιτισμός είναι έτη μακριά. Όταν ένα μπόι (μαύρος υπηρέτης) βρίσκεται δολοφονημένο δύο βήματα από το ξενοδοχείο της αισθησιακής Αντέλ, ο Τιμάρ είναι σίγουρος για την ενοχή της, αλλά σε αυτήν τη χώρα κανείς δεν λέει πως οι Λευκοί σκοτώνουν τους Μαύρους...

Alison Moore - Ο Φάρος

Μτφρ.: Αθηνά Δημητριάδη

Εκδόσεις Ίκαρος

Σελ.: 213

Τιμή: €14,90

H Έστερ θα διασταυρωθεί με τον Φουθ όταν εκείνος θα καταλύσει την πρώτη και την τελευταία βραδιά του ταξιδιού του στο μικρό ξενοδοχείο, που διατηρεί με τον άντρα της. Δυο άνθρωποι τελείως διαφορετικοί θα εμπλακούν σε μια σειρά συμπτώσεων που επίκεντρό της θα είναι ένα μπουκαλάκι άρωμα σε θήκη με σχήμα φάρου.

Anthony Marra - Αστερισμός ζωτικών φαινομένων

Μτφρ.: Αχιλλέας Κυριακίδης

Εκδόσεις Ίκαρος

Σελ.: 486

Τιμή: €16,90

Μέσα σε πέντε δραματικές μέρες, ο γιατρός Άχμεντ και η οκτάχρονη Σόνια ανατρέχουν ο καθένας στο δικό του παρελθόν, ψάχνοντας να λύσουν έναν μυστηριώδη γρίφο συμπτώσεων, προδοσίας και συγγνώμης που τους δένει απροσδόκητα και αποφασίζει για τη μοίρα τους.

Λουκία Δέρβη - Group Therapy

Eκδόσεις Μελάνι

Σελ.: 212

Τιμή: €14,00

Η ιστορία τεσσάρων γυναικών που ψάχνουν να βρουν η καθεμία και όλες μαζί την αλήθεια στις σχέσεις τους. Η τριτοπρόσωπη αφήγηση της ιστορίας διευκολύνει τον αναγνώστη να έρθει σ' επαφή με τις ψυχολογικές διεργασίες των τεσσάρων ηρωίδων και να παρακολουθήσει την κλιμάκωση των γεγονότων στη ζωή τους.

Ανθή Λεκάτη - Όλοι μπορούν να κάνουν φόνο

Εκδόσεις Μελάνι

Σελ.: 264

Τιμή: €14,00

Δύο φόνοι. Δύο γυναίκες πεθαίνουν με τον ίδιο τρόπο, υπό πολύ διαφορετικές συνθήκες. Μοναδικός συνδετικός κρίκος ο γοητευτικός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Ο αστυνόμος Δαμιανέας προτιμά ωστόσο την Αγκάθα Κρίστι. Δια της μεθόδου Πουαρό θα επιχειρήσει να διαλευκάνει δύο φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους υποθέσεις.

Μιχάλης Γκανάς - Ποιήματα 1978-2012

Εκδόσεις Μελάνι

Σελ.: 280

Τιμή: €17,00

Επτά ποιητικές συλλογές σε διάστημα τριάντα τεσσάρων ετών από μια ποιητική φωνή ευδιάκριτη και διακεκριμένη που έχει αποσπάσει τον έπαινο και του Δήμου και των Σοφιστών, κατά τον ποιητή και κριτικό Κώστα Κουτσουρέλη.

Κατερίνα Ζαμπέτα - Γιώργος Ζαμπέτας

Εκδόσεις Άγκυρα

Σελ.: 520

Τιμή: €18,90

Τι σημαίνει να είσαι παιδί και να μεγαλώνεις δίπλα σ' έναν δημιουργό, την ώρα που εκείνος διαμορφώνει το έργο που εντέλει φτάνει να αποτελεί ιστορία του ελληνικού τραγουδιού; Πώς βλέπει κανείς τον κόσμο του τραγουδιού, μεγαλώνοντας μέσα σ' αυτόν, χωρίς να «ανήκει» σ' αυτόν; Τι σημαίνει για τη ζωή του μια τέτοια εμπειρία;

Δημήτρης Γκιώνης - Ένας κι ένας... 46+1 άνθρωποι της τέχνης από κοντά

Εκδόσεις Άγκυρα

Σελ.: 240

Τιμή:€12,90

Το βιβλίο αυτό είναι αφιερωμένο σε Έλληνες ανθρώπους της τέχνης που γνώρισα και πλέον δεν βρίσκονται στη ζωή –με μοναδική εξαίρεση τον Μίκη Θεοδωράκη, που εκτιμώ ως εσαεί ζώντα– σε μια προσπάθεια, παράλληλα με το έργο τους, να σκιαγραφηθεί η ανθρώπινη πλευρά.

Αν. Βερούλη-Ν. Μιχαλόπουλος - Πέντε σωματοφύλακες κλεισμένοι στο ψυγείο

Εκδόσεις Άγκυρα

Σελ.: 40

Eίναι ποτέ δυνατόν να χωρέσουν πέντε σωματοφύλακες σ' ένα ψυγείο; Aκολουθήστε το περιπετειώδες ταξίδι του Mάνου στο πάρτι του ψυγείου του, στο πάρτι της ζωής του, και γνωρίστε μαζί του τους σημαντικότερους φύλακες του σώματός μας και της υγείας μας και ανακαλύψτε την ενέργεια που κρύβεται σε κάθε επιλογή της διατροφής μας.

George Makari - Η επανάσταση στον νου

Μτφρ.: Ελένη Αστερίου

Εκδόσεις Gema

Σελ.: 833

Τιμή: €32,00

Καινοτόμο, προϊόν βαθιάς γνώσης, που προχωρά πέρα από τον μύθο και την πολεμική και μας παρουσιάζει πως διαμορφώθηκε ένας νέος τρόπος σκέψης για την εσωτερική ζωή του ανθρώπου και πως κέρδισε υποστηρικτές οι οποίοι διέδωσαν αυτό το ρεύμα σκέψης σε όλη τη Δύση.

Δημήτρης Στεφανάκης - Άρια

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ.: 480

Τιμή: €15,93

Ένα μυθιστόρημα για τον παλιό κόσμο, που χάθηκε μέσα σε δύο διαδοχικούς παγκόσμιους πολέμους και για τη μικρή ιστορία των απλών ανθρώπων που γράφεται στη σκιά των μεγάλων γεγονότων.

Έρικ Αξλ Σουντ - Το δωμάτιο του κακού / Η Τριλογία της Βικτόριας Μπέργμαν

Μτφρ.: Ξενοφών Παγκαλίας

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ.: 472

Τιμή: €15,93

Ένα θρίλερ γύρω από την προδοσία και το κακό που αυτή μπορεί να προκαλέσει στους ανθρώπους. Χωρίς προηγούμενο στη σκανδιναβική λογοτεχνία, αυτό το συγκλονιστικό μυθιστόρημα είναι το πρώτο μέρος μιας τριλογίας που έχει μεταφραστεί σε 34 χώρες και αποτελεί ήδη ένα σαρωτικό εκδοτικό φαινόμενο.

Μάρω Βαμβουνάκη - Γενέθλια Ξανά

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ.: 304

Τιμή: €12,96

Πρόκειται για μια γιορτή-έκπληξη, που δύο παλαιοί συμφοιτητές οργανώνουν για την παλιά παλιά ωραία συμφοιτήτριά τους, τη δυναμική επιχειρηματία Λυγία Σοφού. Όσο κυλάει η παράξενη αυτή νύχτα, λουσμένοι οι τρεις τους στο φεγγαρόφωτο που λάμπει απ' το Σούνιο, επιστρέφουν στο παρελθόν, στον νεανικό έρωτα μεταξύ τους, στις επιλογές ζωής.

Ντίνος Κουμπάτης - Στις φλόγες της Σμύρνης

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ.: 312

Τιμή: €12,96

Ο συγγραφέας περιγράφει με μελανά γράμματα τις τραγικές στιγμές ενός ολέθριου πολέμου, στιγματίζει, βασιζόμενος σε ιστορικά στοιχεία, τους πρωτεργάτες του ολοκαυτώματος, επιρρίπτοντας ευθύνες σε όλους όσοι ήταν υπαίτιοι για τα τραγικά γεγονότα, και δικαιώνει τα θύματα της καταστροφής, η οποία σημάδεψε ανεξίτηλα την Ιστορία.

Ανταίος Χρυσοστομίδης - Οι κεραίες της εποχής μου ΙΙ

Εκδόσεις Καστανιώτη

Σελ.: 640

Τιμή: €17,00

Ο δεύτερος τόμος των συνεντεύξεων που πήρε ο Ανταίος Χρυσοστομίδης –μόνος ή με τη Μικέλα Χαρτουλάρη– δίνουν όχι μόνο ένα χορταστικό πανόραμα της διεθνούς λογοτεχνικής σκηνής αλλά και την πολύ προσωπική ματιά ενός ανθρώπου που εξακολουθεί να πιστεύει ότι η καλή λογοτεχνία είναι από τα λίγα πράγματα που μπορούν ακόμα να μας σώσουν.

Χαλντόρ Λάξνες - Και τα ψάρια τραγουδούν

Μτφρ.: Μιχάλης Μακρόπουλος

Εκδόσεις Καστανιώτη

Σελ.: 296

Τιμή: €16,00

Ένα σπουδαίο μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στις αρχές του 20ού αιώνα στα περίχωρα του Ρέικιαβικ και θα ενθουσιάσει όσους αναγνώστες πιστεύουν ότι η λογοτεχνία πρέπει να ασχολείται με τα μεγάλα θέματα της ύπαρξης, της ηθικής και της κοινωνίας. Ένας νομπελίστας συγγραφέας που αξίζει να ανακαλύψετε.

Κωνσταντίνος Καμάρας - Όλη η αλήθεια με ένα κλικ

Εκδόσεις Ωκεανίδα

Σελ.: 252

Τιμή: €12,00

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο μυθιστόρημα, δυνατό σαν «γροθιά στο στομάχι» – ή, όπως θα έλεγαν οι ήρωες του βιβλίου, «κλοτσιά στα ...». Το Όλη η αλήθεια με ένα κλικ, όμως, είναι ταυτόχρονα ένα αφήγημα λυτρωτικό, όπου το μαύρο χιούμορ και ο σαρκασμός λειτουργούν ως κάθαρση.

Πάνος Λουκάκος - Η αθέατη όψη

Εκδόσεις Εστία

Σελ.: 283

Τιμή: €14,00

Το βιβλίο χαρτογραφεί επιτυχώς τον χώρο της πολιτικής και του Τύπου από το 1970 έως το 2000. Ο συγγραφέας του καταθέτει τη μαρτυρία του για όσα εξ ιδίας αντιλήψεως γνωρίζει. Δημοσιοποιεί πολύτιμα στοιχεία από τις προσωπικές του σημειώσεις, αδημοσίευτα μέχρι σήμερα, που θα βοηθήσουν τους ιστορικούς του μέλλοντος.

Νίκος Α. Μάντης - Άγρια Ακρόπολη

Εκδόσεις Καστανιώτη

Σελ.: 224

Τιμή: €9,90

Μια ολόκληρη κοινωνία έχει μάθει να αντιμετωπίζει τους Νεάντερταλ σαν ζώα, αδυνατώντας να δει πέρα από τα πρωτόγονα χαρακτηριστικά τους. Θα καταφέρει ο Μάνο, ένας νεαρός Νεάντερταλ, κάτοικος της Μητρόπολης Νέας Αθήνας, να αλλάξει τη μοίρα του; Και αν ναι, με ποιο τίμημα;

135 Mύθοι του Αισώπου

Εκδόσεις Άγκυρα

Σελ.: 336

Τιμή: €14,30

Μια ιδιαίτερα φροντισμένη έκδοση με έγχρωμη εικονογράφηση που περιλαμβάνει εκατόν τριάντα πέντε μύθους του Αισώπου μαζί με τα επιμύθιά τους, σε εικονογράφηση της Εύας Καραντινού.

Νίκος Μιχαλόπουλος - Οι κορυφές μέσα μας

Εκδόσεις Άγκυρα

Σελ.: 192

Τιμή: €12,90

Θα μπορούσε να είναι μυθιστόρημα ή η εξιστόρηση μιας προσωπικής εμπειρίας. Θα μπορούσε να είναι μόνο η αφήγηση μιας πραγματικής ιστορίας.Πάνω απ' όλα είναι ένα βιβλίο θετικής σκέψης με 18 ιστορίες, τοποθετημένες ακριβώς στα σημεία εκείνα που ο δρόμος πάει να κλείσει και εσύ πρέπει να βρεις τη δύναμη να τον ανοίξεις.

Βαγγέλης Κούτας - Αετοί και Λύκοι

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ.: 417

Τιμή: €16,60

Ο θρύλος των λήσταρχων Ρεντζαίων που συγκλόνισε Ήπειρο αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη! Ο όρκος εκδίκησης δύο αγοριών, οκτώ και δέκα χρόνων, που ορκίστηκαν να βρουν τον φονιά του πατέρα τους και προσπαθούν να επιβιώσουν μόνα τους στις ψηλές κορφές της Πίνδου. Θα έρθει η στιγμή της εκδίκησης και της τιμωρίας των ενόχων; Ένα μυθιστόρημα που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της δράσης και των έργων των παρανόμων της υπαίθρου την εποχή του Μεσοπολέμου.

J. M. Coetze - H παιδική ηλικία του Ιησου

Μτφρ.: Κατερίνα Σχινά

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ.: 360

Τιμή: €16,60

Το νέο μυθιστόρημα του νομπελίστα δημιουργού είναι μία εντυπωσιακή αλληγορία για τη μετανάστευση, την ατομική ταυτότητα και το κοινωνικό καλό, στοχασμός πάνω στις μεταφυσικές αγωνίες και τα ηθικά διλήμματα. Επιβεβαιώνει με τον πιο δραστικό τρόπο την αφηγηματική δεινότητα και το στοχαστικό βάθος του συγγραφέα.

Jan Guillou - H ιστορία ενός Σουηδού κατασκόπου

Μτφρ.: Γρηγόρης Κονδύλης

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ.: 576

Τιμή: €18,80

Σουηδία, τέλη '80. Ο Καρλ Χάμιλτον, ένας νέος πράκτορας εκπαιδευμένος στις ΗΠΑ, ξεκινά την καριέρα του ως κατάσκοπος με το κωδικό όνομα «Κοκ Ρουζ». Πρώτη του αποστολή η εξιχνίαση της δολοφονίας ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου της σουηδικής Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Arnaldur Indridason - Φωνές

Μτφρ.: Νίκη Προδρομίδου

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ.: 392

Τιμή: €15,50

Ρέκιαβικ, Χριστούγεννα. Στο κεντρικό ξενοδοχείο της ισλανδικής πρωτεύουσας η αστυνομία βρίσκεται μπροστά σ' ένα στυγερό έγκλημα: ο πορτιέρης, ντυμένος Αϊ-Βασίλης, έχει μαχαιρωθεί αλλεπάλληλες φορές. Σύντομα γίνεται φανερό ότι τόσο το προσωπικό όσο και οι ένοικοί του έχουν κάτι να κρύψουν. Ο επιθεωρητής Έτλεντουρ καλείται να ξεδιαλύνει την υπόθεση, ενώ τα Χριστούγεννα πλησιάζουν επικίνδυνα...

Βιβλίο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μανώλης Πιμπλής και η Σταυρούλα Παπασπύρου μιλούν για την αγαπημένη εκπομπή των booklovers

Οθόνες / «Βιβλιοβούλιο»: Μια διόλου σοβαροφανής τηλεοπτική εκπομπή για το βιβλίο

Ο Μανώλης Πιμπλής και η Σταυρούλα Παπασπύρου ήταν κάποτε «ανταγωνιστές». Και πια κάνουν μαζί την αγαπημένη εκπομπή των βιβλιόφιλων, τη μοναδική που υπάρχει για το βιβλίο στην ελληνική τηλεόραση, που επικεντρώνεται στη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή και έχει καταφέρει να είναι ευχάριστη και ενημερωτική.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Θανάσης Καστανιώτης: «Αν έκανα ένα δείπνο για συγγραφείς, δίπλα στον Χέμινγουεϊ θα έβαζα τη Ζυράννα Ζατέλη»

The Book Lovers / Θανάσης Καστανιώτης: «Αν έκανα ένα δείπνο για συγγραφείς, δίπλα στον Χέμινγουεϊ θα έβαζα τη Ζυράννα Ζατέλη»

Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητάει με τον εκδότη Θανάση Καστανιώτη για την μεγάλη διαδρομή των εκδόσεών του και τη δική του, προσωπική και ιδιοσυγκρασιακή σχέση με τα βιβλία και την ανάγνωση.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Τελικά, είναι ο Τομ Ρίπλεϊ γκέι; 

Βιβλίο / Τελικά, είναι γκέι ο Τομ Ρίπλεϊ;

Το ερώτημα έχει τη σημασία του. Η δολοφονία του Ντίκι Γκρίνλιφ από τον Ρίπλεϊ, η πιο συγκλονιστική από τις πολλές δολοφονίες που διαπράττει σε βάθος χρόνου ο χαρακτήρας, είναι και η πιο περίπλοκη επειδή είναι συνυφασμένη με τη σεξουαλικότητά του.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
«Ο Δον Κιχώτης» του Θερβάντες: Ο θρίαμβος της λογοτεχνίας και της ανιδιοτελούς φιλίας

Σαν Σήμερα / «Ο Δον Κιχώτης» του Θερβάντες: Ο θρίαμβος της λογοτεχνίας και της ανιδιοτελούς φιλίας

Η ιστορία ενός αλλοπαρμένου αγρότη που υπερασπίζεται υψηλά ιδανικά είναι το πιο γνωστό έργο του σπουδαιότερου Ισπανού συγγραφέα, που πέθανε σαν σήμερα το 1616.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Γουσταύος Κλάους στη χώρα του κρασιού: Μια γοητευτική βιογραφία του Βαυαρού εμπόρου

Βιβλίο / Γουσταύος Κλάους: Το γοητευτικό στόρι του ανθρώπου που έβαλε την Ελλάδα στον παγκόσμιο οινικό χάρτη

Το βιβλίο «Γκούτλαντ, ο Γουσταύος Κλάους και η χώρα του κρασιού» του Νίκου Μπακουνάκη είναι μια θαυμάσια μυθιστορηματική αφήγηση της ιστορίας του Βαυαρού εμπόρου που ήρθε στην Πάτρα στα μέσα του 19ου αιώνα και δημιούργησε την Οινοποιία Αχαΐα.
M. HULOT
Η (μεγάλη) επιστροφή στην Ιαπωνική λογοτεχνία

Βιβλίο / Η (μεγάλη) επιστροφή στην ιαπωνική λογοτεχνία

Πληθαίνουν οι κυκλοφορίες των ιαπωνικών έργων στα ελληνικά, με μεγάλο μέρος της πρόσφατης σχετικής βιβλιοπαραγωγής, π.χ. των εκδόσεων Άγρα, να καλύπτεται από ξεχωριστούς τίτλους μιας γραφής που διακρίνεται για την απλότητα, τη φαντασία και την εμμονική πίστη στην ομορφιά.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
Κλαούδια Πινιέιρο: «Είμαι γυναίκα, συγγραφέας, μητέρα, ειλικρινής, κουρελιασμένη»

Βιβλίο / Κλαούδια Πινιέιρο: «Είμαι γυναίκα, συγγραφέας, μητέρα, ειλικρινής, κουρελιασμένη»

Παρόλο που οι κριτικοί και οι βιβλιοπώλες κατατάσσουν τα βιβλία της στην αστυνομική λογοτεχνία, η συγγραφέας που τα τελευταία χρόνια έχουν λατρέψει οι Έλληνες αναγνώστες, μια σπουδαία φωνή της λατινοαμερικανικής λογοτεχνίας και του φεμινισμού, μοιάζει να ασφυκτιά σε τέτοια στενά πλαίσια.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΛΟΣ
Κωστής Γκιμοσούλης: «Δυο μήνες στην αποθήκη»

Το πίσω ράφι / «Δυο μήνες στην αποθήκη»: Οι ατέλειωτες νύχτες στο νοσοκομείο που άλλαξαν έναν συγγραφέα

Ο Κωστής Γκιμοσούλης έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Με τους όρους της ιατρικής, ο εκπρόσωπος της «γενιάς του '80» είχε χτυπηθεί από μηνιγγίτιδα. Με τους δικούς του όρους, όμως, εκείνο που τον καθήλωσε και πήγε να τον τρελάνει ήταν ο διχασμός του ανάμεσα σε δύο αγάπες.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
Έτσι μας πέταξαν μέσα στην Ιστορία

Βιβλίο / Το φιλόδοξο λογοτεχνικό ντεμπούτο του Κώστα Καλτσά είναι μια οικογενειακή σάγκα με απρόβλεπτες διαδρομές

«Νικήτρια Σκόνη»: Μια αξιοδιάβαστη αφήγηση της μεγάλης Ιστορίας του 20ού και του 21ου αιώνα στην Ελλάδα, από τα Δεκεμβριανά του 1944 έως το 2015.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Γκρέγκορ φον Ρετσόρι: Αποχαιρετώντας μια Ευρώπη που χάνεται

Βιβλίο / Γκρέγκορ φον Ρετσόρι: Αποχαιρετώντας μια Ευρώπη που χάνεται

Ένας από τους τελευταίους κοσμοπολίτες καλλιτέχνες και συγγραφείς αυτοβιογραφείται στο αριστουργηματικό, σύμφωνα με κριτικούς και συγγραφείς όπως ο Τζον Μπάνβιλ, βιβλίο του «Τα περσινά χιόνια», θέτοντας ερωτήματα για τον παλιό, σχεδόν μυθικό κόσμο της Ευρώπης που έχει χαθεί για πάντα.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
CARRIE

Βιβλίο / H Carrie στα 50: Το φοβερό λογοτεχνικό ντεμπούτο του Στίβεν Κινγκ που παραλίγο να καταλήξει στα σκουπίδια

Πάνω από 60 μυθιστορήματα που έχουν πουλήσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια αντίτυπα μετράει σήμερα ο «βασιλιάς του τρόμου», όλα όμως ξεκίνησαν πριν από μισό αιώνα με την πρώτη περίοδο μιας ντροπαλής και περιθωριοποιημένης μαθήτριας γυμνασίου.
THE LIFO TEAM
Οι «Αρχάριοι» του Ρέιμοντ Κάρβερ, ήρωες τσακισμένοι από το κυνήγι του αμερικανικού ονείρου

Το πίσω ράφι / Οι «Αρχάριοι» του Ρέιμοντ Κάρβερ, ήρωες τσακισμένοι από το κυνήγι του αμερικανικού ονείρου

Γεννημένος στο Όρεγκον τα χρόνια που ακολούθησαν την οικονομική κρίση του '29, γιος μιας σερβιτόρας κι ενός εργάτη σε εργοστάσιο ξυλείας, ο κορυφαίος εκπρόσωπος του «βρόμικου ρεαλισμού» βίωσε στο πετσί του την αθλιότητα, τις δυσκολίες και την αποξένωση που αποτύπωσε στο έργο του.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
Μιχάλης Μακρόπουλος: «Ζούμε σε μια εποχή βαθιάς μοναξιάς, μέσα σε μια θάλασσα διαδικτυακών “φίλων”».

Βιβλίο / Μιχάλης Μακρόπουλος: «Ζούμε στη βαθιά μοναξιά των διαδικτυακών μας “φίλων”»

Ο συγγραφέας και μεταφραστής μιλά για τη δύναμη της λογοτεχνίας, για τα βιβλία που διαβάζει και απέχουν απ’ όσα σήμερα «συζητιούνται», για τη ζωή στην επαρχία αλλά και για το πόσο τον ενοχλεί η «αυτοπροσωπολατρία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ