Το Μετά την καταιγίδα βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Τάμι Όλνταμ, η οποία σάλπαρε με τον αγαπημένο της Ρίτσαρντ Σαρπ για να διασχίσουν τον Ειρηνικό και να παραδώσουν ένα γιοτ, είδε το σκάφος να αναποδογυρίζει, έχασε τις αισθήσεις της, για να βρει τον Ρίτσαρντ μεσοπέλαγα, μετά από μια ισχυρότατη τροπική καταιγίδα.

 

Είναι σίγουρο πως εμπνέει, μεταδίδοντας κουράγιο και πίστη. Δεν ισχύει ακριβώς το ίδιο για την ταινία. Στην προσπάθειά της να μοιράσει ισόποσα τη δράση ανάμεσα στο χρονικό της γνωριμίας του ζευγαριού και στην περιπέτεια αμέσως μετά το χτύπημα του φυσικού φαινομένου, μετράει το μοντάζ της και προσπερνάει το σασπένς, ενδεχομένως γιατί ποντάρει σε ένα βασικό twist που αποκαλύπτεται λίγο πριν από το τέλος.

 

Προηγείται ένα συγκαλυμμένο νεανικό μελό, και πάλι με τη Γούντλι στο ίδιο στυλ ερμηνείας, αν και υποδύεται μια νέα γυναίκα του 1983, και τον Κλάφλιν να μην έχει και πολλά να επιδιώκει. Ο Κορμάκουρ ενδιαφέρεται για ανθρώπους που μπλέκουν, εκούσια ή αθέλητα, σε ακραίες καταστάσεις, αλλά μπροστά στο Μετά την καταιγίδα, η προηγούμενη αγγλόφωνη over the edge απόπειρά του, το Έβερεστ, είχε τουλάχιστον περισσότερους πλευρές και στροφές, εκτός από την αναγκαστικά μεγαλύτερη κλίμακα.