Ενδελεχής μελέτη τεταμένων οικογενειακών σχέσεων που ξεκινά ως ιστορία μυστηρίου γύρω από ένα δυστύχημα για να καταλήξει σε ένα κυνήγι του παρελθόντος μέσα από ένα αργόσυρτο στο σύνολό του και μάλλον μπερδεμένο φιλμ από την Αργεντινή.

 

Με πρωταγωνιστή τον Όσκαρ Μαρτίνεζ (Ένας Επιφανής Πολίτης), η ταινία ξεκινά από μια οικογενειακή σύναξη και ένα περιστατικό που συμβαίνει λίγες ώρες αργότερα, το οποίο βάζει σε υποψίες μόνο τον γαμπρό του Μαρτίνεζ που αρχίζει μια υποτυπώδη έρευνα χωρίς να έχει όμως αδιάσειστα στοιχεία για τη θεωρία του.

 

Αυτά έρχονται στα μάτια μας, σε μια στροφή αλά Ρασομόν του σκηνοθέτη, όταν ξαναβλέπουμε τα γεγονότα από τα μάτια του χαρακτήρα του Μαρτίνεζ, που ξεδιαλύνουν τα πάντα και μετατρέπουν το φιλμ σε οικογενειακό δράμα με ήρωες που σταδιακά αποκαλύπτουν ανομολόγητες σχέσεις, όνειρα και φιλοδοξίες.

 

Μαζί με το μυστήριο πάντως χάνεται και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της ταινίας καθώς το δεύτερο σκέλος είναι υπερβολικά μεγάλο και ανίσχυρο στις εντάσεις του, κοιτώντας διακριτικά την κατρακύλα των ηρώων του δίχως κάποια δηκτική διάθεση στους διαλόγους και το μοντάζ.