Τον περασμένο Απρίλη ο Devon Clifford, ντράμερ των You Say Party! We Say Die, κατέρρευσε κατά τη διάρκεια συναυλίας τους στο Βανκούβερ και πέθανε δύο μέρες μετά. Λίγο καιρό αργότερα, μαζί με το δεύτερο μισό του ονόματός τους έφυγε από το συγκρότημα και η Krista Loewen. Οι Καναδοί φαίνεται πως μπορούν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους και λίγες μέρες πριν εμφανιστούν στην Αθήνα ο Stephen O'Shea απαντά στις ερωτήσεις μας.

Όλοι σχολίασαν θετικά την αλλαγή στον ήχο του περσινού σας δίσκου. Τι άλλαξε;

Οι πρώτοι μήνες του 2008 αποτέλεσαν σημείο καμπής για την μπάντα. Προς τα τέλη του '07 ξέσπασε ένας τεράστιος καβγάς, αλλά μετά την πρώτη μας περιοδεία στην Κίνα καταφέραμε να συνειδητοποιήσουμε πόσο τυχεροί είμαστε που παίζουμε μαζί σε όλα αυτά τα φοβερά μέρη του κόσμου. Αυτό μας έφερε κοντά, μας έκανε οικογένεια και φάνηκε στον τελευταίο μας δίσκο. Αρχίσαμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και να μην προσπαθούμε εγωιστικά να «λάμψουμε».

Άλλαξαν και οι επιρροές σας;

Μεγαλώσαμε και σίγουρα άλλαξε το μουσικό μας γούστο. Πριν 4 χρόνια μας είχαν ρωτήσει αν θα παίζουμε «γρήγορη» μουσική για πάντα και είχαμε απαντήσει, σίγουρα. Τώρα έχουμε μεγαλύτερη ποικιλία στον ήχο μας.

Μετά τα λυπηρά γεγονότα της φετινής χρονιάς αναγκαστήκατε να φέρετε καινούργια πρόσωπα στο συγκρότημα. Πόσο δύσκολο ήταν;

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον Devon, ούτε και την Krista. Είναι πολύ δύσκολο να εισάγεις καινούργια μέλη στη μπάντα γιατί αλλάζει η δυναμική της. Δεν γίνεται όμως να ευχόμαστε πως τα πράγματα θα παραμείνουν όπως ήταν. Πρέπει να είμαστε όλοι ευέλικτοι. Διαλέγοντας τους Al Boyle και Robert Andow, προσωπικούς φίλους του Devon, καταφέραμε να νιώσουμε μια σύνδεση μαζί του, παρά τη μεγάλη απουσία του. Ευτυχώς, είναι δύο από τους καλύτερους μουσικούς του Βανκούβερ κι έχουμε δέσει αρκετά, ειδικά κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής μας περιοδείας.

Κυκλοφορήσατε ένα split single με τους Duloks. Πώς προέκυψε και πόσο αγαπάτε τα 7'';

Τα λατρεύουμε. Γνωρίζουμε πολλά χρόνια τη Mar Dulok κι όταν τους το προτείναμε δέχτηκαν με χαρά. Αυτές οι ηχογραφήσεις είναι οι τελευταίες του Devon και γι'αυτό είμαστε πολύ περήφανοι γι' αυτήν τη κυκλοφορία.

Οι You Say Party! θα εμφανιστού στις 28/11 στο Gagarin 205, Λιοσίων 205, 210 8547600. Εισιτήρια: Ticket House, Public, ticketpro.gr.