ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΠΙΤΕΡ ΤΕΜΠΛ
ΤΣΑΚΙΣΜΕΝΗ ΑΚΤΗ
Μτφρ. Αντώνης Καλοκύρης
Τόπος, Σελ.: 440, τιμή: 21,00€
Μετά από μια αποτυχημένη επιχείρηση, ο αστυνομικός Τζο Κάσιν επιστρέφει στην ήσυχη ακτή της Αυστραλίας όπου είναι έντονο το στοιχείο των Αβοριγίνων. Η δολοφονία όμως ενός πλούσιου ντόπιου παράγοντα της περιοχής, για την οποία κατηγορούνται νεαροί Αβορίγινες, τον υποχρεώνει να ξεκινήσει τη δική του έρευνα. Μια σκοτεινή πορνογραφία, κοινωνικές διακρίσεις, βρόμικο χρήμα, όλα με φόντο το άγριο, απειλητικό τοπίο της Αυστραλίας.

ΝΤΕΗΒΙΝΤ ΠΗΣ
ΧΙΛΙΑ ΕΝΝΙΑΚΟΣΙΑ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ
Μτφρ. Κουφάκης Νίκος
Ίνδικτος, Σελ.: 438, τιμή: 19,00€

Είναι χειμώνας του 1974 στο Γιορκσάιρ και ο Εντ Ντάνφορντ παίρνει τη δουλειά που ήθελε. Αστυνομικός συντάκτης στην «Ίβνινγκ Ποστ». Δεν θα μπορούσε όμως ποτέ να φανταστεί πως αυτό θα σηματοδοτούσε μια εποχή στην κόλαση. Τρεις γυναίκες αγνοούμενες. Ένα νεκρό κοριτσάκι με φτερά κύκνου ραμμένα στην πλάτη του. Ένας τσιγγάνικος καταυλισμός σε πύρινο κλοιό και παντού γύρω... διαφθορά. 

ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΦΩΚΣ
ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ
Μτφρ. Αλέξης Εμμανουήλ
Ωκεανίδα, Σελ.: 376, τιμή: 18,00€

Πιάνοντας το νήμα της αφήγησης από ‘κει που το άφησε ο Ίαν Φλέμινγκ, ο Σεμπάστιαν Φωκς πηγαίνει τον Mποντ πίσω στο χρόνο, στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου. Γραμμένο για την επέτειο των εκατό χρόνων από τη γέννηση του Φλέμινγκ, το Xορεύοντας με το Διάβολο είναι μια αριστοτεχνική συνέχεια της παράδοσης του Tζέιμς Mποντ, ένα συναρπαστικό καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή του πιο εμβληματικού κατασκόπου της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου.

ΣΑΪΜΟΝ ΜΠΕΚΕΤ
Η ΧΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
Μτφρ. Νίκη Προδρομίδου
Λυχνάρι, Σελ.: 381, τιμή: 20,00€

Όταν το φρικτά παραμορφωμένο πτώμα μιας νεαρής γυναίκας εντοπίζεται κοντά στο απομονωμένο χωριό Μάναμ του Νόρφοκ, αυτό που ταράζει το δόκτορα Ντέιβιντ Χάντερ δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ήταν φίλη του. Κρυμμένος πίσω από την ιδιότητα του αγροτικού γιατρού, ο διαπρεπής ιατροδικαστής ανθρωπολόγος διστάζει να αναμειχθεί στην υπόθεση, σύντομα όμως τα γεγονότα θα τον ξεπεράσουν και θα αναγκαστεί να βάλει τέρμα στους φόνους.

ΡΟΜΠΕΡΤ ΓΟΥΟΚΕΡ
ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΝΣΟΜ
Μτφρ. Νίκη Προδρομίδου
Λυχνάρι, Σελ.: 392, τιμή: 20,00€

Σικάγο, 1893. Στις παρυφές της Παγκόσμιας Έκθεσης, στην οποία ο κόσμος συρρέει κατά χιλιάδες για να θαυμάσει τα καινούργια τεχνολογικά επιτεύγματα, ένας άνθρωπος βρίσκεται στραγγαλισμένος και πυρπολημένος. Ο επιθεωρητής Άλαστερ Ράνσομ καλείται να εξιχνιάσει την υπόθεση χρησιμοποιώντας όσα μέσα έχει στη διάθεσή του για να σταματήσει αυτόν το μανιακό δολοφόνο. Πρώτα, όμως, έχει να αντιμετωπίσει τον εαυτό του και τα δικά του φαντάσματα.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ 

ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΙΚΑΣΤΡΟ
ΑΚΛΟΝΗΤΟΣ ΒΡΑΧΟΣ
Μτφρ. Χρήστος Καψάλης
Μίνωας, Σελ.: 448, τιμή: 19,00€

Στη Σφακτηρία δραματοποιείται μία από τις κρίσιμες εκστρατείες του Πελοποννησιακού Πολέμου: η περικύκλωση και η πολιορκία των αήττητων έως τότε Σπαρτιατών πολεμιστών στο μικρό αυτό νησί της δυτικής Ελλάδας. Τετρακόσιοι Σπαρτιάτες αποκλείονται από τα αθηναϊκά πλοία σε ένα μικρό κομμάτι γης. Παρ' όλο που πεθαίνουν της πείνας και δεν υπάρχει ελπίδα να ανεφοδιαστούν με προμήθειες, οι Σπαρτιάτες δεν υποχωρούν. Στο μεταξύ, ο αθηναϊκός στρατός ετοιμάζεται να επιτεθεί...

ΤΟΜΑΣ ΣΑΝΤΕΛ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

Μτφρ. Φανή Πανταζή
Μίνωας, Σελ.: 536, τιμή: 20,00€

Όταν αναλαμβάνει το θρόνο της μακεδονικής δυναστείας ο Φίλιππος, ο γιος του βασιλιά Αμύντα, ο μακεδονικός στρατός είναι αποδιοργανωμένος. Μέσα σε λίγα χρόνια όμως το κράτος της Μακεδονίας θα εξαπλωθεί πέρα από τα παλιά σύνορά του, σε όλα τα έθνη που το περιβάλλουν. Μια καλοδουλεμένη τοιχογραφία εποχής με δεξιοτεχνικά δοσμένους χαρακτήρες και εντυπωσιακές λεπτομέρειες που ζωντανεύουν την εποχή της βασιλείας του Φιλίππου.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΓΟΥΣΙΔΗΣ
ΠΕΡΣΕΣ
Πατάκης, Σελ.: 584, τιμή: 19,80€
Έτος 330 π.Χ. Ο στρατός του Αλέξανδρου κατακτά την Περσέπολη και τα αρχεία των Περσών βασιλέων πέφτουν στα χέρια των Μακεδόνων. Ανάμεσά τους και η αναφορά του Θεμιστοκλή στον Ξέρξη, με τα πραγματικά γεγονότα που εκτυλίχτηκαν κατά την αποτυχημένη εισβολή του Μεγάλου Βασιλέα στην Ελλάδα το 480 π.Χ. και το πώς κατάφεραν οι Έλληνες στη Σαλαμίνα και στις Πλαταιές να αποκρούσουν την επίθεση των Περσών.

ΧΑΝΣ ΦΑΛΑΝΤΑ
ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Μτφρ. Άντζη Σαλταμπάση
Πόλις, Σελ.: 668, τιμή: 25,00€

Βερολίνο 1940. Τα γερμανικά στρατεύματα έχουν κατακτήσει τη Γαλλία και ο ναζισμός περνά μέρες δόξας. Πίσω όμως από τη θριαμβευτική πρόσοψη κρύβονται η αθλιότητα και ο τρόμος. Σε μια λαϊκή πολυκατοικία της οδού Γιαμπλόνσκι, διώκτες και διωκόμενοι συγκατοικούν. Με ρεαλισμό και ειλικρίνεια ο Φάλαντα περιγράφει την καθημερινή ζωή των Γερμανών πολιτών, Εβραίων και μη, και την αντίσταση που πρόβαλαν στον ναζισμό κάποιοι, λίγοι όμως, συνηθισμένοι άνθρωποι.

ΡΟΥΠΕΡΤ ΜΑΘΙΟΥΣ
Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ
Μτφρ. Αθηνά Χατζή
Ψυχογιός, Σελ.: 408, τιμή: 22,00€

Η μάχη των Θερμοπυλών ήταν το αποκορύφωμα της εικοσαετούς και παραπάνω πολεμικής κατάστασης μεταξύ της πανίσχυρης περσικής αυτοκρατορίας και του συνασπισμού των πολύ μικρότερων ελληνικών κρατών που ενώθηκαν για να υπερασπιστούν την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους. Το βιβλίο αυτό εξηγεί την εν γένει κατάσταση στα 480 π.Χ. και προσπαθεί με ενδιαφέρον να αναδημιουργήσει τις τακτικές που χρησιμοποιήθηκαν στη μάχη των Θερμοπυλών από τις διάφορες στρατιωτικές μονάδες.

ΤΟΝΙΑ Α. ΜΑΝΙΑΤΕΑ
ΣΜΥΡΝΗ 1922
Νεφέλη, Σελ.: 420, τιμή: 22,50€
Οι δραματικές σκηνές της σφαγής και του κυνηγητού των προσφύγων του '22 αναβιώνουν μέσα από την περιπέτεια μιας αστικής σμυρναίικης οικογένειας. Παράλληλα με την ταπεινωτική ήττα του ελληνικού στρατού στο μέτωπο της Μικρασίας και λίγες μόνο μέρες πριν την ολέθρια εμφάνιση Τσετών και Τούρκων στρατιωτών στην πρωτεύουσα της Ιωνίας, ο πληθυσμός της Σμύρνης εξακολουθεί να ελπίζει για ένα θαύμα που δεν θα έρθει όμως ποτέ.

ΛΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ-ΣΕΦΕΡΙΑΔΗ
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Καστανιώτης, Σελ.: 379, τιμή: 18,80€
Με την αγορά ενός τούρκικου τσιφλικιού στη δυτική Μακεδονία του 19ου αιώνα ξεκινά το έπος μιας οικογένειας οινοποιών, παραδίδοντας τη σκυτάλη από τη μια γενιά στην επόμενη. Η πορεία τους σημαδεύεται από πολέμους, αγώνες, έρωτες, μοιραία λάθη, μυστικά... Μια δραματική τοιχογραφία ανθρώπων και συγκυριών, με φόντο τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν τον τόπο μας από την εποχή του μακεδονικού αγώνα μέχρι σήμερα.

ΚΙΡΑ ΣΙΝΟΥ
ΟΙ ΧΡΥΣΟΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΥΠΕΣ
Κέδρος, Σελ.: 222, τιμή: 12,00€
Σκύθες ονομάζουν οι ιστορικοί τους ιρανόφωνους Άρειους νομάδες που κατά την πρώτη χιλιετία π.Χ. περιφέρονταν μαζί με τα κοπάδια τους στην απέραντη πεδιάδα ανάμεσα στο Δούναβη και στο Σινικό Τείχος. Η Κίρα Σίνου μας προσφέρει ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα που θα μας ταξιδέψει στο παρελθόν με φόντο την καθημερινή ζωή αυτού του γοητευτικού λαού που ζούσε στα βόρεια παράλια της Μαύρης Θάλασσας. 

LINCOLN CH. WORDSWORTH
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ, ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Συλλογή, Μτφρ. Μάντω Καραγιάννη, Σελ.: 356 τιμή: 35,00€
Το βιβλίο του Άγγλου επίσκοπου Lincoln Ch.Wordsworth γράφτηκε στο Χάροου το 1839 μετά το ταξίδι του στην Ελλάδα το 1832-1833 και τη σχεδόν δίχρονη περιήγησή του στα εδάφη του νεοσύστατου νεοελληνικού κράτους αλλά και στην τουρκοκρατούμενη Ήπειρο και Θεσσαλία καθώς και στα Ιόνια Νησιά. Στο βιβλίο του μέσα από τις 356 σελίδες, τις 25 ολοσέλιδες χαλκογραφίες και ένα πλήθος ξυλογραφιών ο Wordsworth περιγράφει όχι μόνο την Ελλάδα που βλέπει αλλά και την Ελλάδα όπως την έχει φανταστεί μέσα από τον αρχαίο μύθο της, με τον τρόπο που τον παρουσίασαν η Αναγέννηση και οι χιλιάδες Ευρωπαίοι φιλέλληνες που πήραν μέρος ή βοήθησαν στην απελευθέρωσή της.

ΕΠΟΧΗΣ

ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΡΑΟΥΣΕΡ
ΕΡΩΣ
Μτφρ. Δημήτρης Αθηνάκης
Eστία, Σελ.: 448, τιμή: 19,00€
Ο Αλεξάντερ φον Μπρύκεν γνωρίζει τη Σόφι, τις νύχτες των βομβαρδισμών στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτός είναι γόνος μιας οικογένειας εργοστασιαρχών που συναναστρέφονται τους μεγάλους του ναζιστικού καθεστώτος, οι γονείς της Σόφι εργάζονται στα εργοστάσιά του. Τα παιδιά συναντιούνται σε ένα στενό καταφύγιο αεροπορικών επιδρομών. Ένα ανεκπλήρωτο πάθος στη μεταπολεμική Γερμανία. Ο Αλεξάντερ μπορεί να εκπληρώσει κάθε του επιθυμία, εκτός από μία.

ΝΟΡΑ ΠΥΛΟΡΟΦ-ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ
ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΟ ΑΛΦΑ
Ελληνικά Γράμματα, Σελ.: 420, τιμή: 18,90€
Ένα πανοραμικό πολυπρόσωπο μυθιστόρημα με κυρίαρχο στοιχείο το γυναικείο σύμπαν, τα οικογενειακά στεγανά και το βαρύ φορτίο που κληροδοτεί η μια γενιά στην άλλη.
Το χρονικό μιας οικογένειας κεντημένο στον καμβά της θεσσαλονικιώτικης τοπιογραφίας από τους Βαλκανικούς Πολέμους ως τη δικτατορία. Εφτά γυναίκες και μία η αφηγήτρια οχτώ διηγούνται τις πολυτάραχες διαδρομές τους.

ΠΗΤΕΡ ΧΟ ΝΤΕΪΒΙΣ
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΛΙΑ
Μτφρ. Χρύσα Τσαλικίδου
Πόλις, Σελ.: 456, τιμή: 20,00€
Η Έστερ Έβανς είναι μόλις δεκαεφτά χρόνων και ονειρεύεται να γνωρίσει τον κόσμο. Όμως ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος ξεσπάει και ο κόσμος που τόσο λαχταρά να γνωρίσει ανοίγεται ξάφνου αμείλικτος μπροστά στα μάτια της. Το 1944 οι πρώτοι Γερμανοί αιχμάλωτοι πολέμου εμφανίζονται στην Ουαλία και ανάμεσά τους βρίσκεται ένας δεκαοχτάχρονος δεκανέας με βασανισμένη συνείδηση, για τον οποίο η Έστερ νιώθει μια έντονη έλξη...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι. ΚΟΤΑΚΗΣ
ΙΡΙΝΑ
Ωκεανίδα, Σελ.: 646, τιμή: 22,00€
«Δώσε μια λίρα, αγόρι με τα χρυσά μαλλιά, να σου πω τη μοίρα σου... Κρίμα...». Η μοίρα του Δωρόθεου και το «κρίμα» της ξεκινούν το 1923 σ' ένα βαγόνι του Οριάν Εξπρές, λίγο πριν η παλλακίδα του σουλτάνου Ιρίνα αφήσει την τελευταία της πνοή. Τα πρόσωπα αλλάζουν, οι γενιές διαδέχονται η μία την άλλη, το καμίνι της ιστορίας καταπίνει τις ζωές των ανθρώπων, όμως η γλώσσα της αγάπης μένει πάντα η ίδια.

ΜΑΡΙΛΛΗ ΤΣΟΠΑΝΕΛΛΗ
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΣΕΙΡΗΝΩΝ;
Καστανιώτης, Σελ.: 564, τιμή: 18,80€
Tο χρονικό μιας οικογένειας. Η ιστορία δυο δίδυμων γυναικών. Η ανίκητη ισχύς των γονιδίων που κάποιοι αποκαλούν κατάρα, ενώ άλλοι ευλογία. Ο ακατάλυτος δεσμός με το παρελθόν. Ο μυστηριώδης άντρας που σπέρνει το θάνατο σε μιαν αέναη επιστροφή. Οι επαναστατημένοι νέοι του 1900 και του 1960. Tα ανταλλάγματα που προσφέρονται για τα χαρίσματα της ομορφιάς και της τέχνης.

HALA EL BADRI
ΜΟΝΤΑΧΑ
Μτφρ. Πέρσα Κουμούτση
Ηλέκτρα, Σελ.: 348, τιμή: 17 ευρώ
Ο Τάχα, κοινοτάρχης του Μοντάχα, ενός μικρού χωριού στην ενδοχώρα της Αιγύπτου, προσπαθεί, παρά τις αντιξοότητες και τις αρνητικές εξελίξεις της ταραγμένης κοινωνικά, πολιτικά και ιστορικά πενταετίας του 1945-1950, να προστατεύσει τους κατοίκους του χωριού από τα δεινά που το απειλούν και να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε οι κάτοικοι να ζουν ειρηνικά και με ασφάλεια. Αγνοώντας τα δικά του όνειρα και αντιπαλεύοντας τις προσωπικές του επιδιώξεις προσπαθεί να ξεπερνά τους σκοπέλους που εμφανίζονται ο ένας μετά τον άλλον, ώστε να εκπληρώσει το καθήκον του.

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΡΟΥΑ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΝΤΕΣΑΜΠΩ
Μτφρ. Φοίβος Πιομπίνος
Μαΐστρος, Σελ.: 224, τιμή: 18,60€
Μια συλλογή διηγημάτων με θέμα τη ζωή των απομονωμένων αγροτών της επαρχίας της Μανιτόμπα του Καναδά από την Γκαμπριέλ Ρουά, τη διασημότερη γαλλόφωνη Καναδή συγγραφέα. Με ένα ύφος που το χαρακτηρίζουν η ανθρωπιά, η ζεστασιά και η αμεσότητα περιγράφει καθημερινά στιγμιότυπα άλλοτε με συγκατάβαση και άλλοτε με συμπάθεια, πάντα όμως με μια γλυκιά και ευγενή μελαγχολία.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ
ΤΑ ΠΙΚΡΑ ΓΛΥΚΑ
Μεταίχμιο, Σελ.: 162, τιμή: 10,00€
«... Τι κάθεσαι και θυμάσαι!» μου λένε μερικοί. «Μα αν δεν θυμάσαι» τους λέω «είσαι ένα μαμούνι, σαν την κατσαρίδα του Κάφκα, τον Γκρεγκόρ. Βλέπεις γύρω σου τον κόσμο και τίποτε δεν καταλαβαίνεις...». Ο Χριστόφορος Μηλιώνης γράφει έντεκα ανθρώπινες και συγκινητικές ιστορίες που διαπνέονται από νοσταλγία για τα χρόνια που πέρασαν καθώς και από αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ήπειρο.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ 2
Επιμ. Ανταίος Χρυσοστομίδης
Καστανιώτης, Σελ.: 505, τιμή: 20,90€
Ο Τεύκρος Μιχαηλίδης αναφέρεται σε μια περίπτωση αυτοδικίας που αποδεικνύει ότι οι αληθινές φιλίες δεν πεθαίνουν ποτέ. Η Αμάντα Μιχαλοπούλου γράφει για μια αστυνόμο διαφορετική από τις άλλες, που προσπαθεί να κατανοήσει τη θεωρία της «ανθρώπινης συμπύκνωσης». Ο Φίλιππος Φιλίππου μπλέκεται στα πόδια δύο αποφασισμένων για όλα γυναικών που κάνουν διακοπές στην Κέρκυρα και πολλά πολλά άλλα...

ΧΡΥΣΑ ΣΠΗΛΙΩΤΗ
ΧΑΜΕΝΟ ΔΙΚΙΟ

Κέδρος, Σελ.:168, τιμή: 12,00€
Μια σειρά από διηγήματα για τους ανθρώπους εκείνους που ακόμη κι όταν συμβιβάζονται με το χαμένο δίκιο τους, στο βάθος εξοργίζονται. Ευκαιρίες, δυνατότητες που η ζωή μοιάζει να χαρίζει απλόχερα, μα στην πραγματικότητα έχει εξαρχής υπονομεύσει. Άραγε ποιος είναι σε θέση να το διακρίνει; Πόσο άδικο μπορεί να υπάρξει σ' ένα ισχυρό δίκιο, πόσο δίκιο στο άδικο;

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΙΡΒΙΝΓΚ
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ
Μτφρ. Κατερίνα Χαλμούκου
Γκοβόστης, Σελ.: 224, τιμή: 13,00€
Ο Ντέιβιντ Ίρβινγκ θυμάται τις τετρακόσιες ημέρες που πέρασε στην απομόνωση της παλαιότερης φυλακής της Αυστρίας όταν, βάσει ενός σταλινικού νόμου του 1945, καταδικάστηκε το 2005 σε φυλάκιση για μια ιστορική διάλεξη που είχε δώσει πριν από δεκαέξι χρόνια. «Ναι» έγραψα κοροϊδευτικά σ' ένα φίλο στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 10 Νοεμβρίου του 2006: «Στις ημέρες μας γίνεται πραγματικά όλο και πιο επικίνδυνο να είναι κανείς Πραγματικός Ιστορικός».

ΣΕΛΙΑ ΜΠΕΡΤΕΝ
ΜΑΡΙΑ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗ
Μτφρ. Ρούλα Τσιτούρη
Ποταμός, Σελ.: 547, τιμή: 28,00€
H Μαρία Βοναπάρτη υπήρξε πριγκίπισσα, σύζυγος γιου Έλληνα βασιλιά, φίλη στενή του Σίγκμουντ Φρόιντ, διάσημη ψυχαναλύτρια με ενδιαφέρον για την προσωπικότητα των εγκληματιών και στόχο να ερευνήσει και να απελευθερώσει τη γυναικεία σεξουαλικότητα. Η βιογραφία της Σελιά Μπερτέν ζωγραφίζει το βασιλικό περιβάλλον της Ευρώπης του 20ού αιώνα, τη γένεση της ψυχανάλυσης στη Γαλλία και παράλληλα τη φυσιογνωμία της «τελευταίας Βοναπάρτη», αυτής που ο Φρόιντ αποκαλούσε χαϊδευτικά η «πριγκίπισσά μας».

ΦΟΥΕΝΤΕΣ ΝΟΡΜΠΕΡΤΟ
Η ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΜΟΣ Β'
Μτφρ. Τιτίνα Σπερελάκη, Στέλλα Δούκα, Δάειρα Ζιούβα
Πατάκης, Σελ.: 1.264, τιμή: 31,50€
Στην πολυαναμενόμενη αυτή συνέχεια της «αυτοβιογραφίας» του Φιντέλ Κάστρο, ο Φουέντες συνεχίζει την αφήγηση από την επομένη της επιτυχίας της κουβανικής επανάστασης. Ο Φιντέλ Κάστρο εδραιώνεται στην εξουσία, αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της απόβασης των Αμερικανών στον Κόλπο των Χοίρων και της διακυβέρνησης σε μία χώρα που βρίσκεται ακόμα σε αναταραχή όπως τα είδε ο πρώην συνεργάτης του Κάστρο, ο Νορμπέρτο Φουέντες.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ
Κέδρος, Σελ.: 764, τιμή: 25,00€
Όπως λέει και ο ίδιος ο Σαμαράς «το βιβλίο αυτό είναι η γραπτή μεταφορά παράνομης δράσης και οδυνηρών εμπειριών που ζητούσαν διέξοδο, με ζητούμενο την ψυχική ισορροπία μέσα σ' ένα ασφυκτικό και επικίνδυνο περιβάλλον. Το να μπορεί ένας επικίνδυνος κρατούμενος να εκφράζει ελεύθερα τις σκέψεις και τις εμπειρίες της παράνομης δράσης του είναι επιφανειακά μια δυνατότητα την οποία κάποιος απονήρευτος θα χρέωνε στα θετικά αυτού του συστήματος».

ΑΜΟΣ ΟΖ
Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Μτφρ. Λουίζα Μιζάν
Καστανιώτης, Σελ.:183, τιμή: 11,50€
Γιατί γράφει ένας συγγραφέας; Και για ποιον; Τι θέλει ακριβώς να πει στο τελευταίο του βιβλίο; Αντλεί το υλικό για τις ιστορίες του από τη φαντασία του ή απευθείας από τη ζωή; Το βιβλίο διαδραματίζεται στο Τελ Αβίβ, κατά τη διάρκεια μιας υγρής και ζεστής καλοκαιρινής νύχτας, στην αρχή της δεκαετίας του '80 και αποτελεί μια γοητευτική εξομολόγηση όσον αφορά την τέχνη της γραφής, έτσι όπως ο ίδιος ο συγγραφέας τη βιώνει.

ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ
ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟ Ή ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Άγρα, Σελ.:226, τιμή: 17,00€
Η Μαρίνα Καραγάτση δανείζεται τα λόγια προσφιλών της προσώπων και τους ξαναδίνει φωνή. Με τρεις παράλληλους μονολόγους μιας ανοιξιάτικης μέρας του 1950 και ένα θεατρικό μονόπρακτο μιας ανοιξιάτικης μέρας του 2006 αναπλάθει βιώματα και ενδόμυχους συλλογισμούς του Καραγάτση, της Λασκαρώς, καρτερικής και δυνατής υπηρέτριας του σπιτιού, και της γιαγιάς Μίνας, μιας αρχόντισσας της Άνδρου. Μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας ξαναζωντανεύει μια ολόκληρη εποχή.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΑΒΑΛΑΣ
Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 1944-1981
Νήσος, Σελ.:297, τιμή: 15,00€
Το βιβλίο φιλοδοξεί να αποτελέσει το πρώτο μείζον έργο με θέμα τη συγκρότηση της ιδεολογίας της Δεξιάς στη μεταπολεμική Ελλάδα. Η ιδιαιτερότητα της εθνικοφροσύνης όπως αυτή δομήθηκε υπό τη σκιά της τραγωδίας του Εμφυλίου, μπαίνει στο μικροσκόπιο της ακαδημαϊκής έρευνας με στόχο την ψύχραιμη αποτίμηση μιας περιόδου που σημάδεψε την ιστορία του τόπου και τον προβληματισμό για φαινόμενα που απαντώνται μέχρι σήμερα.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΕΧΡΙΩΤΗΣ, ΝΙΚΗ ΜΑΡΩΝΙΤΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΑΡΔΙΚΑ, ΧΡΗΣΤΟ ΛΥΡΙΤΖΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΚΟΣ

Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Νεφέλη, Σελ.:186, τιμή: 20,00€
Μέσα από ποιες διαδικασίες συγκροτήθηκε το ελληνικό κράτος αλλά και ποιες κεντρικές πολιτικές εξελίξεις, δυνάμεις και θεσμούς ανέδειξε κατά το δέκατο ένατο αιώνα; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα του παρόντος τόμου. Αναλύονται οι πολιτικές εξελίξεις της πρώτης περιόδου του ελληνικού κράτους, μελετώνται το Ανατολικό Ζήτημα, ο ελληνικός αλυτρωτισμός, οι επιπτώσεις της δημιουργίας των άλλων βαλκανικών κρατών στην πραγμάτωση των ελληνικών εθνικών στόχων και πολλά άλλα.

ΓΙΩΡΓΟΣ Χ. ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ
HOMO AMERICANUS
Καστανιώτης, Σελ.: 416, τιμή: 25,00€
Γιατί το 95% των Αμερικανών είναι θρησκευόμενοι, ενώ στην Ευρώπη συμβαίνει το αντίθετο; Ποιος ο ρόλος της θρησκείας στην πολιτική του Λευκού Οίκου; Ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι «τρελός» ή εμείς οι Ευρωπαίοι δεν αντιλαμβανόμαστε την αμερικανική ιδιαιτερότητα; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα στα οποία απαντά τοHomo Americanus, ένα βιβλίο που αναλύει σε βάθος την αμερικανική σκέψη και τις ιδιομορφίες της.

ΚΡΙΣ ΓΚΟΥΝΤΑΛ
ΠΩΣ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ... ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ
Μτφρ. Ρούλα Στράτου
Ισόρροπον, Σελ.: 314, τιμή: 27,00€
Οι κλιματικές αλλαγές είναι η μεγαλύτερη πρόκληση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η ανθρωπότητα: Η δραστική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα είναι ζωτικής σημασίας, αν θέλουμε να αποφύγουμε την καταστροφή. Η ατομική δράση είναι αναγκαία, αν θέλουμε να αποφύγουμε το κλιματικό χάος. Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν ολοκληρωμένο οδηγό, που μας επιτρέπει να υπολογίσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κα να τις μειώσουμε στους 3 τόνους το χρόνο.

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΟΙ ΔΕΚΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ 20Ο ΑΙΩΝΑ
Αρχέτυπο, Σελ.: 272, €16,90
Ιστορίες η χώρα μας έζησε πολλές και σπουδαίες. Ορισμένες μάλιστα ήταν τόσο ξεχωριστές που έμειναν θρυλικές, άλλες ακόμη συζητούνται, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις σημάδεψαν ανεξίτηλα τη ζωή και την πορεία του τόπου μας. Αυτό το μοναδικό στο είδος του βιβλίο, ύστερα από συστηματική έρευνα, και αφού συγκεντρώθηκαν άγνωστες πληροφορίες και σπάνιο φωτογραφικό υλικό, διηγείται σαν μυθιστόρημα τις δέκα ιστορίες που η κάθε μία με τον τρόπο και τη σημασία της συγκλόνισε την Ελλάδα τον αιώνα που μας πέρασε. Κείμενα γράφουν οι: Γιάννης Γκροσδάνης, Στράτος Δορδανάς, Βάιος Καλογρηάς, Στελίνα Μαργαριτίδου, Δήμητρα Νικολαΐδου, Γεωργία Παναγιωτίδου, Όμηρος Φωτιάδης, Φωτεινή Τζίκου.

ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΝΤΡΑΪΚΟΡΣ
Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΟΝΕΙΣ
Μτφρ. Δημήτρης Κωστελένος
Θυμάρι, Σελ.: 436, τιμή: 20,00€
Με το βιβλίο αυτό ο Ρούντολφ Ντράικορς εφοδιάζει γονείς και δασκάλους όχι μόνο με πρακτικές συμβουλές για ειδικές καταστάσεις αλλά και με μια γενικότερη λογική και συναισθηματική εκπαιδευτική στάση. Ερευνά, επίσης, τις αιτίες που κρύβονται πίσω από τη συμπεριφορά των παιδιών και φωτίζει με μοναδικό τρόπο τη δημιουργία και την ανάπτυξη των διαφόρων «συμπτωμάτων» της απειθαρχίας ή της παραίτησης, που παρουσιάζουν πολλά παιδιά.

ΚΑΛΒΙΝ Σ. ΚΛΩΣΟΝ
Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
Μτφρ. Παναγιώτης Παπαχρήστου
Κέδρος, Σελ.: 408, τιμή: 18,00€
Ο συγγραφέας του Ταξιδευτή των μαθηματικών Κάλβιν Κλώσον διαλύει τους μύθους που κυκλοφορούν γύρω από τα μαθηματικά και προσκαλεί τον αναγνώστη σ' ένα απολαυστικό παιχνίδι με τις μαθηματικές έννοιες. Περιγράφει τη μαγεία των μαθηματικών και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να δώσουν βάθος και νόημα στη ζωή μας. Τονίζοντας όμως πως για να τα εκτιμήσουμε χρειάζεται να ενεργοποιήσουμε τις πνευματικές μας ικανότητες, όχι τις αισθήσεις μας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ
Κριτική, Σελ.: 216, τιμή: 18,00€
Η Λαογραφία εδραιώθηκε ως επιστήμη έχοντας σαφώς εθνικό προσανατολισμό. Σήμερα, όμως, οι λαογράφοι έχουν οδηγηθεί σε αναθεώρηση των προσεγγίσεών τους και σε επαναπροσδιορισμό τόσο του θεωρητικού τους πλαισίου όσο και των μεθοδολογικών τους επιλογών. Ο συγγραφέας του βιβλίου ενσωματώνει τις νέες επιστημονικές τάσεις, παρουσιάζοντας τη Λαογραφία ως μια κοινωνική επιστήμη που σέβεται το παρελθόν της αλλά πορεύεται πια στους δρόμους του σήμερα.

DR JAN UWE-ROGGE
ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Θυμάρι, Σελ.: 324
Η βασική ιδέαπρόταση αυτού του βιβλίου είναι εντελώς νέα και προκλητική: Η επιθετικότητα επιτρέπεται στα παιδιά και στους έφηβους - γιατί επιθετικότητα δεν σημαίνει μόνο βία και καταστροφή. Σημαίνει και επιθετική-δημιουργική συμπεριφορά. Ο Jan-Uwe Rogge μιλάει γι’ αυτήν ακριβώς - τη δημιουργική πλευρά της επιθετικότητας και για το ρόλο της στην ανάπτυξη της προσωπικότητας.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΨΗΜΕΝΟΣ
ΑΝΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗ ΗΠΕΙΡΟΣ
Εκδόσεις Road, Σελ.: 915, τιμή: 31,50€
Διαδρομές σε βουνά και δάση που κανένας άλλος δεν έχει περιγράψει μέχρι σήμερα. Παρουσιάσεις πόλεων και χωριών, ιστορικά στοιχεία, περιγραφές αρχαιολογικών χώρων και μνημείων με ευχάριστη και κατανοητή γλώσσα. Το βιβλίο καλύπτει μόνο ένα μικρό μέρος από τις ομορφιές που βρίσκονται εκεί σαν ώριμοι καρποί, έτοιμοι για να τους απολαύσει ο εξερευνητής-ταξιδιώτης. Αυτός ο οδηγός έχει πολλές χιλιάδες «άγραφες σελίδες» που περιμένουν να γεμίσουν με τα δικά σας συναρπαστικά ταξίδια.

ΒΑΣΙΛΗΣ & ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΑΤΤΙΚΗ
Εκδόσεις Road, Σελ.: 180, τιμή: 26,10€
Η Ανεξερεύνητη Υποβρύχια Αττική είναι ο πρώτος καταδυτικός οδηγός για τα υποβρύχια τοπία γύρω από τις ακτές της Αττικής, γεμάτος χρήσιμες πληροφορίες, κατατοπιστικές οδηγίες πρόσβασης στα σημεία και όμορφες φωτογραφίες. Ένα βιβλίο "διαβατήριο του βυθού" για όλους αυτούς που αγαπούν τη θάλασσα και τους κατοίκους της, που λαχταρούν να τους γνωρίσουν από κοντά αλλά χρειάζονται ένα έναυσμα που θα τους ανοίξει νέους δρόμους.

ΠΕΔΡΟ ΧΟΥΑΝ ΓΚΟΥΤΙΕΡΕΣ
ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ
Μτφρ. Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη
Μεταίχμιο, Σελ.: 384 τιμή: 18,00€
Ο Πέδρο Χουάν Γκουτιέρες ταξιδεύει στην πατρίδα του και ξεδιπλώνει την ιστορία του λαού της Κούβας, τις χαρές, τις λύπες και τις αγωνίες του. Με φωνή γεμάτη ζωντάνια, μέσα από μια προκλητική πρόζα, ο συγγραφέας μιλάει για τα μυστικά του νησιού που γνωρίζει από πρώτο χέρι και συνθέτει ένα συναρπαστικό αφήγημα που περιλαμβάνει ταξιδιωτικές περιγραφές, ιστορικά γεγονότα, σκέψεις, γλέντια και προκλητικές ερωτικές ιστορίες.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γ. ΚΑΛΛΙΓΑΣ, ΧΑΡΙΣ Α. ΚΑΛΛΙΓΑ
ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ
Ποταμός, Σελ.: 406, τιμή: 65,00€
Το βιβλίο περιλαμβάνει μια σύντομη περιγραφή της περιοχής και της ιστορίας της Μονεμβασιάς, ανάλυση της τυπολογίας και των οικοδομικών και μορφολογικών χαρακτηριστικών των κτισμάτων. Εν συνεχεία περιγράφεται η μεθοδολογία των επεμβάσεων και αναλύονται ο τρόπος προσέγγισης και η συνεργασία με τους ιδιοκτήτες, τα τοπικά συνεργεία, που αναβίωσαν, οι σχέσεις με τους κατοίκους και τις ελέγχουσες Αρχές.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΝΙΚΟΛ-ΑΝΝΑ ΜΑΝΙΑΤΗ
ΟΙ ΜΟΥΣΕΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ
Ωκεανίδα, Σελ.: 512, τιμή: 20,00€
Tέσσερις γοητευτικές, άγνωστες μεταξύ τους, επιτυχημένες γυναίκες. Ο έρωτας μπαίνει στη ζωή τους σε διαφορετικές στιγμές, αλλά το τίμημα είναι πολύ βαρύ. Αφήνει πίσω του συντρίμμια, πόνο και μια ερημιά στην ψυχή. Η μοίρα αποφασίζει ένα ραντεβού ανάμεσά τους και δένονται μ' έναν αόρατο ψυχικό δεσμό και με δυνατή φιλία. Ανακαλύπτουν με φρίκη ότι υπαίτιος της δυστυχίας τους είναι ο ίδιος άνθρωπος. Αποφασίζουν να τον εκδικηθούν...

ΤΖΕΪΝ ΓΚΡΙΝ
Η ΑΛΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ
Μτφρ. Αλεξάνδρα Κονταξάκη
Πατάκης, Σελ.: 416, τιμή: 16,50€
Η Έλλι και ο Νταν είναι η ζωντανή απόδειξη ότι τα ετερώνυμα έλκονται. Εκείνος διαβάζει πάντα τις οδηγίες χρήσεως, εκείνη σπεύδει να τις πετάξει ανοίγοντας τα κουτιά. Εκείνη δεν έχει οικογένεια, ο Νταν έχει μια πολύ πρόθυμη μητέρα. Καθώς όμως οι προετοιμασίες του γάμου προχωρούν, η Έλλι αναρωτιέται αν τα διαρκή τηλεφωνήματα του Νταν με τη μητέρα του είναι φυσιολογικά και... τι θα γίνει τώρα που είναι έγκυος;

ΤΣΙΜΠΡΑΡΙΟ ΜΠΕΝΕΝΤΕΤΑ
Η ΚΥΡΑ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ
Μτφρ. Εφη Καλλιφατίδη
Ωκεανίδα, Σελ.:287, τιμή: 15,00€
Τορίνο 1928. Mια κοπέλα από αριστοκρατική οικογένεια παντρεύεται τον εκλεκτό των γονιών της. Όταν όμως αργότερα ερωτεύεται τον Tροτ κάνει τη μικρή της επανάσταση. Ένας έρωτας με φόντο τα σαλόνια της Eυρώπης και τους αμπελώνες της Tοσκάνης, η ιστορία μιας γυναίκας που θα της πάρει μια ολόκληρη ζωή να καταλάβει πως η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην αλήθεια και στο ψέμα είναι κάποιες φορές τόσο λεπτή, που γίνεται αδιόρατη.

ΣΥΡΙΓΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΤΟ ΤΡΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ
Εμπειρία, Σελ.: 323, τιμή: 16,50€
Όταν η καρδιά προστάζει, ο έρωτας γκρεμίζει λογικές και δεν σ' αφήνει να δεις τις αστραπές της επερχόμενης μπόρας. Έτσι συνέβη και με τη Ναταλία. Μοναχοκόρη, με γονείς από τη Μικρασία που εγκαταστάθηκαν στο πλούσιο πλακιώτικο σπίτι λίγο πριν από τη μεγάλη καταστροφή. Όμως μπροστά στο πάθος, ποιο λάθος είναι αυτό που θα σε κάνει να φοβηθείς εκείνη τη βροχή της ευτυχίας που θα σ' αφήσει μούσκεμα στο τέλος;

ΧΑΡΟΥΚΙ ΜΟΥΡΑΚΑΜΙ
ΣΠΟΥΤΝΙΚ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ
Μτφρ. Λεωνίδας Καρατζάς
Ωκεανίδα, Σελ.: 292, τιμή: 16,00€
Ήταν άνοιξη όταν η Σουμίρε ερωτεύτηκε για πρώτη φορά. Και ήταν μια αγάπη δυνατή, ένας πραγματικός τυφώνας που σάρωσε το τοπίο της ζωής της. Η ένταση του τυφώνα δεν μειώθηκε καθόλου καθώς διέσχιζε τον ωκεανό, μια ζούγκλα ή την περσική έρημο. Το αντικείμενο του έρωτά της έτυχε να είναι δεκαεφτά χρόνια μεγαλύτερό της και παντρεμένο. Και το σημαντικότερο: Ήταν γένους θηλυκού.

ΖΙΛ ΛΕΡΟΥΑ
ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΖΕΛΝΤΑ
Μτφρ. Κοραντζάνη Μαριλένα
Μεταίχμιο, Σελ.: 296, τιμή: 16,00€
Μοντγκόμερι, Αλαμπάμα, 1918. Η Ζέλντα, μια πλούσια καλλονή του αμερικανικού Νότου, κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας, συναντά τον υπολοχαγό Σκοτ Φιτζέραλντ, ένα νεαρό αποφασισμένο να γίνει συγγραφέας. Η γνωριμίας τους θ' αλλάξει για πάντα τη ζωή τους. Θα γίνουν και οι δύο διάσημοι και θα εκτοξευθούν στην κορυφή της κοσμικής κοινωνίας της Νέας Υόρκης. Όμως, ο Σκοτ και η Ζέλντα δεν είναι παρά δυο παιδιά που παίζουν με τη φωτιά...

ΝΙΚΟΛ ΜΟΟΥΝΣ
Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΙΝΕΖΟΣ ΣΕΦ
Μτφρ. Μυρσίνη Γκανά
Μελάνι, Σελ.: 416, τιμή: 18,50 €
Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Μάγκι ΜακΕλρόι, που γράφει για ένα περιοδικό γαστρονομίας, έμεινε χήρα πριν από ένα χρόνο όταν ο άντρας της σκοτώθηκε σε ατύχημα. Τώρα μαθαίνει ξαφνικά ότι μια γυναίκα στην Κίνα έχει καταθέσει αγωγή περί πατρότητας που εμπλέκει τον άντρα της. Η Μάγκι είναι αναγκασμένη να ταξιδέψει στο Πεκίνο για να ξεκαθαρίσει την υπόθεση. Μια που θα βρίσκεται εκεί ούτως ή άλλως, η αρχισυντάκτριά της προτείνει μια συνέντευξη με τον ανερχόμενο Εβραιοκινέζο σεφ Σαμ Λιάνγκ. Ο Σαμ μυεί τη Μάγκι στην κινέζικη αντίληψη ότι το φαγητό πρέπει να τρώγεται πάντα μέσα σε ένα κύκλο οικογένειας και φίλων. Και καθώς ο Σαμ της μαγειρεύει ένα κοτόπουλο απαλό σαν μετάξι, η Μάγκι αρχίζει να τον ερωτεύεται… Έτσι ξεκινά μια περιήγηση στην κινέζικη μαγειρική που κρύβει πίσω της μια ολόκληρη φιλοσοφία, μια μακρά ιστορία και έναν πολιτισμό που χρησιμοποιεί το φαγητό για να θεραπεύσει όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή.

ΑΝΤΡΕ ΓΚΟΡΖ
ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΝΤ.
Μτφρ. Σάντρα Βρέττα
Ποταμός, Σελ.: 95, τιμή: 12,00€
Το Γράμμα στη Ντ. είναι μια δημόσια επανόρθωση, μια ερωτική εξομολόγηση και μια προαναγγελία θανάτου. Ο Αντρέ Γκορζ, το πιο κοφτερό, κατά τον Σαρτρ, μυαλό της Ευρώπης που πέρασε τη ζωή του ανάμεσα στη δημοσιογραφία και τον πολιτικό στοχασμό, θεωρητικός της πολιτικής οικολογίας, έγραψε αυτό το γράμμα στην επί 58 χρόνια σύντροφό του Ντορίν και μερικούς μήνες αργότερα, το Σεπτέμβριο του 2007, έκαναν μαζί την έξοδό τους από τη ζωή.

ΛΙ ΓΟΥ
ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΣΑΡΚΑΣ

Μτφρ. Άννα Δούκουρη
Αστάρτη, Σελ.: 432 τιμή: 20,00 €
Πρωτοεκδόθηκε το 1633, αλλά δεν διασώζεται κανένα αντίτυπο εκείνης της έκδοσης. Θεωρήθηκε «απαγορευμένο ανάγνωσμα», δεν αναφέρθηκε ποτέ στις ιστορίες της κινέζικης λογοτεχνίας, αλλά γνώρισε μια τεράστια κρυφή επιτυχία στην Κίνα και στην Ιαπωνία. Στο κλασικό ερωτικό μυθιστόρημα ένας νεαρός λόγιος, ευγενής, όμορφος, με λάγνο βλέμμα, ο ιεροσπουδαστής της Πρώτης Αγρυπνίας επισκέπτεται την Ερημική Κορυφή, ένα δάσκαλο Ζεν ο οποίος του προτείνει να τον ακολουθήσει. Ο νεαρός αρνείται λέγοντας πως θέλει πρώτα να ικανοποιήσει δυο επιθυμίες του και μετά να εγκαταλείψει για πάντα τις γήινες χαρές. Οι επιθυμίες αυτές είναι να γίνει ο σπουδαιότερος ποιητής του κόσμου και να παντρευτεί την ωραιότερη γυναίκα της χώρας.

ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

ΤΖΕΪΚ ΛΑΜΑΡ
ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ
Μτφρ. Μαρία Σκαμάγκα
Πόλις, Σελ.: 488, τιμή: 22,00€
Η ιστορία τοποθετείται στο προσεχές μέλλον με την αμερικανική κυβέρνηση να έχει κηρύξει πόλεμο κατά των ναρκωτικών και του εγκλήματος, με αποτέλεσμα την επιβολή σκληρών περιορισμών και την αναβίωση των δημόσιων εκτελέσεων. O Λαμάρ τολμά να προσεγγίσει όψεις του φυλετικού ζητήματος με φόντο μια χώρα διαβρωμένη από την οργή και το μίσος, μια χώρα που μοιάζει να έχει απολέσει την ίδια της την ψυχή.

ΓΚΑΪ ΓΚΕΪΜΠΡΙΕΛ ΚΕΪ
ΥΖΑΜΠΕΛ
Μτφρ. Ειρήνη Παϊδούση
Anubis, Σελ.: 414, τιμή: 24,90€
Ο δεκαπεντάχρονος Νεντ Μάρινερ συνοδεύει το διάσημο φωτογράφο πατέρα του στην Προβηγκία για τις ανάγκες φωτογράφισης ενός λευκώματος. Όμως την παραμονή της κέλτικης γιορτής Μπελτέιν, της ιερής νύχτας των πνευμάτων, όταν στους λόφους καίνε πυρές και τα σύνορα ανάμεσα στους κόσμους των ζωντανών και των νεκρών πέφτουν, ο Νεντ μπλέκεται στα δίχτυα μιας διαμάχης που χάνεται στα βάθη του παρελθόντος.

ΤΖΑΚ ΒΑΝΣ
ΡΙΑΛΤΟ Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ
Μτφρ. Θωμάς Μαστακούρης
Αίολος, Σελ.: 255, τιμή: 15,00€
Ενώ ο ήλιος ετοιμάζεται να σβήσει και η Γη ζει τις τελευταίες μέρες της, ο Ριάλτο ο Θαυμαστός και ο κύκλος των μάγων ασχολούνται με τα δικά τους προβλήματα. Θα έρθει όμως η στιγμή που θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τη Μουρθ, την τρομερή μάγισσα, αναζητώντας μέσα από ξεχασμένες εποχές της Γης το Γαλάζιο Πολυπρίσμα και ταξιδεύονας μέχρι την άκρη του σύμπαντος, εκεί όπου κυριαρχεί το αρχέγονο σκοτάδι.

ΤΖΟΑΝ ΧΑΡΙΣ
Η ΦΥΛΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
Μτφρ. Καίτη Οικονόμου
Ψυχογιός, Σελ.: 543, τιμή: 18,80€
Η Μάντι Σμιθ έχει γεννηθεί με το σημάδι ενός ρούνου στο χέρι της και όλοι στο χωριό της τη θεωρούν παρείσακτη, αφού οι ρούνοι αποτελούν σύμβολο των παλιών θεών και κατ' επέκταση σημάδι μαγείας. Και η μαγεία δεν μπορεί παρά να οδηγήσει στο χάος και στην καταστροφή. Μια συναρπαστική επική περιπέτεια βασισμένη στους σκανδιναβικούς μύθους από τη διάσημη συγγραφέα Τζόαν Χάρις.

ΤΑΝΤ ΓΟΥΙΛΛΙΑΜΣ
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ

Μτφρ. Παρασκευή Αυγουστίνου
Αnubis, Σελ.: 448, τιμή: 19,90€
Ο Φρίτι είναι ένας νεαρός γάτος με ακόρεστη περιέργεια και απαράμιλλο κουράγιο. Όταν η παιδική του φίλη χάνεται, ο Φρίτι αποφασίζει να τη σώσει δίχως να λογαριάσει στιγμή τους κινδύνους. Ο ίδιος νιώθει γεννημένος κυνηγός σε έναν κόσμο γεμάτο ήρωες και κακούς που τον διαφεντεύουν πανίσχυροι γατοθεοί και παράξενα, άτριχα, δίποδα πλάσματα. Αλλά η πορεία του θα τον οδηγήσει κατευθείαν στη γατοκόλαση και ακόμη πιο πέρα...

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΤΖΟΪΣ ΚΑΡΟΛ ΟΟΥΤΣ
SEXY
Μτφρ. Κώστια Κοντολέων
Άγκυρα, Σελ.: 224, τιμή: 15,50€
Ο Ντάρεν Φλιν είχε μια τέλεια ζωή ως εκείνη τη μέρα του Νοέμβρη. Τώρα, τίποτα δεν είναι όπως ήταν πριν. Οι φίλοι του, η οικογένειά του δεν είναι πια αυτοί που ο Ντάρεν πίστευε πως ήταν. Ένα συναρπαστικό, μυθιστόρημα από την αναγνωρισμένη συγγραφέα Τζόις Κάρολ Όουτς, η οποία ερευνά τα στοιχεία που σπρώχνουν έναν έφηβο να ψάξει την ταυτότητά του.

ΖΙΑΝΓΚ ΡΟΝΓΚ
ΤΟ ΤΟΤΕΜ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ
Μτφρ. Χρύσα Μπανιά
Ψυχογογιός, Σελ.: 696, τιμή: 25,00€
Στα τέλη του 1960 ο Κινέζος φοιτητής Τσεν Ζεν προσφέρει εθελοντική εργασία σ' έναν απομονωμένο καταυλισμό νομάδων στη Μογγολία. Εκεί ανακαλύπτει μια ειδυλλιακά απλή ζωή βασισμένη στην αιώνια μάχη μεταξύ λύκων και ανθρώπων σ' έναν συνεχή αγώνα για επιβίωση. Ένα θαυμάσιο πορτρέτο ενός τόπου και ενός πολιτισμού που δεν υπάρχει πια, σκιαγραφημένο σ' ένα βιβλίο που ξάφνιασε, συγκίνησε και προκάλεσε τους αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

ΝΙΚΟΛ-ΑΝΝΑ ΜΑΝΙΑΤΗ
ΔΑΚΡΥΣΜΕΝΟΣ ΗΛΙΟΣ
Μτφρ. Κυριάκος Μαργαρίτης
Ψυχογιός, Σελ.: 560, τιμή: 19,90€
Νιγηρία, δεκαετία του ‘60. Η χώρα σπαράσσεται από τον εμφύλιο πόλεμο. Oι δρόμοι τριών ανθρώπων διασταυρώνονται: ο Ούγκβου, ένα αγόρι από ένα φτωχό χωριό, η Ολάνα, μια νέα γυναίκα, ο Ρίτσαρντ, ένας ντροπαλός Άγγλος. Καθώς οι άνεμοι του πολέμου χτυπούν την πόρτα τους, οι τρεις αυτοί άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με τα πάθη, τα όνειρα και τις επιθυμίες τους μ' έναν τρόπο που κανείς τους δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί...

ΑΡΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ
TRUE LOVE
Τόπος, Σελ.: 192, τιμή: 13,00€
ΤοTrueLoveείναι ο ανεκπλήρωτος έρωτας των αντρών, η επιθυμία για συντροφικότητα των γυναικών, η απελπισμένη αναζήτηση του νοήματος, μέσα κι έξω από τα δεσμά της συμβίωσης, τα χαμένα όνειρα του Μάη του ‘68. Ένα σκληρό παιχνίδι ερωτικών σχέσεων στην εποχή του διαδικτύου, διασκεδαστικό για τον αναγνώστη, συχνά όμως επικίνδυνο για τους ήρωες του βιβλίου. Μια σύγχρονη σάτιρα ηθών, με τους ήρωες σε υπαρξιακή κρίση.

SATRAPI MARJANE
ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ

Μτφρ. Γεωργία Τσάκωνα
Ηλίβατον, Σελ.: 138, τιμή: 12,00€
Ιράν, αρχές της δεκαετίας του ''90. Στο καλοβαλμένο σπιτικό της οικογένειας Σατραπί εννιά γυναίκες από τρεις γενιές μιλούν για άντρες, έρωτες και σεξ γύρω από το σαμοβάρι. Πίνοντας τσάι μοιράζονται μυστικά και αγωνίες, διηγούνται ιστορίες για την αγάπη, την προδοσία, τις προκαταλήψεις. Άλλοτε τρυφερές κι αστείες, άλλοτε πικρές και σκληρές όπως οι ιστορίες των γυναικών σ' όλο τον κόσμο.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΝΙΦ
Εμπειρία Εκδοτική, Σελ.: 389, τιμή: 17,50€
Μια αλλιώτικη εκδοχή της ιστορίας της Ελλάδας, όπου τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χώρα συνυπάρχουν με τα κουτσομπολιά της γειτονιάς, την ταπεινή ζωή της επαρχίας και τη βουή της πρωτεύουσας. Μια ιστορία γεμάτη μικρούς ήρωες και μεγάλα λάθη, πολύχρωμες εικόνες και ασπρόμαυρες θλίψεις, ραδιοφωνικές εκπομπές, ταινίες και σίριαλ. Μια νοσταλγική ιστορία για το πέρασμα του χρόνου, που μόνο μια λέξη μπορεί να το περιγράψει: σνιφ!

ΡΑΝΙΑ ΠΑΓΩΜΕΝΟΥ
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΤΑ 17
Μελίχρυσος, Σελ.: 296, τιμή: 17,00€
Ένας πατέρας που σκοτώνει εν ψυχρώ τη γυναίκα του μπροστά στα έντρομα μάτια της έφηβης κόρης τους. Κι όμως, η τραγική κατακλείδα στη ζωή της Χαράς σηματοδοτεί το νέο ξεκίνημα στη ζωή της κόρης της. Η συγγραφέας που με το πρώτο της βιβλίο Οι γυναίκες που σιωπούν καίγονται μίλησε για τη σωτηρία της ψυχής, με το Γεννήθηκα στα 17 μιλάει για τη σωτηρία της ζωής.

ΠΕΤΡΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ
Οδός Πανός, Σελ.:363, τιμή: 18,50€
Σε ένα νησί των Κυκλάδων η σκιά του Πανός ακολουθεί τον τριανταεννιάχρονο υπαξιωματικό του Λιμενικού Σπύρο Αναγνώστου στην οδυνηρή περιπλάνησή του στο παρελθον που είχε αφήσει πίσω, στις μνήμες της παιδικής του ζωής, στο δειλό του άνοιγμα σε έναν καινούργιο κόσμο, καθώς και στην καταστροφική εμπειρία ενός πανάρχαιου έρωτα. Το πρώτο αλλά πολλά υποσχόμενο βιβλίο του Πέτρου Μεταξά.

ΓΙΑΓΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ
ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ
Τόπος, Σελ.: 284, τιμή: 15,90€
Λαθρέμποροι, φυλακισμένοι, τζογαδόροι, χαφιέδες, πατροκτόνοι, παιδιά συζυγοκτόνων, φονικές μάνες, ηττημένοι αντάρτες. Κι ακόμα, ένας Ιάπωνας συγγραφέας που αυτοκτονεί με το στυλογράφο του, μια απελπισμένη Ρωσίδα που διασχίζει τα σύνορα της χώρας σε ένα βαγόνι της Μαφίας γεμάτο όπλα. Τι συνδέει όλον αυτό τον ετερόκλητο κόσμο των λαθρεμπόρων; Απάντηση: η διαφθορά ως τρόπος ζωής. Η διαφθορά ως κινητήρια δύναμη της ιστορίας.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΑΛΙΚΙΑΣ
ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΕΙΧΗ
Ίνδικτος, Σελ.: 516, τιμή: 17,00€
H μυθοπλαστική απεικόνιση της πολιτικής και προσωπικής πορείας μιας μικρής ομάδας νεαρών Eλλήνων αντιστασιακών στην Eυρώπη στη διάρκεια της δικτατορίας. Πρόσωπα που εξέφραζαν μαχητικά και δημιουργικά τη σαγηνευτική πεποίθηση -κυρίαρχη εκείνους τους καιρούς- πώς ήταν δυνατόν ν’ αλλάξει ριζικά ο κόσμος αλλά και την προσπάθεια του καθένα να τα ζήσει όλα αυτά με το μυαλό και το κορμί του.

ΠΟΙΗΣΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ
Ο ΣΕΦΕΡΗΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
Επιμ. Γαραντούδης, Ευριπίδης - Καγιαλής, Τάκης
Ίκαρος, Σελ.: 400, τιμή: 22,00€
Ένα βιβλίο το οποίο απευθύνεται κυρίως σε αναγνώστες που προσεγγίζουν για πρώτη φορά την ποίηση του Σεφέρη. Τα κείμενα του ποιητή, μαζί με αυτά των επιμελητών της έκδοσης, πλαισιώνουν τα ποιήματα και λειτουργούν ως βοηθητικά σχόλια με στόχο μια ανάγνωση περισσότερο πλήρη και ικανοποιητική. Η έκδοση στηρίζεται στα αποτελέσματα προγράμματος από το τμήμα Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και περιλαμβάνει δέκα φωτογραφίες.

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΜΑΓΙΑΚΟΦΣΚΙ
ΣΥΝΝΕΦΟ ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ
Μτφρ. Δημήτριος Β. Τριανταφυλλίδης
Αρμός, Σελ.: 170, τιμή: 15,00€

Ακροβάτης στις πιο ακραίες πραγματικότητες, νυμφίος του έρωτα, της επανάστασης και του θανάτου, ο Μαγιακόφσκι καταθέτει τον προσωπικό χάρτη των αισθημάτων του ποτισμένο με τις αναθυμιάσεις των αναμνήσεών του. Νομάς ο ίδιος ρουφούσε το μέλλον και μεθούσε από το παρελθόν, κρυφακούγοντας πάντα το παραμιλητό της μούσας του. Φλερτάροντας εναγωνίως με τη σιωπή του έρωτα, καταθέτει ως άσωτος μνηστήρας την εξομολόγησή του μέσα στο εκτυφλωτικό φως της ψυχής του.

ΑΛΛΕΝ ΓΚΙΝΣΜΠΕΡΓΚ
ΟΥΡΛΙΑΧΤΟ ΚΑΝΤΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ
Μτφρ. Άρης Μπερλής
Άγρα, Σελ.: 264, τιμή: 17,00€
Το βιβλίο πρωτοκυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 1956. Κατασχέθηκε όμως από τις τελωνειακές Αρχές των ΗΠΑ και την αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο και αποτέλεσε το αντικείμενο μιας μακράς δικαστικής αντιπαράθεσης, στην πορεία δεκάδες ποιητές και καθηγητές κατέθεσαν υπέρ του Γκίνσμπεργκ, πείθοντας το δικαστήριο ότι το περιεχόμενο του βιβλίου δεν ήταν άσεμνο. Το Ουρλιαχτό έγινε αμέσως ένα από τα εμβληματικά κείμενα της μπιτ γενιάς και της εποχής του.

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
DEEP PURPLE
Οδός Πανός, Σελ.: 154, τιμή: 10,00€
Deep Purple! Ποιο ήταν αυτό το γκρουπ που διάλεξε για όνομά του ένα ποπ τραγούδι της δεκαετίας του ‘60, που στην πραγματικότητα ήταν μια σύνθεση για πιάνο και τουλάχιστον 30 χρόνια παλαιότερο, με τίτλο «Βαθύ Πορφυρό», μα έγινε διάσημο σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη παίζοντας σκληρό ροκ και πουλώντας πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους;