Το πρώτο βιβλίο με τρισδιάστατο εξώφυλλο

 Το πρώτο βιβλίο με τρισδιάστατο εξώφυλλο Facebook Twitter
3

Ο έντυπος κόσμος συνεχίζει την αντεπίθεση στα e books και στην ψηφιακή διασκέδαση και τη βοήθεια της τεχνολογίας: ο εκδοτικός οίκος Riverhead Books έβγαλε το «πρώτο 3D εξώφυλλο βιβλίου» για το On Such a Full Sea του Chang-rae Lee, αποτέλεσμα συνεργασίας με την Makerbot, μια εταιρεία ειδική στην τρισδιάστατη εκτύπωση. H της Riverhead, Helen Yentus, είπε στο Time «δεν περίμενα ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί είναι μια εντελώς καινούρια και καινοτόμος τεχνολογία.»

Τελικά, για κάθε αντίτυπο χρειάστηκαν 15 ώρες εκτύπωσης. Μερικά τεστ χρειάστηκαν 30 ώρες. Η Yentus είναι σχεδιάστρια εξωφύλλων για περισσότερα από δεκα χρόνια αλλά για το συγκεκριμένο δεν αρκούσαν τα σκίτσα, οπότε ζήτησε μαθήματα AutoCAD από τον πατέρα της. Τελικά εκδόθηκαν 200 αντίτυπα με το τρισδιάστατο εξώφυλλο με προτεινόμενη τιμή τα 150 δολάρια. Τα εξώφυλλα εκτυπώθηκαν με έναν MakerBot® Replicator® 2 Desktop 3D Printer και το υλικό είναι βιοπλαστικό κατασκευασμένο από καλαμπόκι, από την εταιρεία Makerbot που βρίσκεται στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Κάθε αντίτυπο είναι υπογεγραμμένο από τον συγγραφέα του βιβλίου.

Το εξώφυλλο είναι σε αρμονία με το περιεχόμενο του βιβλίου (η φουτουριστική Αμερική) αλλά πέρα από την εμφάνιση, τι άλλο καινούριο φέρνει ένα ογκώδες εξώφυλλο; Ο εκδοτικός οίκος περιμένει ότι οι συλλέκτες θα εκτιμήσουν τη σπανιότητα και θα πληρώσουν το αντίτιμο, το Time ισχυρίζεται ότι τέτοια τρικ (που δυσκολεύουν την τοποθέτηση του βιβλίου σε ένα ράφι) θα αφήσουν το μεγάλοι κοινό ασυγκίνητο. Όμως, μια μόλις μέρα μετά την κυκλοφορία, η τιμή στο Amazon είναι ήδη 170 δολάρια και κάποια έχουν φτάσει να πωλούνται 900....

Βιβλίο
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΙΤΗ 22/11-Πώς γράφεται σήμερα ένα μυθιστόρημα με θέμα τον πόλεμο;

Βιβλία και Συγγραφείς / Πώς γράφεται σήμερα ένα μυθιστόρημα με θέμα τον πόλεμο;

Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητάει με τον Πάνο Καρνέζη για το μυθιστόρημά του «Ο λαβύρινθος» με θέμα την περιπλάνηση μιας αποδεκατισμένης ελληνικής μεραρχίας στα βάθη της Ανατολίας τον Σεπτέμβριο του 2022.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Χέρμαν Μπροχ

Βιβλίο / «Οι Υπνοβάτες» του Χέρμαν Μπροχ: Διαβλέποντας την άβυσσο του 20ού αιώνα

Οι εκδόσεις Έρμα κυκλοφορούν το αριστούργημα του Χέρμαν Μπροχ σε νέα μετάφραση από τη Σοφία Αυγερινού, θυμίζοντάς μας γιατί άλλαξε την πορεία της λογοτεχνίας του 20ού αιώνα προβλέποντας τα αδιέξοδα της ευρωπαϊκής ηπείρου.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
ΤΡΙΤΗ 15/11- «Λάδι σε καμβά»: Στον καθρέφτη ενός έργου τέχνης

Βιβλία και Συγγραφείς / «Λάδι σε καμβά»: Ο συγγραφέας Αλέξης Πανσέληνος μιλά για το νέο του μυθιστόρημα

Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητάει με τον Αλέξη Πανσέληνο για το τελευταίο του μυθιστόρημα με τίτλο «Λάδι σε καμβά» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Πασκάλ Μπρυκνέρ: «Βιώνουμε έναν νεοπουριτανισμό»

Βιβλίο / Πασκάλ Μπρυκνέρ: «Βιώνουμε έναν νεοπουριτανισμό»

Ο διάσημος Γάλλος συγγραφέας και διανοούμενος μιλά αποκλειστικά στη LiFO για την Ευρώπη, την πολιτική ορθότητα, την πατριαρχία, τη λογοτεχνία και εξηγεί γιατί στις μέρες μας «ο έρωτας έχει μετατραπεί σε όργανο εξουσίας, η ευτυχία έχει γίνει μια καταστροφική αμφιβολία και η απόλαυση ένα συνεχές άγχος».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ελληνική Λογοτεχνία που διαβάζουμε τώρα

Βιβλίο / Εννιά βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας που διαβάζουμε τώρα

Εννιά επιλογές από την εκδοτική παραγωγή του τελευταίου διμήνου, εννιά συγγραφείς, εννιά διαφορετικοί τρόποι μυθοπλασίας, εννιά αντιλήψεις για τη γλώσσα, εννιά αφηγηματικές στρατηγικές, από την παράδοση της κλασικής αφήγησης μέχρι την αποσπασματικότητα της αφήγησης στο διαδίκτυο, από το μυθιστόρημα στο διήγημα και στη μικρή φόρμα, και μια πλούσια ανθρωπογεωγραφία ηρώων.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ

σχόλια

3 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ