Εν πρώτοις είναι εντυπωσιακός ο όγκος της παραγωγής, κάτι που δείχνει ότι ο Τόποςδεν λειτουργεί με την παραδοσιακή μέθοδο, βάσει της οποίας τα βήματα γίνονται αργά και σταθερά στο χώρο του βιβλίου. Το νέο εκδοτικό σχήμα μπαίνει δυναμικά στην αγορά και διεκδικεί σοβαρό μερίδιο. Ιδρυτές της εταιρείας είναι έντεκα επαγγελματίες με θητεία σε διαφορετικούς κλάδους παραγωγής του βιβλίου και διοίκησης επιχειρήσεων. Στο διοικητικό συμβούλιο μετέχουν οι κ.κ.: Δαμιανός Χατζηκόκκινος (πρόεδρος),Κώστας Βαξεβάνης (αντιπρόεδρος), Βαγγέλης Γεωργακάκης (διευθύνων σύμβουλος), Άρης Μαραγκόπουλος (διευθυντής εκδόσεων) και Νίκος Κατσιμπράκης (οικονομικός σύμβουλος).

Οι εκδόσεις Τόπος έχουν βάλει στο στόχαστρο τον «σκληρό πυρήνα των αναγνωστών», όπως μας εξηγεί ο κ. Άρης Μαραγκόπουλος. Απευθύνονται δηλαδή σε εκείνους που διαβάζουν 3-4 βιβλία το μήνα. Μας εξηγεί: «Ας μην παρεξηθούμε. Αυτό δεν συνιστά κάποιου είδους αποκλεισμό. Αλλά στην εποχή που η πλειονότητα των βιβλίων έχει ημερομηνία λήξης (μόλις το διαβάσεις το ξέχασες κιόλας), στην εποχή που στις λίστες των ευπώλητων εισέρχονται (λόγω της γενικότερης ελλιπούς καλλιέργειας) τίτλοι που δεν σημαίνουν τίποτε για τον αναγνώστη πέρα από τη διασκέδαση του χρόνου (με την πρώτη έννοια της λέξης, το σκόρπισμα), ένας καινούργιος εκδοτικός οίκος δεν θα είχε κανένα νόημα να συναγωνιστεί παρόμοια προϊόντα. Κανένα ενδιαφέρον, όχι μόνον οικονομικό (αυτό μπορεί και να υπήρχε...), αλλά κυρίως πολιτιστικό. Μας ενδιαφέρουν τα βιβλία λογοτεχνίας που θα συνεχίσουν να διαβάζονται και να αποτελούν αναφορά στον αναγνώστη τους και μετά την ανάγνωσή τους. Δεν εκδίδουμε βιβλία με ημερομηνία λήξης. Εκδίδουμε βιβλία ανθεκτικά στο χρόνο».

Μέχρι στιγμής, κυκλοφορούν τρεις σειρές βιβλίων στο τμήμα της λογοτεχνίας (Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία, Σύγχρονη Ξένη Πεζογραφία, Cult Stories) και τέσσερις στο επιστημονικό τμήμα (Ψυχολογία, Κοινωνική Ανθρωπολογία, Διδακτική, Ιστορία). Τα βιβλία που μέχρι στιγμής έτυχαν θερμής υποδοχής από το αγοραστικό κοινό είναι το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας Ubikτου Φίλιπ Κ. Ντικ, το Σεξ ΙΙτης Σιμπίλε Μπεργκ και το Άρλιγκτον Παρκτης Ρέιτσελ Κασκ. Από τους ελληνικούς τίτλους ξεχώρισαν στις πωλήσεις τα Μπλε καστόρινα παπούτσιατου Θανάση Σκρουμπέλου (επειδή συνδυάζει με πάθος και γνώση το καμπαρέ των πρώτων τραβεστί στην Ελλάδα, την περίφημη «Χαβάη», με το παρακράτος της εποχής και τις πολιτικές αντιθέσεις με τους Λαμπράκηδες) και Η παραλλαγή τουΓιώργου Δαρσινού (ένας νέος συγγραφέας με ιστορίες αστυνομικού μυστηρίου που εντάσσονται στη σειρά Cult Stories). Επίσης από τις εκδόσεις Τόπος επανακυκλοφόρησε η τριλογία του Βασίλη Βασιλικού Το φύλλο, Το πηγάδι, Τ' αγγέλιασμα.

Στο άμεσο μέλλον αναμένεται η κυκλοφορία βιβλίων της Ζέιντι Σμιθ και του Τζέιμς Μίικ. Επιπλέον θα κυκλοφορήσει το καινούργιο βιβλίο του 85χρονου Αλέν Ρομπ-Γκριγιέ, πάπα του nouveau roman, ο οποίος θα ταξιδέψει το Μάιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για παρουσιάσεις.

Οι εκδόσεις Τόπος δίνουν εξίσου μεγάλη σημασία στο επιστημονικό βιβλίο. Ο κ. Μαραγκόπουλος μας λέει σχετικά: «Δεν μας ενδιαφέρουν τα βιβλία που προορίζονται αποκλειστικά για πανεπιστημιακή χρήση. Μας ενδιαφέρει να εκδώσουμε -και έτσι ξεκινήσαμε- βιβλία τύπου academic books που διαβάζονται από ένα καλλιεργημένο κοινό». Σε αυτή τη λογική εντάσσονται βιβλία όπως Η βιομηχανική επανάστασητου Τόμας Άστον, που πρώτη φορά μεταφράζεται στα ελληνικά, Ο τρελός πρόεδρος και η γυναικεία ηδονήτης Πέπης Ρηγοπούλου και Η Ψυχολογία της Συμπεριφοράςτου Ρόμπερτ Μέλλον.