Σάλος προκλήθηκε στο θεωρούμενο ,πιό προοδευτικό Πανεπιστήμιο της Τουρκίας το Bilgi ,μετά την αποκάλυψη ότι φοιτητής του τμήματος Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου γύρισε πορνογραφικό φίλμ για την πτυχιακή του εργασία. Τρείς διακεκριμένοι καθηγητές είδαν την έξοδο επειδή επέτρεψαν στον Ντενίζ Οργκάν να πραγματοποιήσει τα γυρίσματα ενώ το τμήμα έχει κλείσει μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Η αποκάλυψη που ταρακούνησε το Πανεπιστήμιο και τα τουρκικά ήθη ,ήρθε μετά από την απόφαση των καθηγητών να "κόψουν" την πτυχιακή, του φοιτητή.Μετά από την απόφαση, ο Οργκάν έδωσε συνέντευξη σε περιοδικό,κάνοντας γνωστό ότι είχε γυρίσει την ταινία μέσα στο κάμπους του Πανεπιστημίου με τη συμμετοχή συμφοιτητών του.Ο τίτλος της ταινίας είναι "Porn Project" ,και πραγματεύεται τις σεξουαλικές σχέσεις ενός ζευγαριού.

Πάντως ,όπως δήλωσαν οι καθηγητές,εκείνοι είχαν κάνει προσπάθειες να τον μεταπείσουν να μην γυρίσει τέτοιου είδους ταινία αλλά μπροστά στην επιμονή του ,του συνέστησαν να την κάνει τουλάχιστον πιό διανοουμενίστικη.Τώρα η αστυνομία τριγυρνά στους διαδρόμους του Bilgi ενώ ο Οργκάν-παρότι έθεσε και πάλι το μεγάλο ερώτημα "τι είναι τέχνη"?- κρύβεται  να να γλυτώσει από την οργή των γονέων των φοιτητών.

Φοιτητές πάντως στηρίζουν τους εκδιωχθένες καθηγητές με διαδηλώσεις στους χώρους του Πανεπιστημίου κανοντας λόγο για παραβίαση της ακαδημαικής ελευθερίας."Ελευθερία δεν είναι να πίνεις καφέ στο γραφείο σου,είναι να κολυμπάς σε επικίνδυνα νερά" ,δήλωσε στην εφημερίδα "Χουριέτ" η Νεσίν ,φοιτήτρια του Πανεπιστημίου.

Το μεγάλο βέβαια ερώτημα  που θέτουν οι τουρκικές εφημερίδες μετά την αποκάλυψη και τον χαμό στα ΜΜΕ ,είναι "ωραία η πορνογραφία δεν είναι ok.Με το τηλεφωνικό σεξ τι γίνεται"?.Το Bilgi είναι ιδιοκτησία της εταιρίας Alo Bilgi που ειδικεύτηκε στις τηλεφωνικές γραμμές ,περιλαμβανομένων και εκείνων που προσφέρουν τηλεφωνικό σεξ.