Τουρκία: Εργασίες συντήρησης σε θησαυρούς της Οθωμανικής περιόδου

Τουρκία: Εργασίες συντήρησης σε θησαυρούς της Οθωμανικής περιόδου Facebook Twitter
0

Τουρκία: Εργασίες συντήρησης σε θησαυρούς της Οθωμανικής περιόδου Facebook Twitter

 

Όταν το 2000 η γη του Milas στην Τουρκία άρχισε να αποκαλύπτει τον πλούτο της, ελάχιστο διάστημα μετά τις αρχαιολογικές ανασκαφές στο κάστρο Beçin, οι πρώτοι θησαυροί που ήρθαν στην επιφάνεια, ζυγίστηκαν με ζυγαριές του εμπορίου και καθαρίστηκαν από χώματα και ιζήματα με μπατονέτες.

Τότε, ο υπεύθυνος των ανασκαφών, καθηγητής Rahmi Hüseyin – ο οποίος πρακτικά ανακάλυψε 48.848 οθωμανικά νομίσματα, είχε δηλώσει ενθουσιασμένος, παρά το ότι ο τεχνολογικός εξοπλισμός δεν βοηθούσε και πολύ τη δουλειά των αρχαιολόγων.

Το πρώτο ζύγισμα είχε δείξει 33 κιλά σπάνιων ευρημάτων, τα οποία όπως αποκάλυψαν και μέλη της αρχαιολογικής ομάδας της Εφέσου, που εργάστηκαν και σ’ αυτή την ανασκαφή, “ξεπετάγονταν” σε κάθε χτύπημα της αρχαιολογικής σκαπάνης.

Στο σήμερα, στο κάστρο Beçin έχουν ξεκινήσει εργασίες συντήρησης, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους και γίνονται ταυτόχρονα στα ερείπια του Οθωμανικού κάστρου, αλλά και στα ευρήματα που υπάρχουν στην περιοχή.

Το κάστρο θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα σωζόμενα της Οθωμανικής περιόδου, στην περιοχή γίνονται αρχαιολογικές έρευνες από το 1974, ενώ οι ανασκαφές έχουν προσφέρει κάποια από τις σημαντικότερες αποδείξεις της αρχαίας τουρκικής τέχνης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.