Μπροστά σε μια σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη βρέθηκε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας-Ευρυτανίας, που εντόπισε στην περιοχή της Λοκρίδας κούρους της αρχαϊκής περιόδου και μέρος αρχαίου νεκροταφείου.

 

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, όλα ξεκίνησαν όταν ένας αγρότης στην περιοχή της Λοκρίδας κατά τη διάρκεια εργασιών στο κτήμα του -συγκεκριμένα φύτευε ρίζες ελιές- χτύπησε αντικείμενο που από την πρόχειρη εκσκαφή που έκανε επρόκειτο για άγαλμα.

 

Αμέσως ενημέρωσε την Αρχαιολογική Υπηρεσία που έφτασε στο σημείο με τους ειδικούς επιστήμονες - αρχαιολόγους και ανέλαβαν δράση, φέρνοντας στο φως κομμάτια από αγάλματα και μέρος αρχαίου νεκροταφείου.

 

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις ή πέντε Κούρους αρχαϊκής περιόδου, οι οποίοι μάλιστα είναι μεγάλοι, σχεδόν διπλάσιοι από το μέγεθος ενός ανθρώπου.

 

Η εύρεση των αρχαίων κρατήθηκε για μέρες επτασφράγιστο μυστικό μέχρι που είδαν το φως του ήλιου τα εντυπωσιακά ευρήματα που παραπέμπουν σε μια σπουδαία ανακάλυψη.

 

Εδώ και δεκαπέντε ημέρες η περιοχή φυλάσσεται και οι επιστήμονες προχωρούν στις ανασκαφές με αρχαιολογικούς ρυθμούς, διαφυλάσσοντας την ασφάλεια του αρχαιολογικού θησαυρού και συλλέγοντας στοιχεία για τον προσδιορισμό της ταυτότητάς του.

 

Οι αρχικές πληροφορίες κάνουν λόγο ότι τα σημαντικά αυτά ευρήματα ανήκουν στην αρχαϊκή περίοδο και οι τάφοι είναι από τον 5ο έως τον 2ο αιώνα π.Χ.

 

Επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Πολιτισμού αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.