Σχεδόν 128 εκατομμύρια δολάρια συγκεντρώθηκαν, για τη μάχη κατά του κορωνοϊού, από τη διαδικτυακή συναυλία «One World: Together At Home».

 

Στη διαδικτυακή συναυλία συμμετείχαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής, τόσο του χθες όσο και του σήμερα. Ανάμεσά τους οι Rolling Stones, η Lady Gaga, o Στίβι Γουόντερ, η Billie Eilish, o Πολ Μακάρτνεϊ και η Τέιλορ Σουίφτ, λίγες ώρες αφότου είχε ανακοινώσει την ακύρωση όλων των εμφανίσεών της για το 2020. 

 

Το «One World: Together At Home» διοργανώθηκε από τη Lady Gaga, υπό την αιγίδα του ΠΟΥ και της Global Citizen. Η Global Citizen ανακοίνωσε μέσω Twiter πως από τη συναυλία συγκεντρώθηκαν 127,9 εκατομμύρια δολάρια από δωρεές.

 

 

Από τα 127,9 εκατομμύρια δολάρια, τα 55,1 εκατ. θα δοθούν στο Ταμείο Αλληλεγγύης του ΠΟΥ, ενώ τα υπόλοιπα 72,8 εκατ. δολάρια θα διατεθούν για τη στήριξη συστημάτων υγείας και εργαζομένων στους τομείς αυτούς, αλλά και στις έρευνες για το εμβόλιο της Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) και UNICEF.

 

 


Παρουσιαστές του «One World: Together At Home», που αποτελούνταν από δύο μέρη, ένα 6ωρο «pre-show» και το κυρίως μέρος, της συναυλίας, διάρκειας 2 ωρών, ήταν τρεις από πλέον αναγνωρίσιμους παρουσιαστές των ΗΠΑ, οι Τζίμι Φάλον, Τζίμι Κίμελ και Στίβεν Κόλμπερτ.

Συνολικά εμφανίστηκαν σχεδόν 100 καλλιτέχνες. 

 

 

Με πληροφορίες από CNN