Οι φωνητικές χορδές που εκτείνονται από τη Ζανζιβάρη ως τις Η.Π.Α και από τη Βρετανία ως το Μόναχο.

Under Pressure στο κατάμεστο Wembley το 1986:

 

Η Αρχή


 

Στη Ζανζιβάρη της Τανζανίας του 1946 έρχεται στη ζωή ο Farrokh Bulsara, διεθνώς γνωστός ως Freddie Mercury. Frontman, πιανίστας, συνθέτης και στιχουργός του ιστορικού βρετανικού ροκ συγκροτήματος Queen γνωρίζει μεγαλειώδη επιτυχία και κάνει τα πλήθη να παραληρούν με τις ανεπανάληπτες ερμηνείες του.

 

 

Η αποθέωση

«Μισώ να κάνω συνεχώς τα ίδια και τα ίδια. Μ' αρέσει να βλέπω τι συμβαίνει στη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο του σήμερα και να ενσωματώνω τα πάντα στις δημιουργίες μου.»

Αν η μουσική είναι μια γαλήνια λίμνη τότε ο Freddie σίγουρα  ήταν η πέτρα που έπεσε για να ταράξει τα νερά. Με τις ανησυχίες του σε κάθε δίσκο έδινε νέα πνοή στους Queen περνώντας από την rockabilly στην progressive rock και από το heavy metal σε ηχοχρώματα gospel και disco.

«Δεν θα γίνω ένας απλός ροκ σταρ. Θα γίνω μύθος!»

Η καλλιτεχνική του τόλμη, η μοναδική του έμπνευση, η τεράστια έκταση της φωνής του (3 ολόκληρες οκτάβες παρακαλώ) αλλά και η σπιρτάδα του πνεύματός του τον καθιέρωσαν στο μουσικό στερέωμα και του χάρισαν αξιοζήλευτη υστεροφημία.

( Άγαλμα προς τιμήν του στο Montreux της Ελβετίας)

Μία από τις καλύτερες live εκτελέσεις του We Are The Champions:


Το τέλος

Απόσπασμα από την τελευταία του συνέντευξη:


Σε όλη του τη διαδρομή υπήρξε ντόμπρος και ειλικρινής με τον Τύπο. Δεν έκρυψε ποτέ το χωρισμό του με την Mary Austin, ούτε την καταγωγή και τα παιδικά χρόνια του, αλλά ούτε και τη σχέση του με τον Jim Hutton, ο οποίος του έμεινε πιστός μέχρι το θάνατο του. Για το AIDS όμως δεν μίλησε ανοιχτά μέχρι και την τελευταία του μέρα. Για χρόνια κυκλοφορούσαν φήμες πως πάσχει από τη νόσο, η οποία ποτέ όμως δεν κατέβαλε τον περφόρμερ Freddie.

Οι προβολείς έσβησαν για εκείνον σαν σήμερα στις 24 Νοεμβρίου του 1991.

 

Nice to love you Freddie!