«Frieze 2015» XXX

«Frieze 2015» XXX Facebook Twitter
Φωτό: Polly Brown
0

Ερωτικές ματιές, προκλητικές πόζες και αισθησιακές σκηνές υπόσχονται μια γαργαλιστική εμπειρία στην έκθεση Frieze στο Λονδίνο, όπως φαίνεται μέσα από τις εμπνευσμένες φωτογραφίες της Polly Brown. H καλλιτέχνης με έδρα το Λονδίνο αυτή τη φορά, μιλάει για τις εικόνες και την έμπνευσή της.

«Οι φωτογραφίες είναι μια αντανάκλαση των δύο ημερών που πέρασα στην έκθεση. Περιπλανήθηκα στο χώρο και επέλεξα τα πράγματα που μου άρεσαν. Πράγματα που επαναλαμβάνονται: σχέδια και ατμόσφαιρα. Αυτή τη χρονιά ήταν πολύ σέξι- από το γυμνό του John De Andrea Cierra και τα ροζ χρώματα του νερού που θυμίζουν σάρκα της Camille Henrot, μέχρι τα χέρια και τα πόδια του Wolfgang Tillmans. Ήταν μια χειροπιαστή έκθεση, που ήθελες να αγγίξεις και να γλείψεις».

«Για μένα το Comfort Zone της ομάδας ÅYR συνοψίζει τέλεια αυτή τη σέξι έκθεση. Στην εγκατάσταση αυτή, βλέπεις, τους επισκέπτες μέσα στα παπλώματα χωρίς παπούτσια, να στριμώχνονται στο κρεβάτι τέσσερις ή πέντε μαζί κάθε φορά. Αντανακλά  την ιδιωτική ζωή και της οικειότητα στο δημόσιο χώρο, μέσα από ροζ, κίτρινο και μπλε χρώμα. Μπλεγμένοι φορτιστές iPhone και μπλεγμένα σώματα. Είδα κάποιον να κοιμάται, ακόμη και ανθρώπους να φασώνονται». 

«Frieze 2015» XXX Facebook Twitter
Φωτό: Polly Brown
«Frieze 2015» XXX Facebook Twitter
Φωτό: Polly Brown
«Frieze 2015» XXX Facebook Twitter
Φωτό: Polly Brown
«Frieze 2015» XXX Facebook Twitter
Φωτό: Polly Brown
«Frieze 2015» XXX Facebook Twitter
Φωτό: Polly Brown
«Frieze 2015» XXX Facebook Twitter
Φωτό: Polly Brown
«Frieze 2015» XXX Facebook Twitter
Φωτό: Polly Brown
«Frieze 2015» XXX Facebook Twitter
Φωτό: Polly Brown
«Frieze 2015» XXX Facebook Twitter
Φωτό: Polly Brown
«Frieze 2015» XXX Facebook Twitter
Φωτό: Polly Brown
«Frieze 2015» XXX Facebook Twitter
Φωτό: Polly Brown
«Frieze 2015» XXX Facebook Twitter
Φωτό: Polly Brown
«Frieze 2015» XXX Facebook Twitter
Φωτό: Polly Brown
«Frieze 2015» XXX Facebook Twitter
Φωτό: Polly Brown

Via Another

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Susan Meiselas: Η θρυλική φωτογράφος που απαθανάτισε τη ζωή των στρίπερ στην Αμερική των '70s

Φωτογραφία / Susan Meiselas: Η θρυλική φωτογράφος που απαθανάτισε τη ζωή των στρίπερ στην Αμερική των '70s

Σήμερα, η Meiselas θεωρείται ότι άνοιξε τον δρόμο όχι μόνο για τους πολιτικά δεσμευμένους φωτογράφους που καταγράφουν προσεκτικά, προβληματίζονται και πλαισιώνουν το έργο τους, αλλά και για τους φωτογράφους που επίμονα εργάζονται σε συνεργασία με τα θέματά τους.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Απαγορεύεται η είσοδος στους γονείς»: Εφηβικά δωμάτια στις δεκαετίες του ’80 και του ΄90

Φωτογραφία / «Απαγορεύεται η είσοδος στους γονείς»: Εφηβικά δωμάτια στις δεκαετίες του ’80 και του ΄90

Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία επανεκδίδεται αυτό τον μήνα το φωτογραφικό λεύκωμα της Adrienne Salinger με πορτρέτα εφήβων στα υπνοδωμάτιά τους, σε μια εποχή πριν τα smartphones και τα social media.
THE LIFO TEAM
Nelly's: Η μεγαλύτερη αναδρομική έκθεση για τη σπουδαιότερη Ελληνίδα φωτογράφο

Φωτογραφία / Nelly's: Η κορυφαία Ελληνίδα φωτογράφος

Πεθαίνει σαν σήμερα η γυναίκα που είναι μέχρι τις μέρες μας η πιο γνωστή Ελληνίδα φωτογράφος. Ποια ήταν η Έλλη Σουγιουλτζόγλου; Και πώς έφτασε να φωτογραφίζει διάσημες χορεύτριες στην Ακρόπολη; Η Αλίκη Τσίργιαλου, υπεύθυνη των φωτογραφικών αρχείων του Μουσείου Μπενάκη μας εξηγεί.
M. HULOT
«Τράβηξα τη φωτογραφία ενώ λιμοκτονούσα κι ο ίδιος»: Η ιστορία της εικόνας-σύμβολο του λιμού στη Γάζα

Φωτογραφία / «Τράβηξα τη φωτογραφία ενώ λιμοκτονούσα κι ο ίδιος»: Η ιστορία της εικόνας-σύμβολο του λιμού στη Γάζα

Ο φωτορεπόρτερ Αχμέντ αλ-Αρίνι περιγράφει τις συνθήκες που οδήγησαν στην φωτογραφία που έχει κάνει το γύρο του κόσμου ως σύμβολο της ανθρωπιστικής καταστροφής που μαστίζει τη Λωρίδα.
THE LIFO TEAM
Spyros Rennt: «Το nightlife είναι καταφύγιο για τους queer ανθρώπους»

Φωτογραφία / Spyros Rennt: «Το nightlife είναι καταφύγιο για τους queer ανθρώπους»

Ο Αθηναίος φωτογράφος που έχει καταγράψει την ξέφρενη –αλλά και τρυφερή– νυχτερινή ζωή του Βερολίνου μπορεί να άργησε να βρει τον δρόμο του, αλλά μέσα από τη φωτογραφία νιώθει ότι τελικά η διαδρομή του απέκτησε ένα νόημα.
M. HULOT
Μια έκθεση με φωτογραφίες του Α. Εμπειρίκου που δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ πριν 

Φωτογραφία / Φωτογραφίες του Ανδρέα Εμπειρίκου παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε μια νέα έκθεση

54 φωτογραφίες από το πολύτιμο αρχείο του θα παρουσιαστούν από την Eleftheria Tseliou Gallery, στον χώρο της Τοσίτσα 3, σε μια έκθεση που επιχειρεί να αναδείξει πως υπήρξε εξίσου σημαντικός ως φωτογράφος, όσο και ως ποιητής και ψυχαναλυτής.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Ένας μύθος λέει πως αν χάσεις κάτι στην Αθήνα, θα το βρεις στον Ελαιώνα»

Βιβλίο / «Ένας μύθος λέει πως αν χάσεις κάτι στην Αθήνα, θα το βρεις στον Ελαιώνα»

Στο νέο του βιβλίο, «Lost Things Found», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Hyper Hypo, ο εικαστικός φωτογράφος Αντώνης Θεοδωρίδης εξερευνά τον μαγικό κόσμο της υπαίθριας αγοράς του Ελαιώνα.
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
Το φωτογραφικό έργο της Ανιές Βαρντά σε μια νέα έκθεση/ Το Παρίσι της Ανιές Βαρντά έχει χιούμορ/ Η Ανιές Βαρντά εκτός από το σινεμά αγάπησε με πάθος και τη φωτογραφία/ Το ανορθόδοξο και διψασμένο για ζωή βλέμμα της Ανιές Βαρντά

Φωτογραφία / Η Ανιές Βαρντά εκτός από το σινεμά αγάπησε με πάθος και τη φωτογραφία

Μία νέα έκθεση στο Μουσείο Καρναβαλέ στο Παρίσι παρουσιάζει το ελάχιστα γνωστό φωτογραφικό έργο της σπουδαίας Γαλλίδας σκηνοθέτριας της Νουβέλ Βαγκ, αναδεικνύοντας τη λοξή και χιουμοριστική ματιά της στην πόλη του Παρισιού.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ