Σε ηλικία 73 ετών, πέθανε ο Γιάννης Πολυκανδριώτης, γιος του αείμνηστου ρεμπέτη Θεόδωρου Πολυκανδριώτη και αδελφός του συνθέτη Θανάση.

 

Την ανακοίνωση του θανάτου του έκανε γνωστή o Γιάννης Πετρόπουλος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, όπου έγραψε: «Αντίο αγαπημένε μου φίλε Γιάννη Παλυκανδριώτη. Μαζί πήγαμε στο Λονδίνο. Εσύ έμεινες και έκανες μεγάλη καριέρα και εγώ από εδώ σε καμάρωνα».

 

Ο Γιάννης Πολυκανδριώτης έχοντας συμπληρώσει περισσότερα από 60 χρόνια παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι ζούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στο Λονδίνο.


Ο Γιάννης Πολυκανδριώτης γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1946. Οι λάτρεις του είδους στην Αθήνα της εποχής εκείνης, τον θυμούνται με κοντό παντελονάκι να παίζει γύρω στα 1954-'56 μπουζούκι στο πάλκο, πλάι στον πατέρα του, στον «Παράδεισο», μαζί με τον Στράτο Παγιουμτζή και τον Παναγιώτη Μιχαλόπουλο.

 

Πέθανε ο Γιάννης Πολυκανδριώτης, o βιρτουόζος του μπουζουκιού
Γιώργος Ζαμπέτας, Ελένη Ροδά, Γιάννης Πολυκανδριώτης

 

Πέθανε ο Γιάννης Πολυκανδριώτης, o βιρτουόζος του μπουζουκιού
Ο Γιάννης Πολυκανδριωτης σε μια θεατρική παράσταση, τραγουδούν οι ηθοποιοί Κώστας Καρράς, Μάρω Κοντού, Σωτήρης Μουστάκας και ο χορογραφος Φώτης Μεταξόπουλος.

 

Για πρώτη φορά, έπαιξε επαγγελματικά το 1958-'59 στην «Ψάθα», στο Αιγάλεω, με τον Πρόδρομο Τσαουσάκη και την Ανθούλα Αλιφραγκή. Αργότερα, ακολούθησαν η «Λουζιτάνια», ο «Κήπος του Αλλάχ», ο «Περιβόλας» και το «Καν Καν».

 

Από το 1996 κατοικούσε μόνιμα με την οικογένειά του στο Λονδίνο και είχε δημιουργήσει τη σχολή «Νέα Γενιά της Διασποράς». Σε αυτήν, τα Ελληνόπουλα που έμεναν στην Αγγλία διδάσκονταν την τέχνη του μπουζουκιού και της ελληνικής μουσικής παράδοσης, ενώ ταυτόχρονα συνέβαλαν στη διάδοση του πολιτισμού μας, με τη συμμετοχή τους σε διάφορες εκδηλώσεις.