Έχει περάσει παραπάνω από ένας χρόνος από την κυκλοφορία του τελευταίου σας δίσκου. Είστε κι εσείς από αυτές τις μπάντες που όταν ακούν μετά από καιρό τους δίσκους τους βρίσκουν συνέχεια πράγματα που θα έπρεπε να γίνουν καλύτερα ή διαφορετικά;

Ναι. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τους δύο τελευταίους δίσκους μας, αλλά αν δεν νιώθεις πως μπορείς να κάνεις πράγματα καλύτερα ή διαφορετικά, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσεις να το κάνεις. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να παίρνεις τελείως διαφορετικές διαδρομές, θα ήταν άτιμο και μη ρεαλιστικό. Πάντα, όμως, μπορείς να αλλάξεις χωρίς, βέβαιαα, να ακούγεσαι σαν να μην ξέρεις τι κάνεις.

Η μπάντα έχει πλέον μεγαλώσει. Σας ξέρει περισσότερος κόσμος, ανήκετε στο ρόστερ της 4AD. Υπάρχει μεγαλύτερη πίεση;

Σίγουρα, αλλά είναι ωραίο αυτό το άγχος. Είμαστε ακόμα εδώ, δεν μας απέρριψαν (ακόμα) όπως τόσες και τόσες νέες μπάντες και πλέον μας ακούει περισσότερος κόσμος από ποτέ. Να είσαι στην 4AD είναι μια μεγάλη επικύρωση των προσπαθειών σου, αλλά δεν υπάρχει πίεση από την εταιρεία. Μόνο από εμάς.

Τι κάνετε αυτή την περίοδο; Γράφετε καινούργια τραγούδια;

Κάναμε ένα δίμηνο διάλειμμα το καλοκαίρι μετά από μια 18μηνη περιοδεία και σιγά σιγά ξεκινάμε πάλι δουλειά. Μόλις γυρίσαμε από την πρώτη συναυλία μας στην Κίνα, που ήταν μια φοβερή εμπειρία. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας γι' αυτήν τη συναυλία αρχίσαμε να δοκιμάζουμε και κάποια καινούργια τραγούδια. Είναι ακόμα νωρίς, αλλά έγινε η αρχή.

Έχετε κυκλοφορήσει αρκετά 7'' σινγκλ. Είσαστε μεγάλοι οπαδοί αυτής της μορφής κυκλοφοριών;

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πλέον «ψηφιοποιηθεί», αλλά στην μπάντα έχουμε μια νοσταλγία για τις 7ιντσες κυκλοφορίες. Όταν ξεκινήσαμε, ήταν ακόμα αρκετά χρήσιμος και λειτουργικός τρόπος. Πολλές μπάντες που ήξερα στη Γλασκώβη μοιράζονταν το κόστος για να κυκλοφορήσουν ένα 7ιντσο μαζί. Βοηθούσε πολύ και άλλωστε παραμένει ένα πολύ «indie» μέσο. Πλέον είναι λειτουργικό κυρίως αισθητικά και αυτό μας θλίβει κάπως.

Ποια διαδικασία μέσα σε μια μπάντα δεν απολαμβάνετε και πολύ;

Λατρεύουμε όλη τη διαδικασία της ηχογράφησης από την αρχή μέχρι το τέλος, μέχρι και το να κάθεσαι και να ακούς το ίδιο σημείο άπειρες φορές. Είναι μαγικό. Οι συναυλίες είναι ωραίες με διαφορετικό τρόπο. Είναι μεγάλη χαρά να κινείσαι μαζί με το κοινό σου, κρατά τα πράγματα ζωντανά και ρευστά. Νομίζω πως αν κάτι δεν απολαμβάνουμε και πάρα πολύ, είναι τα sound-checks.

Cocteau Twins, Jesus & Mary Chain, Teenage Fanclub, Mogwai. Αν έπρεπε να διαλέξετε μια μπάντα από αυτές, ποια θα ήταν και γιατί;

Teenage Fanclub για ηλιόλουστες μέρες και Cocteau Twins για τις βροχερές.

Glasgow, Edinburgh, Fort William, Isle of Skye. Ποιο είναι το αγαπημένο σας μέρος στη Σκωτία;

Το Fort William για τον τύπο της εξοχής. Το Εδιμβούργο είναι τέλειο για μια πρωινή βόλτα. Η Γλασκώβη για βραδινές βόλτες και το Isle of Skye για έναν μήνα διακοπές.