Τα 10 αγαπημένα κομμάτια του Harvey McKay συνθέτουν μια εξαιρετική techno playlist

Τα 10 αγαπημένα κομμάτια του Harvey McKay συνθέτουν μια εξαιρετική techno playlist Facebook Twitter
Η αισθητική του πίσω από τα decks ενισχύει τη μουσική του κοσμοθεωρία, αφού διαλέγει τα καλύτερα απ' όλο το φάσμα της χορευτικής μουσικής, τα οποία «μπλέκει» στα sets του με αριστοτεχνικό τρόπο.
0

Ο Harvey McKay αναδύθηκε από την underground σκηνή της Γλασκώβης για να κάνει το όνομά του συνώνυμο της πλευράς της techno που λίγοι τολμούν να προσπαθήσουν: ενσωμάτωσε τη σόουλ και τη μελωδία σε δυνατά μπάσα και σκοτεινές ατμόσφαιρες. Αν και αρνείται πεισματικά να κατηγοριοποιηθεί, το κοινό της techno του έδωσε τα εύσημα στον χώρο, αναδεικνύοντας τη δουλειά του και τον έσπρωξε δυνατά στις πρώτες θέσεις των charts του Beatport, με εννιά κυκλοφορίες στο Top 10 και τρεις στο No 1, κάνοντάς τον, τελικά, τον τέταρτο πιο επιτυχημένο καλλιτέχνη σε πωλήσεις για το 2014. O McKay έχει πετύχει το απόλυτο πεντάστερο σε ό,τι έχει να κάνει με τις σημαντικές δισκογραφικές εταιρείες, δουλειές του έχουν κυκλοφορήσει με τη σφραγίδα των Drumcode, Cocoon, Bedrock, Intec και Soma. Η αισθητική του πίσω από τα decks ενισχύει τη μουσική του κοσμοθεωρία, αφού διαλέγει τα καλύτερα απ' όλο το φάσμα της χορευτικής μουσικής, τα οποία «μπλέκει» στα sets του με αριστοτεχνικό τρόπο. Λίγες μέρες πριν έρθει στη χώρα μας τον βάλαμε να διαλέξει τα 10 αγαπημένα του κομμάτια και να μας εξηγήσει γιατί του αρέσουν.


1.

Harvey McKay – Black Dolphin (Drumcode)

Η νέα μου δουλειά που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο από την Drumcode. Νιώθω πως έχει κάτι εντελώς απροσδόκητο, σαν κάτι να βγαίνει από το σκοτάδι και να σε συνεπαίρνει όταν χορεύεις.

 

2.

Markus Suckut – 10 Y (Rekids)

Ένα πολύ δυναμικό και ρυθμικό techno κομμάτι που μου θυμίζει τις παλιές εποχές, αγγίζει την τελειότητα και το λατρεύω.

 

3.

Secret Cinema & Egbert – Maximaal (Drumcode)

Αυτό εδώ είναι εκρηκτικό μέχρι και το τελευταίο του δευτερόλεπτο. Ο ήχος που θυμίζει ξυλόφωνο κάνει την εμφάνισή του στο σωστό σημείο, η ενέργειά του είναι απίστευτη.

 

4.

Alias GB – NRG (Ακυκλοφόρητο)

Αυτό είναι άλλο ένα κομμάτι από εμένα και τον αδερφό μου Ryan McKay ως Alias GB. Βασίσαμε τη δύναμή του στα κρουστά και είναι από αυτά που παίζεις τη στιγμή του «πανικού» σε ένα κλαμπ. Εδώ βλέπετε τον Adam Beyer να το τεστάρει στο κοινό, πριν από λίγο καιρό.

5.

Tiga – Planet E (Dense & Pika Remix) (Counter Records)

Το παίζω σταθερά εδώ και πάρα πολύ καιρό. Τα συνθεσάιζερ «σκοτώνουν» και είναι πολύ σκοτεινά, η πιο αγαπημένη μου δουλειά των Dense & Pika μέχρι στιγμής.

 

6.

Jewel Kid – The Highway Man (Break New Soil)

Έχει μια old school techno ενέργεια που με ξεσηκώνει. Με ό,τι και να το μιξάρω ακούγεται τέλειο.

 

7.

Alias – Dream Taker (Drumcode)

Άλλο ένα κομμάτι που φτιάξαμε με τον αδερφό μου. Αγαπώ το διεστραμμένο synth που βάλαμε, είναι τόσο σκοτεινό και ζεστό συγχρόνως. Αν το ακούσεις σε κλαμπ, νιώθεις πως η μουσική αναπηδάει στους τοίχους.

 

8.

Slam – Vapour (Soma)

Καταπληκτική δουλειά από τους Slam, ένας δίσκος που ζωντανεύει, όταν τον παίζεις live.

 

9.

Perc – Look What Your Love Has Done To Me (Perc Trax)

Κομμάτι-τέρας στο dancefloor, τα σπάει όσο κανένα άλλο!

 

10.

Env3 – Typ 14 (Beard Man)

Αντικειμενικά απίστευτα snares, ένα απολαυστικότατο techno κομμάτι που σε κερδίζει αμέσως.

 

 

Ο Harvey McKay θα βρίσκεται στο Cabana Club στην Πάτρα το Σάββατο 28 Οκτωβρίου.

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H βαθιά υπνωτική ενέργεια του DJ Nobu

Μουσική / H βαθιά υπνωτική ενέργεια του DJ Nobu

Κάθε σετ του είναι μια κατάδυση, μια αργή πτώση σε υποσυνείδητα μοτίβα, σε αχαρτογράφητους ήχους, σε σκοτεινούς διαδρόμους που παραπέμπουν περισσότερο σε τελετουργία παρά σε πάρτι. Ένας από τους σημαντικότερους DJ's της εποχής μας έρχεται στην Αθήνα για ένα βράδι.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Χελμός

Μουσική / Χελμός: 30 στιγμές από το πιο «ψηλό» φεστιβάλ του καλοκαιριού

Στημένο στα 1.700 μέτρα, το 3ο Helmos Mountain Festival υποδέχτηκε μερικά από τα πιο αγαπημένα ονόματα της εγχώριας σκηνής, σε ένα τριήμερο που συνδύασε μουσική, φύση και κορυφές - κυριολεκτικά και μεταφορικά.
LIFO NEWSROOM
Μυρτώ Βασιλείου: «Μου έχουν πει υποτιμητικά "πες κανένα λαϊκό, αυτό τραβάει"»

Μουσική / Μυρτώ Βασιλείου: «Μου έχουν πει υποτιμητικά "πες κανένα λαϊκό, αυτό τραβάει"»

Η νέα φωνή της ελληνικής μουσικής είναι, όπως λέει, «λίγο καθαρίστρια, λίγο ιδιωτική υπάλληλος, λίγο τραγουδίστρια». Μόλις έκλεισε τα τριάντα, ετοιμάζεται να ανέβει ξανά στη σκηνή με τη Νατάσσα Μποφίλιου και δείχνει πως έχει πολλά να προσφέρει.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Tsoula Festival

Μουσική / Tsoula Festival: Το πιο φρέσκο νησιώτικο φεστιβάλ στήνεται στην Αστυπάλαια

Με όνομα εμπνευσμένο από το παραδοσιακό φυλαχτό του νησιού, το φεστιβάλ που οραματίστηκαν τρεις δημοσιογράφοι στρέφει τα βλέμματα στην «πεταλούδα του Αιγαίου» – και έχουμε αποκλειστικά το πλήρες πρόγραμμά του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ο Σαίξπηρ, η Αθήνα και ένα Καλοκαιρινό Όνειρο

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Ο Σαίξπηρ, η Αθήνα και ένα Καλοκαιρινό Όνειρο

Η Ματούλα Κουστένη μάς ξεναγεί στο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Φέλιξ Μέντελσον που εμπνέεται από τον Σαίξπηρ και θα ζωντανέψει, όπως και στο κείμενο, «στην Αθήνα, μια καλοκαιρινή νύχτα».
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Στέφανος Αθανασίου

Μουσική / Στέφανος Αθανασίου: «Γράφω για τον έρωτα, ο οποίος δεν έχει φύλο, δεν έχει καταγωγή»

Ο νεαρός τραγουδοποιός από τα Γιάννενα δεν είχε σκοπό να πει δημοτικά, αλλά συνόδεψε τη θεία του, Παγώνα Αθανασίου, σε δύο νεο-παραδοσιακά τραγούδια της Ηπείρου που του προκάλεσαν ανατριχίλα.
M. HULOT
Voltnoi & Quetempo (STEGI.RADIO), Άκης Χοντάσης Επιμέλεια Μουσικού Προγράμματος «Μια ανοιχτή πρόσκληση σε μια μουσική και ιστορική περιπλάνηση»

Plāsmata 3 / Voltnoi & Quetempo, Άκης Χοντάσης: «Μια ανοιχτή πρόσκληση σε μια μουσική και ιστορική περιπλάνηση»

Το STEGI.RADIO γίνεται για τρεις εβδομάδες το σημείο συνάντησης στα Plāsmata 3 στο Πεδίον του Άρεως, με αμέτρητες ώρες μουσικής απ' όλο τον πλανήτη και συζητήσεις που αφηγούνται ιστορίες του κόσμου.
M. HULOT
H τριλογία του Bloody Hawk κλείνει με τον καλύτερο τρόπο

Μουσική / «Φθηνά Tricks 3»: H τριλογία του Bloody Hawk κλείνει με τον καλύτερο τρόπο

Με το «Φθηνά Tricks 3» ολοκληρώνεται η τριλογία του Έλληνα ράπερ, με τη θεαματικότερη ίσως άνοδο που έχει δει η ελληνική σκηνή – ένα άλμπουμ που δεν αφήνει πολλά περιθώρια σε όποιον ακούει ραπ να ισχυριστεί πως δεν του αρέσει.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ