Συνηχήσεις 2016

Συνηχήσεις 2016 Facebook Twitter
0

Για δεύτερη χρονιά, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει την καλλιτεχνική εκδήλωση «Συνηχήσεις», αυτή τη φορά παρουσιάζοντας έργα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής δωματίου.

Στη φετινή εκδήλωση –και μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσίαση έργων και όπερας στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, το Δεκέμβριο του 2014–, υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση θα ερμηνεύσουν έργα Ελλήνων συνθετών που έχουν «θεμελιώσει» τους δρόμους της ελληνικής τέχνης και έχουν χαράξει τα διάφορα μονοπάτια της.

Μέσα από την ομορφιά και τη μοναδικότητα της μουσικής δωματίου, αυτού του εξαιρετικά προσωπικού τρόπου δημιουργίας και έκφρασης, 9 ερμηνευτές θα συναντηθούν και θα μας δώσουν το στίγμα του «σήμερα», σε έργα 14 συνθετών, βασισμένα σε αριστουργηματικά κείμενα Ελλήνων και ξένων ποιητών, τα οποία θα πάρουν μορφή και θα ζωντανέψουν μέσα από τη φωνή, το πιάνο και τα πνευστά όργανα που έχουν επιλεγεί για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία που δηλώνουν την ελληνικότητα, σε συνδυασμό με ματιές σύγχρονες και τεχνοτροπίες της παράδοσης της κλασικής μουσικής, οι συνθέτες σφραγίζουν τους προσωπικούς τους τρόπους δημιουργίας και έκφρασης. Η παράσταση αυτή έχει στόχο να αναδείξει την ελληνική μουσική, συμβαδίζοντας με τα δρώμενα του παρόντος.

Συνθέτες που θα παρουσιαστούν: Κωνσταντία Γουρζή, Σπύρος Δεληγιαννόπουλος, Σπύρος Καζιάνης, Ευάγγελος Κοκκόρης, Ιάκωβος Κονιτόπουλος, Περικλής Κούκoς, Γιώργος Κουμεντάκης, Κωστής Κριτσωτάκης, Ντίνος Κωνσταντινίδης, Σπύρος Μάζης, Δημήτρης Μηνακάκης, Έλενα Πάπαρη, Μαριάννα Ρηγάκη, Ζάχος Τερζάκης

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάριος Βεάνος: «Έπαιρνα το ντέφι, ανέβαινα στο τραπέζι και γινότανε χαμός»

Queer History / Μάριος Βεάνος: «Έπαιρνα το ντέφι, ανέβαινα στο τραπέζι και γινότανε χαμός»

Ένας θρύλος της νύχτας που άφησε εποχή στα σκυλάδικα της ελληνικής περιφέρειας. Τόσο που ο Θάνος Αλεξανδρής τού αφιέρωσε ολόκληρο κεφάλαιο στο βιβλίο «Αυτή η νύχτα μένει».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η πτώση του Χούλιο Ιγκλέσιας: Πώς ο διάσημος τραγουδιστής χάθηκε στο δικό του Τρίγωνο των Βερμούδων

Μουσική / Η πτώση του Χούλιο Ιγκλέσιας: Πώς χάθηκε στο δικό του Τρίγωνο των Βερμούδων

Ο πιο διάσημος Ισπανός τραγουδιστής πέρασε τα τελευταία 40 χρόνια κρυμμένος σε επαύλεις. Πλέον, λόγω κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση και σωματεμπορία, η ιδιωτική του ζωή βγαίνει στο φως.
THE LIFO TEAM
8 φορές που το πάρτι πήρε φωτιά - κυριολεκτικά

Μουσική / 10 φορές που το πάρτι έγινε εφιάλτης

Με αφορμή τη φωτιά που ξέσπασε στο ελβετικό κλαμπ την Πρωτοχρονιά, κάνουμε μια αναδρομή σε παρόμοια πολύνεκρα δυστυχήματα τα τελευταία 80 χρόνια, από τη Βοστώνη και την Αργεντινή μέχρι τη Σουηδία και τις Φιλιππίνες.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Το Piandaemonium στο Μέγαρο: 12 πιανίστες και 6 πιάνα συνομιλούν και αλληλεπιδρούν

Μουσική / Πανδαιμόνιο πιάνων στο Μέγαρο Μουσικής

Το Piandaemonium, το μοναδικό παγκοσμίως συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη με τους 12 πιανίστες, θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με δυνατούς ήχους, τζαζ αναμνήσεις, Προκόφιεφ και παραδοσιακές μελωδίες.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
ΕΠΕΞ Η τυραννία του Berghain

Μουσική / H τυραννία του Berghain

Με τη νεότερη γενιά των «ρέιβερ» να στρέφεται κυρίως σε hard ή εναλλακτικά πιο εύπεπτους ήχους και τους παλιούς να αρνούνται να δεχτούν οποιαδήποτε υποκατηγορία τέκνο ως αληθινή, το είδος έχει φτωχύνει σε πολυμορφία και τείνει να περιοριστεί στα δύο δίπολα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΡΛΑΚΟΣ
Ένα live οικονομικής ενίσχυσης επιζωσών έμφυλης βίας

Μουσική / Larry Gus, The Boy, Δεσποινίς Τρίχρωμη και Aeon σε ένα λάιβ για καλό σκοπό

Τέσσερις τραγουδοποιοί ενώνουν τις δυνάμεις τους στο Gagarin 205 για την ενίσχυση επιζωσών έμφυλης βίας, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων όσων κατήγγειλαν τον κακοποιητή τους.
M. HULOT