Συναυλία Μουσικής Δωματίου για Κοντραμπάσο και Πιάνο

Συναυλία Μουσικής Δωματίου για Κοντραμπάσο και Πιάνο Facebook Twitter
0

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις παρουσιάζει την Παρασκευή 24 Μαΐου μια συναυλία μουσικής δωματίου για κοντραμπάσο (Γιώργος Κοκκινάρης) και πιάνο (Παπαθύμνιος Κωνσταντίνος).


Το ντουέτο δημιουργήθηκε με στόχο συστηματικές συναυλίες, ώστε να αναδείξουν το ρεπερτόριο μουσικής δωματίου για αυτά τα όργανα, αλλά και μεταγραφές από έργα για άλλα όργανα ορχήστρας και τραγούδια. Το κοντραμπάσο ξεφεύγει από το παραδοσιακό του ρόλο της συνοδείας και σαν σολιστικό όργανο, ερμηνεύει έργα μεγάλων συνθετών αλλά και λιγότερο γνωστών με ανάλογη αισθητική βαρύτητα.

Το ντουέτο πειραματίζεται με την διαμόρφωση μίας νέας οπτικής της κλασικής μουσικής, επιλέγοντας εναλλακτικούς χώρους και προσέγγιση ερμηνείας, προσπαθώντας να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις καλλιτεχνών και κοινού..


O Γιώργος Κοκκινάρης σπουδάζει και μελετά το ρεπερτόριο κοντραμπάσου από την κλασσική μουσική μέχρι την σύγχρονη μουσική για σύνολα δωματίου, σόλο αλλά και ορχήστρα. Σκοπός η βαθιά μελέτη της μουσικής μέσω του βαθύχορδου. Παράλληλα είναι performer και αυτοσχεδιαστής εξερευνώντας τις ηχητικές δυνατότητες του κοντραμπάσου σε όλο του το εύρος. Συνεργάζεται με καλλιτέχνες της free jazz/imrpov σκηνής. Τακτικά δίνει παραστάσεις με ηθοποιούς, χορευτές και ποιητές εξερευνώντας μέσω του πειραματισμού, την συνύπαρξη μουσικής με άλλες μορφές τέχνης.


Ο Παπαθύμνιος Κωνσταντίνος σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και μουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Έχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συνεργαστεί με τις ορχήστρες Academica Αθηνών και τη μαθητική ορχήστρα του ωδείου Αθηνών. Από το 2019 συνεργάζεται με τα κοινωνικά εκπαιδευτικά προγράμματα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ως συνοδός χορωδίας.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια και διαγωνισμούς πιάνου όπου και διακρίθηκε. Παράλληλα ασχολείται και με άλλα είδη μουσικής και παίζει ηλεκτρικό μπάσο και ποντιακή λύρα, αριθμώντας μεγάλο αριθμό συνεργασιών και συναυλιών. Στη μουσική του προσπαθεί να διερευνήσει τη σχέση των διαφορετικών μουσικών ειδών και παραδόσεων και να την αναδείξει.

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το φαινόμενο «Manos»: O πιο δημοφιλής Έλληνας YouTuber κατάφερε να κατακτήσει και την κορυφή του Spotify

Μουσική / Manos: O πιο δημοφιλής Έλληνας YouTuber κατακτά και την κορυφή του Spotify

Για εκατομμύρια παιδιά και εφήβους ο Manos δεν ήταν απλώς ένας YouTuber αλλά ένας ψηφιακός φίλος. Δεκατέσσερα χρόνια μετά το πρώτο του βίντεο, μιλά για τη σχέση ζωής με το κοινό του, τις δυσκολίες της πρόωρης δημοσιότητας, την προσωπική του επανεκκίνηση και τη θεαματική είσοδό του στη μουσική με τις επιτυχίες «Baby» και «Κενό».
M. HULOT
Γιώργος Κανέλλης - Discobole

Οι Αθηναίοι / Γιώργος Κανέλλης: «Το Discobole δεν ήταν ένα απλό κατάστημα»

Από τα παιδικά του χρόνια στο Παλαιό Φάληρο ως το άνοιγμα του θρυλικού «Discobole», κι απ’ τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή ως τη σημερινή αναγέννηση του βινυλίου – ο άνθρωπος πίσω από το σημαντικότερο δισκάδικο της πόλης αφηγείται τη ζωή του στη LiFO.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Έλενα Λεώνη: «Βαριέμαι να είμαι συνέχεια σωστή»

Μουσική / Έλενα Λεώνη: «Βαριέμαι να είμαι συνέχεια σωστή»

Με το εξαιρετικό ντεμπούτο άλμπουμ της, «1.», και το viral «Βαριέμαι πολύ», η Έλενα Λεώνη μετατρέπει την πίεση που προκαλούν οι προσδοκίες και η ανάγκη να είναι διαρκώς παραγωγική σε σύγχρονη ελληνική ποπ που συνδυάζει παράδοση, συναίσθημα και προσωπική ελευθερία.
M. HULOT
Queer Ranch Festival: Μια «queer ουτοπία» με την ελευθερία των rave parties

Μουσική / Queer Ranch Festival στη Λέσβο: Μια «queer ουτοπία» με την ελευθερία των rave parties

Τέσσερις θηλυκότητες έβαλαν το ταλέντο και τις επαφές τους και έφτιαξαν ένα φεστιβάλ στην Ερεσό της Λέσβου που συγκεντρώνει άτομα από όλο τον πλανήτη και τα εισιτήριά του γίνονται sold out μέσα σε μισή ώρα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
O Luke Slater έπαιξε το καλύτερο set της χρονιάς στο SMUT

Μουσική / O Luke Slater έπαιξε το καλύτερο set της χρονιάς στο SMUT

Μετά από μια άνιση σεζόν, ο Βρετανός DJ δεν μας άφησε να πάρουμε ανάσα παίζοντας ένα minimal techno set που αντλούσε από όλα τα είδη ηλεκτρονικής μουσικής και δεν θύμιζε τίποτα απ' όσα έχεις ακούσει ως τώρα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΡΛΑΚΟΣ
HorsegiirL: Η πιο WTF περσόνα που είδαμε τελευταία στη μουσική

Μουσική / HorsegiirL: Η πιο WTF περσόνα που είδαμε τελευταία στη μουσική

Μισή άνθρωπος και μισή άλογο, η 26χρονη Γερμανίδα DJ και παραγωγός φέρνει στην ηλεκτρονική μουσική κάτι σχεδόν ξεχασμένο: την καθαρή διασκέδαση, το χάος και την ελευθερία τού να μην παίρνεις τον εαυτό σου υπερβολικά στα σοβαρά.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
 «Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα για το σουξέ»

Lifo Videos / Σταμάτης Κραουνάκης: «Στα 70 μου, δεν έχω όρεξη για καβγάδες»

Σ’ ένα διάλειμμα από τις πρόβες της «Λυσιστράτης», ο Σταμάτης Κραουνάκης μοιράζεται αναμνήσεις από τη διαδρομή του, σχόλια για ανθρώπους της τέχνης και της πολιτικής και πρακτικές επιβίωσης για τα χρόνια που έρχονται.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
59’ με τη VASSIŁINA

Μουσική / VASSIŁINA: «Έχω πάρει έμπνευση από τις drag queen φίλες μου»

Στον πυρήνα της σύγχρονης ελληνικής avant-pop, η VASSIŁINA δεν φοβάται να χαθεί για να επαναπροσδιοριστεί, μετατρέποντας την αβεβαιότητα, το τραύμα και τη ρευστή φύση της ταυτότητας σε μια έντονα βιωματική καλλιτεχνική εμπειρία.
M. HULOT
Ο fakemink δεν είναι απλώς hype, είναι το πιο καλοσχεδιασμένο glitch της νέας ραπ σκηνής

Nothing Days / Ο fakemink δεν είναι απλώς hype, είναι το πιο καλοσχεδιασμένο glitch της νέας ραπ σκηνής

Από ένα υπνοδωμάτιο στο Έσεξ σε σκηνές όπως το Wireless Festival και το Coachella, ο 20χρονος δημιουργός ξεχώρισε χάρη στην εμμονική παραγωγικότητά του, σχεδιάζοντας, εκτός από τη μουσική, και τον μύθο του.
M. HULOT
Νέλλη Σεμιτέκολο, πιανίστρια

Οι Αθηναίοι / Νέλλη Σεμιτέκολο: «Όταν μεγαλώνεις και γερνάς, κάθε χρόνο κάτι χάνεις»

Χωρίζει τη ζωή της πριν και μετά τον Χρήστου και πριν και μετά τον Γρηγόρη. Την πιο συγκινητική στιγμή της καριέρας της την έζησε σε συναυλία κατά τη διάρκεια της χούντας, παίζοντας το «Πότε θα κάνει ξαστεριά». Η πιανίστρια Νέλλη Σεμιτέκολο αφηγείται τη ζωή της στη LiFO.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ