Parklife: Συναυλία Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Parklife: Συναυλία Εθνικής Λυρικής Σκηνής Facebook Twitter
0

Το ΚΠΙΣΝ συνεχίζει την σειρά συναυλιών Parklife, ένα αφιέρωμα σε διαφορετικά μουσικά στυλ και ηχητικές επιρροές. Προσκαλώντας το κοινό να το επισκεφθεί, να ταξιδέψει και να ονειρευτεί, το Πάρκο "δανείζεται" για ένα διήμερο μουσικές μελωδίες και φιλοξενεί ποικίλους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, αποσκοπώντας σε μία μοναδική εμπειρία έμπνευσης, φύσης και δημιουργίας.

Κυριακή 25/9, Συναυλία Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Λίγους μήνες πριν την επίσημη λειτουργία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) στις νέες εγκαταστάσεις της στο ΚΠΙΣΝ, τα καλλιτεχνικά σύνολα της ΕΛΣ ανοίγουν την σαιζόν 2016-17 με μια μουσική γιορτή ανοιχτή σε όλους, στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Από το Βαλς των λουλουδιών, έως το παραμυθένιο δάσος του Μαγικού Αυλού, από τις ανθισμένες κερασιές της Μαντάμα Μπαττερφλάι, έως τον κύκνο στο ποτάμι του Λόενγκριν και την απεραντοσύνη του Νείλου στην Αϊντα, η φύση υπήρξε βασική πηγή έμπνευσης για τους σπουδαίους συνθέτες του λυρικού θεάτρου, του μπαλέτου και της συμφωνικής μουσικής.

Κάτω από τον Αττικό Ουρανό, στο υπέροχο Ξέφωτο, η ΕΛΣ θα κάνει μια περιδιάβαση σε εμβληματικά έργα του λυρικού ρεπερτορίου και όχι μόνο, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από τον Μαγικό Αυλό και το Ρέκβιεμ του Mozart, από την Μποέμ και την Μαντάμα Μπαττερφλάι του Puccini, από τον Ριγολέττο, την Αϊντα και την Τραβιάτα του Verdi, από τον Λόενγκριν του Wagner, από τον Καρυοθραύστη του Tchaikovsky και από τον Ρωμαίο και Ιουλιέττα του Prokofiev.

Με την Ορχήστρα, τη Χορωδία και την Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Σολίστ Ελένη Βουδουράκη, Γεωργία Ηλιοπούλου, Αντωνία Καλογήρου, Βασιλική Καραγιάννη, Τσέλια Κοστέα, Άκης Λαλούσης, Πέτρος Μαγουλάς, Δημήτρης Πλατανιάς,Γιάννης Χριστόπουλος κ.ά. Μουσική διεύθυνση Ηλίας Βουδούρης

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το φαινόμενο «Manos»: O πιο δημοφιλής Έλληνας YouTuber κατάφερε να κατακτήσει και την κορυφή του Spotify

Μουσική / Manos: O πιο δημοφιλής Έλληνας YouTuber κατακτά και την κορυφή του Spotify

Για εκατομμύρια παιδιά και εφήβους ο Manos δεν ήταν απλώς ένας YouTuber αλλά ένας ψηφιακός φίλος. Δεκατέσσερα χρόνια μετά το πρώτο του βίντεο, μιλά για τη σχέση ζωής με το κοινό του, τις δυσκολίες της πρόωρης δημοσιότητας, την προσωπική του επανεκκίνηση και τη θεαματική είσοδό του στη μουσική με τις επιτυχίες «Baby» και «Κενό».
M. HULOT
Γιώργος Κανέλλης - Discobole

Οι Αθηναίοι / Γιώργος Κανέλλης: «Το Discobole δεν ήταν ένα απλό κατάστημα»

Από τα παιδικά του χρόνια στο Παλαιό Φάληρο ως το άνοιγμα του θρυλικού «Discobole», κι απ’ τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή ως τη σημερινή αναγέννηση του βινυλίου – ο άνθρωπος πίσω από το σημαντικότερο δισκάδικο της πόλης αφηγείται τη ζωή του στη LiFO.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Έλενα Λεώνη: «Βαριέμαι να είμαι συνέχεια σωστή»

Μουσική / Έλενα Λεώνη: «Βαριέμαι να είμαι συνέχεια σωστή»

Με το εξαιρετικό ντεμπούτο άλμπουμ της, «1.», και το viral «Βαριέμαι πολύ», η Έλενα Λεώνη μετατρέπει την πίεση που προκαλούν οι προσδοκίες και η ανάγκη να είναι διαρκώς παραγωγική σε σύγχρονη ελληνική ποπ που συνδυάζει παράδοση, συναίσθημα και προσωπική ελευθερία.
M. HULOT
Queer Ranch Festival: Μια «queer ουτοπία» με την ελευθερία των rave parties

Μουσική / Queer Ranch Festival στη Λέσβο: Μια «queer ουτοπία» με την ελευθερία των rave parties

Τέσσερις θηλυκότητες έβαλαν το ταλέντο και τις επαφές τους και έφτιαξαν ένα φεστιβάλ στην Ερεσό της Λέσβου που συγκεντρώνει άτομα από όλο τον πλανήτη και τα εισιτήριά του γίνονται sold out μέσα σε μισή ώρα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
O Luke Slater έπαιξε το καλύτερο set της χρονιάς στο SMUT

Μουσική / O Luke Slater έπαιξε το καλύτερο set της χρονιάς στο SMUT

Μετά από μια άνιση σεζόν, ο Βρετανός DJ δεν μας άφησε να πάρουμε ανάσα παίζοντας ένα minimal techno set που αντλούσε από όλα τα είδη ηλεκτρονικής μουσικής και δεν θύμιζε τίποτα απ' όσα έχεις ακούσει ως τώρα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΡΛΑΚΟΣ
HorsegiirL: Η πιο WTF περσόνα που είδαμε τελευταία στη μουσική

Μουσική / HorsegiirL: Η πιο WTF περσόνα που είδαμε τελευταία στη μουσική

Μισή άνθρωπος και μισή άλογο, η 26χρονη Γερμανίδα DJ και παραγωγός φέρνει στην ηλεκτρονική μουσική κάτι σχεδόν ξεχασμένο: την καθαρή διασκέδαση, το χάος και την ελευθερία τού να μην παίρνεις τον εαυτό σου υπερβολικά στα σοβαρά.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
 «Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα για το σουξέ»

Lifo Videos / Σταμάτης Κραουνάκης: «Στα 70 μου, δεν έχω όρεξη για καβγάδες»

Σ’ ένα διάλειμμα από τις πρόβες της «Λυσιστράτης», ο Σταμάτης Κραουνάκης μοιράζεται αναμνήσεις από τη διαδρομή του, σχόλια για ανθρώπους της τέχνης και της πολιτικής και πρακτικές επιβίωσης για τα χρόνια που έρχονται.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
59’ με τη VASSIŁINA

Μουσική / VASSIŁINA: «Έχω πάρει έμπνευση από τις drag queen φίλες μου»

Στον πυρήνα της σύγχρονης ελληνικής avant-pop, η VASSIŁINA δεν φοβάται να χαθεί για να επαναπροσδιοριστεί, μετατρέποντας την αβεβαιότητα, το τραύμα και τη ρευστή φύση της ταυτότητας σε μια έντονα βιωματική καλλιτεχνική εμπειρία.
M. HULOT