Οι 1000mods αγαπούν πολύ το βαν τους
Σεβόμαστε και αγαπάμε πάρα πολλές μπάντες οι οποίες αποτελούν συνεχή επιρροή για εμάς. Η λέξη πρότυπο δεν μου κάθεται τόσο καλά. Πιστεύω ότι πολλούς από αυτούς τους μουσικούς θα τους απομυθοποιούσαμε πολύ εύκολα όσον αφορά την προσωπικότητα και τις ιδέες τους εκτός μουσικής...

 

Στο Χιλιομόδι Κορινθίας οφείλουν το όνομα τους(σ.σ τόπος καταγωγής ενός μέλους της μπάντας) και στον σπουδαίο Billy Anderson την παραγωγή του πρώτου τους άλμπουμ. Όσοι τους είδαν live τον φετινό Μάιο στο An μετά την κυκλοφορία και του δεύτερου δίσκου, μιλούν για την δυνατή σχέση που έχουν αναπτύξει με το κοινό τους αλλά και για το πόσο καταιγιστική παρουσία έχουν στην σκηνή. Έχουν ξεπεράσει τα 200 live και έχουν διανύσει με το βαν τους πάνω από 20.000 χιλιόμετρα. Μόλις επέστρεψαν από ακόμα μια Ευρωπαϊκή περιοδεία. Λίγο πριν την πρώτη τους εμφάνιση στο Gagarin205 το LIFO.gr μίλησε με τον Λάμπρο, τον ντράμερ της μπάντας.

 

 

«H λέξη πρότυπο δεν μου κάθεται τόσο καλά»

 

Ποια εικόνα σας έρχεται στο μυαλό από τις πρώτες πρόβες της μπάντας;

Χειμώνας 2006 στο εξοχικό μου με κάτι μικρά ενισχυτάκια και πετσέτες πάνω στα ντραμς για να μην κάνουμε πολλή φασαρία. Σιγά σιγά το ξεπεράσαμε και ξεκινήσαμε να παίζουμε στις πρόβες σε εντάσεις συναυλίας. 

 

Από το ντεμπούτο σας "Super Van Vacation" μέχρι την φετινή κυκλοφορία του Vultures σε τι θα δίνατε το χαρακτηρισμό «σταθμός» στην μέχρι τώρα πορεία σας; 

Νομίζω η περσινή μας ευρωπαϊκή περιοδεία και η συμμετοχή μας στο Desertfest του Βερολίνου μας άνοιξε τον δρόμο ώστε η φετινή να είναι τόσο επιτυχημένη.

 

 

Οι 1000mods αγαπούν πολύ το βαν τους
Σίγουρα το ελληνικό κοινό είναι πολύ ξεχωριστό σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης.

 

Πάνω από 200 lives μέχρι σήμερα. Ποιο ήταν το ιδανικότερο κοινό για το οποίο έχετε παίξει; 

Σίγουρα το ελληνικό κοινό είναι πολύ ξεχωριστό σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Από τις υπόλοιπες χώρες που έχουμε παίξει ξεχωρίζει το κοινό στην Βουλγαρία και αυτός είναι ο βασικός λόγος που και οι τρεις ευρωπαϊκές περιοδείες μας έχουν ξεκινήσει από την Σόφια.  

  

Υπήρξε κάποια στιγμή σε live σας που να αισθανθήκατε αμήχανοι μπροστά στο κοινό; 

Πολλές και συνήθως είχαν να κάνουν με προβλήματα εξοπλισμού on stage που δεν μπορούσαμε να λύσουμε γρήγορα. 

 

 

 

Παρακάτω μερικά από τα μεγάλα συγκροτήματα που έχετε ανοίξει συναυλίες τους. Θα ήθελα να μοιραστείτε την πρώτη εικόνα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε: 

 

Graveyard

Το ακραίο after party στο Eightball μετά τη συναυλία της Θεσσαλονίκης.

Brant Bjork

Ένα πρωτόγνωρα γεμάτο για την εποχή An Club να χορεύει υπό τους πιο κουλ ροκ ήχους.

Colour Haze

Ψυχεδελικά visuals!

Karma to Burn 
Ασταμάτητο Stage Diving!

 

Οι 1000mods αγαπούν πολύ το βαν τους
Ξαφνικά το μαγαζί γεμίζει από άπειρους Έλληνες φοιτητές και μερικούς Σλοβάκους και η συναυλία εξελίσσεται σε ένα από τα καλύτερα πάρτυ του τουρ!

 

Ποιο είναι το μεγαλύτερο ρίσκο που έχετε πάρει ως μπάντα μέχρι σήμερα; 

Η αγορά δικού μας βαν και η όλη διαδικασία που ακολουθήσαμε για να το αποκτήσουμε.

 

Πείτε μας μια αξέχαστη ιστορία από την Ευρωπαϊκή σας περιοδεία. 

Τρίτη βράδυ στην Μπρατισλάβα, σε ένα μαγαζί που δεν έχει κολλήσει ούτε μια αφίσα για την συναυλία, περιμένουμε να παίξουμε μπροστά στον ηχολήπτη και την άλλη μπάντα, όταν ξαφνικά το μαγαζί γεμίζει από άπειρους Έλληνες φοιτητές και μερικούς Σλοβάκους και η συναυλία εξελίσσεται σε ένα από τα καλύτερα πάρτυ του τουρ! 

 

Ανακαλύψατε κατά την διάρκεια της περιοδείας σας πράγματα ο ένας για τον άλλον που αγνοούσατε; Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας μερικά από αυτά; 

Επειδή είμαστε φίλοι από μικρή ηλικία, πολύ πριν ξεκινήσουμε να παίζουμε μουσική και φτιάξουμε το συγκρότημα, νομίζω ότι ξέρουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον. Στην περιοδεία απλά λόγω της 24ωρης τριβής για πενηνταπέντε συνεχόμενες μέρες “χορτάσαμε” υπερβολικά ο ένας τον άλλον.

 

Υπάρχει κάποιος μουσικός ή μπάντα σήμερα που είναι πρότυπο για εσάς; 
Σεβόμαστε και αγαπάμε πάρα πολλές μπάντες οι οποίες αποτελούν συνεχή επιρροή για εμάς. Η λέξη πρότυπο δεν μου κάθεται τόσο καλά. Πιστεύω ότι πολλούς από αυτούς τους μουσικούς θα τους απομυθοποιούσαμε πολύ εύκολα όσον αφορά την προσωπικότητα και τις ιδέες τους εκτός μουσικής.

 

 

Οι 1000mods αγαπούν πολύ το βαν τους
Επειδή είμαστε φίλοι από μικρή ηλικία, πολύ πριν ξεκινήσουμε να παίζουμε μουσική και φτιάξουμε το συγκρότημα, νομίζω ότι ξέρουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον. Στην περιοδεία απλά λόγω της 24ωρης τριβής για πενηνταπέντε συνεχόμενες μέρες “χορτάσαμε” υπερβολικά ο ένας τον άλλον.

 

Δώστε μας ένα top5 με αγαπημένα σας κομμάτια 
Πολύ δύσκολη επιλογή. Θα βάλω τα 5 που ακούσαμε περισσότερο τον τελευταίο καιρό.

Black Sabbath – Supernaut


Grand Funk Railroad – Inside Looking Out


Offspring – Pay the Man

 

Metallica - Blackened

 

Sleep – The Druid

 

Έχει παίξει κάποιο ρόλο η τύχη στην μέχρι τώρα πορεία σας; 

Σίγουρα. Απ’ την άλλη όσο περισσότερο δουλεύεις και όσο καλύτερα σχεδιάζεις τις μελλοντικές κινήσεις σου, τότε η τύχη απλά έρχεται να επισπεύσει ή κάποιες φορές να καθυστερήσει κάποια πράγματα για καλό. 

 

Τι είναι αυτό που απεχθάνεστε στη σημερινή Ελλάδα; 

Το γεγονός ότι οι περισσότεροι έχουν συνηθίσει την κατάσταση που ζούμε. 

 

Θέλετε να κάνετε μια ερώτηση στον εαυτό σας; (Αν θέλετε μπορείτε να την απαντήσετε κιόλας!) 

Τι είναι αυτό που λέμε Τάνος;

Είναι αυτό που λέμε Τάνος!

 

Τέλος, μπορείτε να μας στείλετε μια φωτογραφία από κάτι που αγαπάτε πάρα πολύ; 

Νομίζω ότι δεν θα μπορούσαμε να βάλουμε κάτι άλλο πέρα του βαν. Το αγαπάμε πολύ, το μισήσαμε πολύ, κάναμε λίγο πάνω από 20.000 χλμ χωρίς να μας απογοητεύσει ούτε στιγμή. Περνούσαμε τις περισσότερες ώρες τις ημέρας μας εκεί και λειτούργησε ακόμα και ως απλώστρα!

 

Οι 1000mods αγαπούν πολύ το βαν τους
Το αγαπάμε πολύ, το μισήσαμε πολύ, κάναμε λίγο πάνω από 20.000 χλμ χωρίς να μας απογοητεύσει ούτε στιγμή. Περνούσαμε τις περισσότερες ώρες τις ημέρας μας εκεί και λειτούργησε ακόμα και ως απλώστρα!

 

________________

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου οι 1000mods ανεβαίνουν στη σκηνή του Gagarin στην πιο μεγάλη συναυλία της ως τώρα πορείας τους. Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Sadhus (The Smoking Community).

1000mods