Ο πρώτος δίσκος που αγάπησε ο Sundayman

Ο πρώτος δίσκος που αγάπησε ο Sundayman Facebook Twitter
0

Vangelis-Spiral

Είμαστε κάπου πίσω στο 1979 στην Αθήνα. Χειμώνας. Ο πατέρας μου επέστρεψε στο σπίτι αργά βράδυ από τη δουλειά κρατώντας στα χέρια του μία σακούλα με βινύλια από ένα δισκάδικο στην Θεμιστοκλέους.

Ήταν κάτι σαν γιορτή για τον ίδιο! Εγώ ήμουν δεν ήμουν πέντε ετών πιτσιρίκι και όμως το θυμάμαι σαν σήμερα, όταν μέσα από την σακούλα ξεπρόβαλε ο δίσκος που ίσως με στιγμάτισε μουσικά για μια ζωή. VANGELIS – SPIRAL.

Στα παιδικά μου μάτια το συγκεκριμένο εξώφυλλο με το σπειροειδές καλώδιο μέσα στα σύννεφα, έμοιαζε σαν ένα ιπτάμενο φίδι έτοιμο να ταξιδέψει στο διάστημα! Ακριβώς έτσι ένιωσα και όταν πρωτοάκουσα το album. Με έναν εξωπραγματικό τρόπο ήταν σαν να βρέθηκα να κοιτάζω ψηλά από τον ουρανό τη γη, το σπίτι μου, τους γονείς μου, τα πάντα.

Δεν είχα ιδέα τι ήταν τα synthesizers, όμως ο ηλεκτρισμός του ήχου τους, έτσι όπως τον φίλτραρε ο Vangelis εκείνη την αξέχαστη εποχή, με διαπέρασε σε τέτοιο βαθμό που σχεδόν από τότε ήξερα τι πραγματικά ήθελα να κάνω στη ζωή μου.

Πολλά χρόνια μετά, θέλοντας να ανακαλύψω τις διαστάσεις του ήχου του Βαγγέλη Παπαθανασίου των 70’s και 80’s, κατόρθωσα με πολύ κόπο και πόνο στην τσέπη, να συγκεντρώσω στο studio μου κάποια από τα vintage synths με τα όποια μεγαλούργησε στη μουσική βιομηχανία ο ιδιοφυής και αγαπημένος μου συνθέτης. Μέσα από την χρήση τους στη μουσική μου, δεν επιδιώκω ούτε να τον αντιγράψω, ούτε φυσικά να τον ξεπεράσω. Απλά επαναφέρω ρομαντικά στις μνήμες μου εκείνη τη μαγική παιδική στιγμή, για να ξεκουράσω την ψυχή και το μυαλό μου!

Info

O συνθέτης και παραγωγός Sundayman επιστρέφει με το τρίτο του προσωπικό album, που έχει τον τίτλο "Scene Missing". Μετά το πολύ πετυχημένο album του “Retronome”, ο Sundayman ένωσε για άλλη μια φορά τις δυνάμεις του με τον Γιώργο Μανωλούδη (στίχoι, φωνητικά, συμπληρωματική σύνθεση, artwork) και μέσα από μια δημιουργική διαδικασία ανταλλαγής ιδεών ανάμεσα στους δύο φίλους προέκυψε το “Scene Missing”. To album ηχογραφήθηκε στο studio του Sundayman από το Φεβρουάριο του 2013 έως τον Δεκέμβριο του 2015 σε παραγωγή του ίδιου.

Κυκλοφορεί σε βινύλιο, cd και digital album στις 7 Νοεμβρίου από την Inner Ear.

Περισσότερα για τον Sundayman στην σελίδα του στο Facebook

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ INDIRA PAGANOTTO INTERVIEW

Μουσική / H Ιndira Paganotto φέρνει στην Αθήνα την απίθανη psy-techno της και μια στρατιά νίντζα

Είναι περήφανη για τις ιταλικές και τις ισπανικές της ρίζες, και για τη μουσική της. Το στυλ της, χωρίς κανόνες ή κουτάκια, ανεβάζει τον πήχη, μαζί και τις προσδοκίες μας για την εμφάνισή της στο Techniques.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Η μοιραία σχέση που ενέπνευσε ένα αριστούργημα του ρομαντισμού

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Η μοιραία σχέση που ενέπνευσε ένα αριστούργημα του ρομαντισμού

Το πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής για τη νέα σεζόν περιλαμβάνει το Πρώτο Κοντσέρτο για πιάνο του Μπραμς με τον διεθνώς αναγνωρισμένο πιανίστα Αλεξέι Βολόντιν, και η Ματούλα Κουστένη μάς ξεναγεί στην ιστορία αυτού του αριστουργήματος που γεννήθηκε μέσα από τη μοιραία γνωριμία του συνθέτη με την Κλάρα Σούμαν.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Είναι true, έχει vibe: Γι’ αυτό ο νεαρόκοσμος αγαπάει τη Θώδη

Μουσική / «Είναι true, έχει vibe»: Αν δεν το έχετε καταλάβει, οι 20άρηδες αγαπούν τη Θώδη

Βρεθήκαμε σε ένα γλέντι στον Ταύρο όπου ακόμη και οι teenagers διασκέδαζαν, φύγαμε με καλτσάκια που έγραφαν «Με κλαρίνο στο Πεκίνο» και με την ευχή να βρούμε πάρκινγκ στο κέντρο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
ΖΟΡΝΤΙ ΣΑΒΑΛ: «Με αποκαλούν αρχαιολόγο της μουσικής, αλλά η μουσική δεν πεθαίνει ποτέ»         

Μουσική / Jordi Savall: «Με αποκαλούν αρχαιολόγο της μουσικής, αλλά η μουσική δεν πεθαίνει ποτέ»         

Ο διακεκριμένος μουσικός κάνει μουσική σαν να ανακαλύπτει νέα, όμορφα μέρη. Επιστρέφει στην Αθήνα και συμπράττει με τη Διαπολιτισμική Ορχήστρα της ΕΛΣ σε μια συναυλία που υμνεί την ενωτική φύση της Μεσογείου. 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
REWORKS 2025 - Τα νέα / ανερχόμενα ονόματα του φετινού φεστιβάλ

Μουσική / Κρατήστε σημειώσεις: Αυτά είναι τα ανερχόμενα ονόματα του φετινού Reworks

Μέσα σε πέντε μέρες το κορυφαίο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής φέρνει στη Θεσσαλονίκη πολυσυλλεκτικά, απρόβλεπτα και ατμοσφαιρικά sets που συνδυάζουν την εγκεφαλική με τη χορευτική διάσταση.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Δεν θα γεράσουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη

Μουσική / Δεν θα γεράσουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη

Ο Taki Tsan και ο DJ Alx έχουν γράψει μεγάλο μέρος της ιστορίας του ελληνικού χιπ χοπ. Τριάντα χρόνια μετά το ξεκίνημά τους είναι ακόμα εδώ, alive and kicking, με κοινό live στο Αγοραφοβικό Φεστιβάλ στο ΠΛΥΦΑ, καινούργια σεζόν για το Taki Tsan Show αλλά και νέο άλμπουμ.
M. HULOT
Αlex Kapranos : «Η κουζίνα και το rock 'n' roll είναι δυο κόσμοι που μοιάζουν»

Μουσική / Αlex Kapranos : «Η φήμη είναι πολύ γελοία. Όσο λιγότερο τη σκέφτεσαι, τόσο το καλύτερο»

Οι Franz Ferdinand έρχονται τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα και ο Ελληνοβρετανός frontman τους, από την κορυφή ενός ελβετικού βουνού, βρίσκει χρόνο να μιλήσει για την ελληνικότητα, τις ανησυχίες του, το φαγητό και την αγάπη του για το ska.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ