Ο πρώτος δίσκος που αγάπησε ο Sundayman

Ο πρώτος δίσκος που αγάπησε ο Sundayman Facebook Twitter
0

Vangelis-Spiral

Είμαστε κάπου πίσω στο 1979 στην Αθήνα. Χειμώνας. Ο πατέρας μου επέστρεψε στο σπίτι αργά βράδυ από τη δουλειά κρατώντας στα χέρια του μία σακούλα με βινύλια από ένα δισκάδικο στην Θεμιστοκλέους.

Ήταν κάτι σαν γιορτή για τον ίδιο! Εγώ ήμουν δεν ήμουν πέντε ετών πιτσιρίκι και όμως το θυμάμαι σαν σήμερα, όταν μέσα από την σακούλα ξεπρόβαλε ο δίσκος που ίσως με στιγμάτισε μουσικά για μια ζωή. VANGELIS – SPIRAL.

Στα παιδικά μου μάτια το συγκεκριμένο εξώφυλλο με το σπειροειδές καλώδιο μέσα στα σύννεφα, έμοιαζε σαν ένα ιπτάμενο φίδι έτοιμο να ταξιδέψει στο διάστημα! Ακριβώς έτσι ένιωσα και όταν πρωτοάκουσα το album. Με έναν εξωπραγματικό τρόπο ήταν σαν να βρέθηκα να κοιτάζω ψηλά από τον ουρανό τη γη, το σπίτι μου, τους γονείς μου, τα πάντα.

Δεν είχα ιδέα τι ήταν τα synthesizers, όμως ο ηλεκτρισμός του ήχου τους, έτσι όπως τον φίλτραρε ο Vangelis εκείνη την αξέχαστη εποχή, με διαπέρασε σε τέτοιο βαθμό που σχεδόν από τότε ήξερα τι πραγματικά ήθελα να κάνω στη ζωή μου.

Πολλά χρόνια μετά, θέλοντας να ανακαλύψω τις διαστάσεις του ήχου του Βαγγέλη Παπαθανασίου των 70’s και 80’s, κατόρθωσα με πολύ κόπο και πόνο στην τσέπη, να συγκεντρώσω στο studio μου κάποια από τα vintage synths με τα όποια μεγαλούργησε στη μουσική βιομηχανία ο ιδιοφυής και αγαπημένος μου συνθέτης. Μέσα από την χρήση τους στη μουσική μου, δεν επιδιώκω ούτε να τον αντιγράψω, ούτε φυσικά να τον ξεπεράσω. Απλά επαναφέρω ρομαντικά στις μνήμες μου εκείνη τη μαγική παιδική στιγμή, για να ξεκουράσω την ψυχή και το μυαλό μου!

Info

O συνθέτης και παραγωγός Sundayman επιστρέφει με το τρίτο του προσωπικό album, που έχει τον τίτλο "Scene Missing". Μετά το πολύ πετυχημένο album του “Retronome”, ο Sundayman ένωσε για άλλη μια φορά τις δυνάμεις του με τον Γιώργο Μανωλούδη (στίχoι, φωνητικά, συμπληρωματική σύνθεση, artwork) και μέσα από μια δημιουργική διαδικασία ανταλλαγής ιδεών ανάμεσα στους δύο φίλους προέκυψε το “Scene Missing”. To album ηχογραφήθηκε στο studio του Sundayman από το Φεβρουάριο του 2013 έως τον Δεκέμβριο του 2015 σε παραγωγή του ίδιου.

Κυκλοφορεί σε βινύλιο, cd και digital album στις 7 Νοεμβρίου από την Inner Ear.

Περισσότερα για τον Sundayman στην σελίδα του στο Facebook

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λανγκ Λανγκ, η ιστορία του σούπερ σταρ του πιάνου που έρχεται στο Ηρώδειο

Μουσική / Λανγκ Λανγκ: Η ιστορία του σούπερ σταρ του πιάνου που έρχεται στο Ηρώδειο

Ένας από τους πιο καταξιωμένους και αμφιλεγόμενους μουσικούς της σύγχρονης εποχής, που το κοινό τον λατρεύει και οι μουσικοκριτικοί τον θεωρούν «την J.Lo της κλασικής μουσικής».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Pop Festival ’73: η ιστορία πίσω από ένα θρυλικό δίσκο του ελληνικού ροκ, που αποτύπωσε ένα διαγωνισμό νεανικών συγκροτημάτων

Μουσική / Pop Festival ’73: Η ιστορία πίσω από έναν θρυλικό δίσκο του ελληνικού ροκ

Σαν σήμερα, πριν από 50 χρόνια, σ' έναν διαγωνισμό νεανικών συγκροτημάτων, που αποτυπώθηκε στον δίσκο, συμμετείχαν άγνωστοι τότε μουσικοί, μερικοί από τους οποίους θα γίνονταν πασίγνωστοι αργότερα.
ΦΩΝΤΑΣ ΤΡΟΥΣΑΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ