Ο πρώτος δίσκος που αγάπησε ο κιθαρίστας των Bad Movies

Ο πρώτος δίσκος που αγάπησε ο κιθαρίστας των Bad Movies Facebook Twitter
0

Από τον Κίμη

Never Mind the Bollocks-Here’s the Sex Pistols

Υπάρχει η άποψη ότι ένας πιτσιρικάς δίνει μεγαλύτερη αξία σε κάποια πράγματα. Σε σημείο που φαίνεται εμμονή στα μάτια των ενηλίκων. Εγώ έχω τη γνώμη ότι το αρτηριοσκληρωμένο μυαλό δεν μπορεί να αντιληφθεί τί μπορεί να προσφέρει π.χ.ένα μουσικό άλμπουμ τεσσάρων εικοσάρηδων όπως το Never mind the bollocks. Tο είχα σε κασέτα. Δε θυμάμαι καν πως έπεσε στα χέρια μου. Σίγουρα όμως θυμάμαι ότι για πάρα πολύ καιρό ξυπνούσα με το Holidays in the sun, έτρωγα πρωινό με το Bodies, κι έφευγα για σχολείο με το No feelings. Γυρνώντας σπίτι η κασέτα συνέχιζε να παίζει στο repeat.

Φυσικά, δεν είχα καταλάβει τις συνθήκες που γέννησαν αυτό το δίσκο. Ο σοσιαλιστικός παράδεισος γερνούσε και σάπιζε, και τα παιδιά του Baby Boom ήταν πλέον πρεζάκια ή γιάπηδες. Ενστικτωδώς οι Pistols κατάφεραν να βγάλουν μουσική, που κάθε νότα της ξερνάει στη μάπα τον καθωσπρεπισμό και την κανονικότητα δεκαετιών. Τι πιο φυσιολογικό να δεθεί ένας έφηβος, γεμάτος αηδία για τον περίγυρό του, με την πάρτη τους. Και για μένα ήταν τομή στο πώς αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο. Τώρα, τι έχει απομείνει αυτό το δίσκο; Ό,τι κι από τη θεωρία της σχετικότητας. Μια απλή εξίσωση για πολλούς, όμως για άλλους η βάση της δημιουργίας.

 

Sex Pistols - Holidays in the Sun

Info

Το επόμενο live των Bad Movies είναι στην Αθήνα την Παρασκευή 19 Μαΐου στο Gagarin205. Περισσότερα για την μπάντα στο official site

 

Bad Movies - Δωσ' μου αλητεία ή θάνατο

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρίστος Γαλιλαίας: ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μιλάει στην LIFO

Μουσική / Χρίστος Γαλιλαίας: «Το Μέγαρο είναι μια ευκαιρία για να προσφέρω στον τόπο»

Με αφορμή το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μιλάει στη LiFO για την πόλη του, για την απουσία μουσικής παιδείας και για το προσωπικό του όραμα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Συνέντευξη Chris Liebing

Μουσική / Chris Liebing: «Είμαι παιδί της μουσικής των '80s και το λατρεύω αυτό»

Μια συνέντευξη με τον Γερμανό δημιουργό που παρέδωσε κυριολεκτικά την ψυχή του στην techno και συνεργάστηκε με κάποιες από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του ηλεκτρονικού ήχου, λίγο πριν από την εμφάνισή του στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ