Νύχτες Κλασικής Μουσικής

Νύχτες Κλασικής Μουσικής Facebook Twitter
0

Το Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά τις Νύχτες Κλασικής Μουσικής, φιλοξενώντας σημαντικούς μουσικούς του σπουδαίου Curtis Institute of Music που θα παρουσιάσουν αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας.

Η συνεργασία αυτή πραγματοποιήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά και γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς το κοινό την αγκάλιασε θερμά σημειώνοντας αθρόα προσέλευση. Έτσι γεννήθηκε ένα νέο φεστιβάλ που φιλοδοξεί να ζωντανεύει το πολιτιστικό τοπίο της Αθήνας ακριβώς στο μεσοδιάστημα μεταξύ καλοκαιριού και φθινοπώρου.

Η διαπολιτιστική κουλτούρα την οποία πρεσβεύει το Ίδρυμα Schwarz συναντά την παράδοση και την ιστορία της Γενναδείου Βιβλιοθήκης και με το κύρος που φέρει η υπογραφή του Curtis Institute δίνουν τις εγγυήσεις για την υψηλή ποιότητα των συναυλιών αυτών που φιλοξενούνται στην αίθουσα Cotsen Hall της Αμερικανικής Σχολής, μια αίθουσα με θέα σε έναν υπέροχο κήπο της Αθήνας.

Νύχτες Κλασικής Μουσικής έιναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να υποδεχτούμε το φθινόπωρο, ένας μουσικός επίλογος με ρυθμούς γνώριμων, αγαπημένων, διαχρονικών μελωδιών και με εκλεκτούς καλεσμένους από την παγκόσμια μουσική σκηνή.


Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου  
Leon McCawley, piano

Haydn Variations in F Minor, Hob. XVII:6
Schubert Fantasie in C Major, Op. 15 (D. 760)

— Σύντομο διάλεμμα —

Schubert, arr. LISZT Die junge Nonne
Du bist die Ruh
Auf dem Wasser zu singen
Chopin Ballade No. 1 in G Minor, Op. 23

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου
Jason Vieaux, guitar

Mauro Giuliani Grand Overture, Op. 61
J. S. Bach Lute Suite No. 1 in E Minor, BWV 996
Isaac Albéniz Asturias ("Leyenda" from Suite Española, Op. 47)
Capricho Catalán (from España Op. 165)
Torre Bermeja (Serenata from Douze Pieces Characteristiques Op. 92, No. 12)

— Σύντομο διάλειμμα —

Paulo Bellinati Jongo

Hans Werner Henze "Drei Tentos" from Kammermusik (1958)
Pat Metheny Always and Forever
Antônio Carlos Jobím Α Felicidade
Duke Ellington In a Sentimental Mood
José Luis Merlín Suite del Recuerdo

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 
Roberto Díaz, viola
Jean Kim, cello

Brahms Piano Trio in C minor, Op. 101 [20']
Brahms Piano Quartet in G minor, Op. 25 [40']

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 
Jason Vieaux, guitar
Nigel Armstrong, violin
Roberto Díaz, viola
Jean Kim, cello

Kodaly Duo for Violin and Cello, Op. 7
Zhou Tian Red Trees, Wrinkled Cliffs
Paganini Quartet in A minor, M.S. 42

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Borderline 2026: Το μουσικό φεστιβάλ της Στέγης επιστρέφει στο Onassis Ready

Μουσική / Borderline 2026: Το μουσικό φεστιβάλ της Στέγης επιστρέφει στο Onassis Ready

Στα 15 του χρόνια, το Borderline Festival επιστρέφει δυναμικά, μετατρέποντας για ακόμη μία χρονιά την Αθήνα σε ένα ζωντανό πεδίο ηχητικών πειραματισμών, με 25 ονόματα από τη διεθνή και εγχώρια σκηνή και οπτικοακουστικές παραγωγές σχεδιασμένες ειδικά για το φεστιβάλ.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η Ολίνα γράφει τραγούδια για όσα την συγκινούν

Μουσική / ολίνα: «Με ενοχλεί που οι πλατφόρμες στηρίζουν απαίσιους ανθρώπους»

Το ντεμπούτο της «Τi se sygkinise?» είναι ένα τρυφερό άλμπουμ με γυναικεία ματιά και ιστορίες που κινούνται στα όρια του σουρεαλισμού, περιγράφοντας τις αμέτρητες εναλλαγές συναισθημάτων που βιώνουμε σε μια μέρα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Παναγιώτης Κουνάδης

Οι Αθηναίοι / Παναγιώτης Κουνάδης: «Η Μπέλλου ήταν μάγκας. Ο Τσιτσάνης, θεός»

Από τη μεταπολεμική Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι τις πολύτιμες παρέες των ρεμπετών, η διαδρομή του είναι ταυτισμένη με την ιστορία του λαϊκού τραγουδιού. Δημιούργησε ένα μοναδικό αρχείο 10.000 δίσκων, διασώζοντας έναν ολόκληρο κόσμο που χανόταν. Ο ερευνητής και μελετητής της ελληνικής μουσικής, Παναγιώτης Κουνάδης, αφηγείται τη ζωή του στη LiFO.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Χάρις Αλεξίου

Οι Αθηναίοι / Χάρις Αλεξίου: «Ένα καθαρό σπίτι θέλω να είμαι, γεμάτο ζωή και αίσθημα»

Από το δημοτικό τραγούδι, στο «Δι' ευχών», στην «Οδό Νεφέλης», ως τις μεγάλες περιοδείες στην άκρη του κόσμου, η φωνή της δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Κι αν σήμερα την έχει κερδίσει το θέατρο και η τηλεόραση, αυτό δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο την ιστορία που έχει γράψει στο ελληνικό τραγούδι. Η Χάρις Αλεξίου αφηγείται τη ζωή της στη LiFO.
M. HULOT
Argonauts: DJ set σε πρωτότυπα μέρη με ιστορία σε όλη την Ελλάδα

Μουσική / Οι Argonauts κάνουν live sessions στα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας

Ο Nicholas Vibes έφτιαξε ένα πρότζεκτ μοναδικό στην Ευρώπη. Στόχος του είναι να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μέσα από την ηλεκτρονική μουσική, και να οργανώσει ένα μεγάλο event στην Ακρόπολη.
M. HULOT
Ντίσκο εκ του ασφαλούς από τον Χάρι Στάιλς

Μουσική / Ο νέος Χάρι Στάιλς δεν είναι κακός, είναι απλώς βαρετός

«Τα περισσότερα tracks στο "Kiss all the time. Disco, occasionally" κυλούν χλιαρά, εγκλωβισμένα σε μια ευγενική, σχεδόν υπνωτιστική μετριοπάθεια. Τίποτα δεν είναι πραγματικά κακό, αλλά τίποτα δεν είναι και αρκετά καλό και αξιομνημόνευτο»
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Γιώργος Κατσαρός: Ένας ρεμπέτης, φαινόμενο μνήμης και αντοχής

Ντοκιμαντέρ / Γιώργος Κατσαρός: Ένας ρεμπέτης, φαινόμενο μνήμης και αντοχής

Το ντοκιμαντέρ «Στην Αμερική σαν πήγα» των Αργύρη Θέου και Άγγελου Κοβότσου αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία του Έλληνα μουσικού και παράλληλα την ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού και συνολικά των Ελλήνων μεταναστών και της ομογένειας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ