Μόνο το «Last Christmas» των Wham έχει καταφέρει να περάσει τον Paul Kalkbrenner στα γερμανικά charts

10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ PAUL KALKBRENNER Facebook Twitter
Κομβικό σημείο στην καριέρα του, όμως, ήταν ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην ταινία του Hannes Stöhr «Berlin Calling» και η σύνθεση του soundtrack που ανέλαβαν με τον Sascha Funke.
0

Ο PAUL KALKBRENNER ΜΕΓΑΛΩΣΕ στο Ανατολικό Βερολίνο. Στα 13 του χρόνια, και μετά την πτώση του Τείχους, ξεκίνησε να παίζει μουσική στα youth clubs της περιοχής, παρέα με τον παιδικό του φίλο, Sascha Funke.

• Η techno του Ντιτρόιτ και ειδικά οι κυκλοφορίες της Underground Resistance αλλά και τα επιδραστικά dancefloors των E-Werk, Walfisch και Planet τον έκαναν να καταλάβει πως η κλίση του ήταν να ασχοληθεί με την ηλεκτρονική μουσική.

• Σημαντική στιγμή στην πορεία του ήταν η γνωριμία με την Ellen Allien, πριν ακόμα εκείνη ιδρύσει την BPitch Control. Η Allien του έδωσε διάφορα tips και επαφές, για να καταλήξουν να συνεργάζονται στη νεοσύστατη BPitch. Ο Kalkbrenner κυκλοφόρησε έξι άλμπουμ και δέκα EPs στη σημαντική δισκογραφική της Allien. Αποχώρησε με φιλικούς όρους το 2008, αφού θεώρησε πως η συγκεκριμένη πλατφόρμα περιόριζε την εξέλιξή του.

Είναι φανατικός της Bayern Μονάχου και λατρεύει το ποδόσφαιρο. Οι promoters γνωρίζουν το πάθος του κι έτσι τον τοποθετούν συγκεκριμένες μέρες και ώρες στα lineups, ώστε να μη χάνει τους σημαντικούς αγώνες.

• Κομβικό σημείο στην καριέρα του, όμως, ήταν ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην ταινία του Hannes Stöhr «Berlin Calling» και η σύνθεση του soundtrack που ανέλαβαν με τον Sascha Funke. Ο Paul έπαιξε με μεγάλη επιτυχία τον ρόλο του Ickarus, ενός DJ που τον καταστρέφει ψυχικά η σκηνή, αλλά διατηρεί άσβεστη τη φωτιά της μουσικής στο μυαλό του. Όπως είχε δηλώσει, «ο Ickarus αντιπροσώπευε όλα αυτά που δεν θα ήθελα ποτέ να γίνω».

Paul Kalkbrenner - Berlin Calling (Full Album)

• Στο soundtrack συμπεριλαμβανόταν το τραγούδι «Sky and Sand», με τα φωνητικά του αδελφού του, Fritz Kalkbrenner. Το κομμάτι έσκισε παγκοσμίως – πούλησε 200.000 αντίτυπα, έγινε πλατινένιο και κατάφερε να είναι το τραγούδι εγχώριας προέλευσης με τις περισσότερες εβδομάδες στα top της Γερμανίας. Το μόνο τραγούδι που κατάφερε να κρατήσει περισσότερο ήταν το «Last Christmas» των Wham!.   

• O Kalkbrenner είναι εγγονός του Γερμανού καλλιτέχνη Fritz Eisel και αδελφός του παραγωγού Fritz Kalkbrenner. Είναι παντρεμένος με τη γνωστή DJ Simina Grigoriu.

• Το 2014 έπαιξε μπροστά σε 500.000 άτομα, ως καλεσμένος της γερμανικής κυβέρνησης, στην επέτειο των 25 χρόνων από την πτώση του Τείχους.

10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ PAUL KALKBRENNER Facebook Twitter
Ο Kalkbrenner χρησιμοποιεί software synthesizers, sequencers, MIDI controllers, hardware synthesizers και drum machines στις ζωντανές εμφανίσεις του. Φωτ.: HMTG

• Είναι φανατικός της Bayern Μονάχου και λατρεύει το ποδόσφαιρο. Οι promoters γνωρίζουν το πάθος του κι έτσι τον τοποθετούν συγκεκριμένες μέρες και ώρες στα lineups, ώστε να μη χάνει τους σημαντικούς αγώνες.

• Το 2014 ήταν μαζί με την εθνική ομάδα της Γερμανίας στο λεωφορείο, όταν γιόρταζαν την απόκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στους δρόμους της πόλης. Μάλιστα, επανασχεδίασε τη συλλεκτική έκδοση της φανέλας που φορούσε η ομάδα από το 1988 μέχρι το 1992, δίνοντάς της ένα μουσικό twist, με το σχέδιο να αποτελείται από equalizer bars.

• Ο Kalkbrenner χρησιμοποιεί software synthesizers, sequencers, MIDI controllers, hardware synthesizers και drum machines στις ζωντανές εμφανίσεις του. Κοινώς, σπάει το φράγμα μεταξύ του DJing και του live act.

Paul Kalkbrenner - Feed Your Head (Official Music Video)

Ο Paul Kalkbrenner θα βρίσκεται στο Faliron Sports Pavilion το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του Primer Music Festival. 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H βαθιά υπνωτική ενέργεια του DJ Nobu

Μουσική / H βαθιά υπνωτική ενέργεια του DJ Nobu

Κάθε σετ του είναι μια κατάδυση, μια αργή πτώση σε υποσυνείδητα μοτίβα, σε αχαρτογράφητους ήχους, σε σκοτεινούς διαδρόμους που παραπέμπουν περισσότερο σε τελετουργία παρά σε πάρτι. Ένας από τους σημαντικότερους DJ's της εποχής μας έρχεται στην Αθήνα για ένα βράδι.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Χελμός

Μουσική / Χελμός: 30 στιγμές από το πιο «ψηλό» φεστιβάλ του καλοκαιριού

Στημένο στα 1.700 μέτρα, το 3ο Helmos Mountain Festival υποδέχτηκε μερικά από τα πιο αγαπημένα ονόματα της εγχώριας σκηνής, σε ένα τριήμερο που συνδύασε μουσική, φύση και κορυφές - κυριολεκτικά και μεταφορικά.
LIFO NEWSROOM
Μυρτώ Βασιλείου: «Μου έχουν πει υποτιμητικά "πες κανένα λαϊκό, αυτό τραβάει"»

Μουσική / Μυρτώ Βασιλείου: «Μου έχουν πει υποτιμητικά "πες κανένα λαϊκό, αυτό τραβάει"»

Η νέα φωνή της ελληνικής μουσικής είναι, όπως λέει, «λίγο καθαρίστρια, λίγο ιδιωτική υπάλληλος, λίγο τραγουδίστρια». Μόλις έκλεισε τα τριάντα, ετοιμάζεται να ανέβει ξανά στη σκηνή με τη Νατάσσα Μποφίλιου και δείχνει πως έχει πολλά να προσφέρει.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Tsoula Festival

Μουσική / Tsoula Festival: Το πιο φρέσκο νησιώτικο φεστιβάλ στήνεται στην Αστυπάλαια

Με όνομα εμπνευσμένο από το παραδοσιακό φυλαχτό του νησιού, το φεστιβάλ που οραματίστηκαν τρεις δημοσιογράφοι στρέφει τα βλέμματα στην «πεταλούδα του Αιγαίου» – και έχουμε αποκλειστικά το πλήρες πρόγραμμά του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ο Σαίξπηρ, η Αθήνα και ένα Καλοκαιρινό Όνειρο

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Ο Σαίξπηρ, η Αθήνα και ένα Καλοκαιρινό Όνειρο

Η Ματούλα Κουστένη μάς ξεναγεί στο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Φέλιξ Μέντελσον που εμπνέεται από τον Σαίξπηρ και θα ζωντανέψει, όπως και στο κείμενο, «στην Αθήνα, μια καλοκαιρινή νύχτα».
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Στέφανος Αθανασίου

Μουσική / Στέφανος Αθανασίου: «Γράφω για τον έρωτα, ο οποίος δεν έχει φύλο, δεν έχει καταγωγή»

Ο νεαρός τραγουδοποιός από τα Γιάννενα δεν είχε σκοπό να πει δημοτικά, αλλά συνόδεψε τη θεία του, Παγώνα Αθανασίου, σε δύο νεο-παραδοσιακά τραγούδια της Ηπείρου που του προκάλεσαν ανατριχίλα.
M. HULOT
Voltnoi & Quetempo (STEGI.RADIO), Άκης Χοντάσης Επιμέλεια Μουσικού Προγράμματος «Μια ανοιχτή πρόσκληση σε μια μουσική και ιστορική περιπλάνηση»

Plāsmata 3 / Voltnoi & Quetempo, Άκης Χοντάσης: «Μια ανοιχτή πρόσκληση σε μια μουσική και ιστορική περιπλάνηση»

Το STEGI.RADIO γίνεται για τρεις εβδομάδες το σημείο συνάντησης στα Plāsmata 3 στο Πεδίον του Άρεως, με αμέτρητες ώρες μουσικής απ' όλο τον πλανήτη και συζητήσεις που αφηγούνται ιστορίες του κόσμου.
M. HULOT
H τριλογία του Bloody Hawk κλείνει με τον καλύτερο τρόπο

Μουσική / «Φθηνά Tricks 3»: H τριλογία του Bloody Hawk κλείνει με τον καλύτερο τρόπο

Με το «Φθηνά Tricks 3» ολοκληρώνεται η τριλογία του Έλληνα ράπερ, με τη θεαματικότερη ίσως άνοδο που έχει δει η ελληνική σκηνή – ένα άλμπουμ που δεν αφήνει πολλά περιθώρια σε όποιον ακούει ραπ να ισχυριστεί πως δεν του αρέσει.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ