Γιούλη Βεντούρα, Έργα για τσέμπαλο

Γιούλη Βεντούρα, Έργα για τσέμπαλο Facebook Twitter
0

Το Πρόγραμμα Μουσικής του Hellenic American College σε συνεργασία με το Hellenic American University και η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, παρουσιάζουν συναυλία της Γιούλης Βεντούρα με έργα για τσέμπαλο Ελλήνων και Αμερικανών συνθετών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017, στις 20:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι.

Η τσεμπαλίστα Γιούλη Βεντούρα παρουσιάζει σε πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη γέννηση του Αμερικανού συνθέτη Lou Harrison τις «6 σονάτες για σόλο τσέμπαλο» (1943), καθώς και το πρώτο ελληνικό έργο για τσέμπαλο, τη «Μικρή σουίτα» (1958-1959) του Γιώργου Λεωτσάκου.

Στη συναυλία, εκτός από έργα για σόλο τσέμπαλο, θα παρουσιαστούν και έργα μουσικής δωματίου των Θόδωρου Αντωνίου, Παύλου Βεντούρα, Μπάμπη Κανά, Ντίνου Κωνσταντινίδη, Ελένης Σκάρκου, Θεόδωρου Σπάθη, Dominick Argento, σε ποίηση των Διονύσιου Σολωμού, Νίκου Γκάτσου, Ben Johnson και της Αμερικανίδας ποιήτριας Ann Sexton. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της συναυλίας έχει ο Θόδωρος Αντωνίου, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και Διευθυντής του Προγράμματος Μουσικής του Hellenic American College σε συνεργασία με το Hellenic American University.

Συμμετέχουν επίσης οι: Έφη Δημητρέλου (σοπράνο), Ιωάννα Βρακατσέλη (μέτζο σοπράνο), Ναταλί Κορνιλύκ – Σδράλη (βιολί) και Ελένη Σκάρκου (κιθάρα)

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάριος Βεάνος: «Έπαιρνα το ντέφι, ανέβαινα στο τραπέζι και γινότανε χαμός»

Queer History / Μάριος Βεάνος: «Έπαιρνα το ντέφι, ανέβαινα στο τραπέζι και γινότανε χαμός»

Ένας θρύλος της νύχτας που άφησε εποχή στα σκυλάδικα της ελληνικής περιφέρειας. Τόσο που ο Θάνος Αλεξανδρής τού αφιέρωσε ολόκληρο κεφάλαιο στο βιβλίο «Αυτή η νύχτα μένει».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η πτώση του Χούλιο Ιγκλέσιας: Πώς ο διάσημος τραγουδιστής χάθηκε στο δικό του Τρίγωνο των Βερμούδων

Μουσική / Η πτώση του Χούλιο Ιγκλέσιας: Πώς χάθηκε στο δικό του Τρίγωνο των Βερμούδων

Ο πιο διάσημος Ισπανός τραγουδιστής πέρασε τα τελευταία 40 χρόνια κρυμμένος σε επαύλεις. Πλέον, λόγω κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση και σωματεμπορία, η ιδιωτική του ζωή βγαίνει στο φως.
THE LIFO TEAM
8 φορές που το πάρτι πήρε φωτιά - κυριολεκτικά

Μουσική / 10 φορές που το πάρτι έγινε εφιάλτης

Με αφορμή τη φωτιά που ξέσπασε στο ελβετικό κλαμπ την Πρωτοχρονιά, κάνουμε μια αναδρομή σε παρόμοια πολύνεκρα δυστυχήματα τα τελευταία 80 χρόνια, από τη Βοστώνη και την Αργεντινή μέχρι τη Σουηδία και τις Φιλιππίνες.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Το Piandaemonium στο Μέγαρο: 12 πιανίστες και 6 πιάνα συνομιλούν και αλληλεπιδρούν

Μουσική / Πανδαιμόνιο πιάνων στο Μέγαρο Μουσικής

Το Piandaemonium, το μοναδικό παγκοσμίως συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη με τους 12 πιανίστες, θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με δυνατούς ήχους, τζαζ αναμνήσεις, Προκόφιεφ και παραδοσιακές μελωδίες.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
ΕΠΕΞ Η τυραννία του Berghain

Μουσική / H τυραννία του Berghain

Με τη νεότερη γενιά των «ρέιβερ» να στρέφεται κυρίως σε hard ή εναλλακτικά πιο εύπεπτους ήχους και τους παλιούς να αρνούνται να δεχτούν οποιαδήποτε υποκατηγορία τέκνο ως αληθινή, το είδος έχει φτωχύνει σε πολυμορφία και τείνει να περιοριστεί στα δύο δίπολα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΡΛΑΚΟΣ