To Dekmantel Festival πάει στη Θεσσαλονίκη

To Dekmantel Festival πάει στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
To Dekmantel Festival γεννήθηκε το 2009 στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας από μια ιδέα των Thomas Martojo και Casper Tielrooij και το κοινό τους πάθος για την ηλεκτρονική μουσική.
0

Ένα από τα πιο πετυχημένα φεστιβάλ της Ολλανδίας ενώνει τις δυνάμεις τους με μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ομάδες πάρτι της Ελλάδας και φέρνουν μαζί στη Θεσσαλονίκη μερικά από τα πιο φρέσκα και ανερχόμενα ονόματα στον χώρο της εκλεκτικής και underground ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής αυτήν τη στιγμή.

To Dekmantel Festival γεννήθηκε το 2009 στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας από μια ιδέα των Thomas Martojo και Casper Tielrooij και το κοινό τους πάθος για την ηλεκτρονική μουσική. Τέσσερα χρόνια μετά στην ομάδα προστίθεται ο Matthijs Theben Terville και το 2013 το πρώτο Dekmantel είναι γεγονός. Παράλληλα, όμως, ιδρύουν μια πολυδιάστατη δισκογραφική εταιρεία με το ίδιο όνομα και διοργανώνουν και το Lente Kabinet Festival στο Άμστερνταμ. Δημιουργικά ανήσυχοι, δεν περιορίζονται μόνο στην Ολλανδία. Επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους με το Selectors Festival στην Κροατία και το Dekmantel Festival στο Sao Paolo της Βραζιλίας. Στόχος τους είναι να προωθήσουν ό,τι πιο σύγχρονο και καινούργιο κυκλοφορεί στην dance κουλτούρα.

To Dekmantel Festival θα παρουσιάσει σε 2 stages 9 καλλιτέχνες από 6 διαφορετικές χώρες που αντιπροσωπεύουν όλο το φάσμα της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής, από disco μέχρι house και techno.


Δεν θα μπορούσαν, επομένως, να βρουν καλύτερους συμμάχους στην Ελλάδα από την ομάδα του Street Outdoors. Το Street Outdoors ξεκίνησε το 2012 με σκοπό να διοργανώσει μια σειρά από εναλλακτικά DIY απογευματινά events, αντίθετα με τον κανόνα που θέλει τα πάρτι να γίνονται αποκλειστικά τις νυχτερινές ώρες. Με τα χρόνια δημιουργήθηκε ένα μικρό, αυτοσχέδιο φεστιβάλ στα διεθνή πρότυπα, που αλλάζει κάθε φορά τοποθεσία. Κάπως έτσι η πόλη και η ομάδα έγιναν συνώνυμο με τα καλύτερα block πάρτι στην Ελλάδα.


Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου μας προσκαλούν σε μια ξέφρενη χορευτική βραδιά στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του Dekmantel Festival. Με δύο stages, το Street Outdoors θα καταλάβει για πρώτη φορά το club του ιστορικού Μύλου αλλά και το Principal Club Theatre και θα παρουσιάσει 9 καλλιτέχνες από 6 διαφορετικές χώρες που αντιπροσωπεύουν όλο το φάσμα της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής, από disco μέχρι house και techno. Επίσημοι καλεσμένοι τους είναι οι Palms Trax, Makam, Juju & Jordash, Dekmantel Soundsystem και Central, ενώ μαζί τους στα decks θα είναι τέσσερις Έλληνες, οι Jiles John, Jose Amba, Polatof και Phon.

To Dekmantel Festival πάει στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Palms Trax


Ο νεαρός Βρετανός Palms Trax έχει έδρα το Βερολίνο, μια φανερή εμμονή με τη σκηνή του Σικάγο και τα basslines και δημιουργεί ό,τι πιο φρέσκο και πειραματικό υπάρχει στη house και στην techno αυτό το διάστημα. Ο Makam, που το πραγματικό του όνομα είναι Guy Blanken, είναι ένας από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες του Dekmantel, ενώ είναι resident του θρυλικού club Trouw του Άμστερνταμ. Στα sets του ακούς από τζαζ μέχρι smoky deep house και techno. Η αγάπη για τη house και την techno δημιούργησε το δίδυμο των Juju & Jordash. Οι Juju & Jordash είναι μόνο ένα από τα πρότζεκτ των Gal Aner και Jordan Czamanski. Με διαφορετική καταγωγή (από Ισραήλ και Αμερική) και διαφορετικό μουσικό υπόβαθρο (τζαζ και έθνικ), οι δύο μουσικοί βρήκαν κοινό σημείο την ηλεκτρονική μουσική. Στις ζωντανές τους εμφανίσεις χρησιμοποιούν roland drum-machine, korg synthesiser και ηλεκτρικές κιθάρες και φημίζονται για την έντονα χορευτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν. Τέλος, θα εμφανιστεί και ο Central από τη Δανία, η νέα αποκάλυψη του Dekmantel και alter ego του Nata Zaks, ενός μεταπτυχιακού φοιτητή της Φιλοσοφίας. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Dekmantel Soundsystem, η ολλανδική κολεκτίβα που κρύβεται πίσω από το φεστιβάλ και υπόσχεται back2back μουσικές «μονομαχίες» και ένα αξέχαστο βράδυ για όλους τους λάτρεις –και όχι μόνο– της χορευτικής μουσικής.

To Dekmantel Festival πάει στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Jiles John

Ιnfo:

4/11, Dekmantel presented by Street Outdoors, Μύλος - Πολυχώρος Τέχνης & Πολιτισμού, Ανδρέου Γεωργίου 56, Σφαγεία, Θεσσαλονίκη, είσοδος: €15

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάριος Βεάνος: «Έπαιρνα το ντέφι, ανέβαινα στο τραπέζι και γινότανε χαμός»

Queer History / Μάριος Βεάνος: «Έπαιρνα το ντέφι, ανέβαινα στο τραπέζι και γινότανε χαμός»

Ένας θρύλος της νύχτας που άφησε εποχή στα σκυλάδικα της ελληνικής περιφέρειας. Τόσο που ο Θάνος Αλεξανδρής τού αφιέρωσε ολόκληρο κεφάλαιο στο βιβλίο «Αυτή η νύχτα μένει».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η πτώση του Χούλιο Ιγκλέσιας: Πώς ο διάσημος τραγουδιστής χάθηκε στο δικό του Τρίγωνο των Βερμούδων

Μουσική / Η πτώση του Χούλιο Ιγκλέσιας: Πώς χάθηκε στο δικό του Τρίγωνο των Βερμούδων

Ο πιο διάσημος Ισπανός τραγουδιστής πέρασε τα τελευταία 40 χρόνια κρυμμένος σε επαύλεις. Πλέον, λόγω κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση και σωματεμπορία, η ιδιωτική του ζωή βγαίνει στο φως.
THE LIFO TEAM
8 φορές που το πάρτι πήρε φωτιά - κυριολεκτικά

Μουσική / 10 φορές που το πάρτι έγινε εφιάλτης

Με αφορμή τη φωτιά που ξέσπασε στο ελβετικό κλαμπ την Πρωτοχρονιά, κάνουμε μια αναδρομή σε παρόμοια πολύνεκρα δυστυχήματα τα τελευταία 80 χρόνια, από τη Βοστώνη και την Αργεντινή μέχρι τη Σουηδία και τις Φιλιππίνες.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Το Piandaemonium στο Μέγαρο: 12 πιανίστες και 6 πιάνα συνομιλούν και αλληλεπιδρούν

Μουσική / Πανδαιμόνιο πιάνων στο Μέγαρο Μουσικής

Το Piandaemonium, το μοναδικό παγκοσμίως συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη με τους 12 πιανίστες, θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με δυνατούς ήχους, τζαζ αναμνήσεις, Προκόφιεφ και παραδοσιακές μελωδίες.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
ΕΠΕΞ Η τυραννία του Berghain

Μουσική / H τυραννία του Berghain

Με τη νεότερη γενιά των «ρέιβερ» να στρέφεται κυρίως σε hard ή εναλλακτικά πιο εύπεπτους ήχους και τους παλιούς να αρνούνται να δεχτούν οποιαδήποτε υποκατηγορία τέκνο ως αληθινή, το είδος έχει φτωχύνει σε πολυμορφία και τείνει να περιοριστεί στα δύο δίπολα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΡΛΑΚΟΣ
Ένα live οικονομικής ενίσχυσης επιζωσών έμφυλης βίας

Μουσική / Larry Gus, The Boy, Δεσποινίς Τρίχρωμη και Aeon σε ένα λάιβ για καλό σκοπό

Τέσσερις τραγουδοποιοί ενώνουν τις δυνάμεις τους στο Gagarin 205 για την ενίσχυση επιζωσών έμφυλης βίας, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων όσων κατήγγειλαν τον κακοποιητή τους.
M. HULOT