Αλκοολικά απογεύματα και φρέσκο indie pop-rock από την Έδεσσα

Αλκοολικά απογεύματα και φρέσκο indie pop-rock από την Έδεσσα Facebook Twitter
0
Αλκοολικά απογεύματα και φρέσκο indie pop-rock από την Έδεσσα Facebook Twitter
Οι The alcoholic's afternoon είναι ο Γιάννης (κιθάρα/φωνή), ο Σταυρός (τύμπανα) και ο Τάσος (μπάσο)...Φωτο.: Αιμιλία Παναγιώτου

Ποιοι είναι οι The alcoholic's afternoon; Συστηθείτε μας.
Η μπάντα ξεκίνησε με άλλη μορφή πριν από πάρα πολλά χρόνια, ίσως και περισσότερα από δεκαπέντε, στην πόλη της Έδεσσας όπου και σήμερα εδρεύει. Στην ουσία αποτελεί ένα παιδικό όνειρο καθώς δυο από τα μέλη της, οι Σταύρος και Γιάννης, ξεκινήσαμε να παίζουμε μουσική ήδη από την ηλικία των 13.

Η τρέχουσα σύνθεση είναι η εξής: Γιάννης (κιθάρα/φωνή), Σταυρός (τύμπανα), Τάσος (μπάσο).
Ο Τάσος και ο Σταύρος ζούνε και εργάζονται στην Έδεσσα, ενώ ο Γιάννης ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Ο Γιάννης έχει σπουδάσει ηχοληψία και μουσική τεχνολογία , ο Τάσος είναι προγραμματιστής, και ο Σταύρος είναι πολιτικός μηχανικός αλλά έχει ανοίξει ένα καφέ και ένα στούντιο tattoo.
Όλα αυτά τα χρόνια περάσαμε από διάφορες τοπικές underground μπάντες μένοντας πάντα ζεστοί και κοντά στο αντικείμενο.


Πώς ξεκίνησαν όλα, λοιπόν;
Εκεί στην Έδεσσα λοιπόν, ήμασταν ανήσυχα παιδιά. Ψαχνόμασταν πολύ με τη μουσική με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να πιάσουμε τα όργανα και να αρχίσουμε να ταλαιπωρούμε τη γειτονιά. Τα πρώτα ακούσματα και αντίστοιχα οι πρώτες συνθέσεις κυμαίνονταν σε πιο σκληρό ήχο όπως metal/rock/hard rock. Τα όνειρα προχωρούσαν μαζί με τις συνθέσεις και τις πρόβες, και η πίστη ότι κάποια στιγμή θα κάνουμε κάτι παραπάνω άνθιζε παράλληλα. Από εκείνη την εποχή κιόλας καταφέραμε να ηχογραφήσουμε τις πρώτες μας μουσικές ιδέες σε μορφή demo, και να πραγματοποιήσουμε τα πρώτα μας live. Στην πορεία φυσικά τα ακούσματα αλλάξανε με αποτέλεσμα να αλλάζει σιγά-σιγά και το υλικό της μπάντας, όπως επίσης και η σύνθεση των μελών.


Σε κάποια φάση, μετά το σχολείο, ψιλοχαθήκαμε και η μπάντα έπεσε σε αδράνεια, ώσπου ξαναβρεθήκαμε πριν από δύο χρόνια. Τότε ξεκινήσαμε να δουλεύουμε παλιό και νέο υλικό και με την προσθήκη δυο ακόμα μελών (Παναγιώτης κιθάρα και Βασίλης μπάσο) πραγματοποιούμε live σε όλη την Ελλάδα.

Μεγάλες στιγμές αυτών των εμφανίσεων ήταν το άνοιγμα του live του Παύλου Παυλίδη στην Έδεσσα, και του τελευταίο live των ΚΟΡΕ ΥΔΡΟ στο Block 33, μαζί με το live για την παρουσίαση του δίσκου μας στο Block33. Επίσης δεν θα ξεχάσουμε τις εμφανίσεις μας στην Αθήνα στο ΤΙΚΙ BAR και το ΦΛΟΡΑΛ.


Σχεδόν παράλληλα με τα live μπήκαμε στο στούντιο και γράψαμε τον πρώτο μας δίσκο με το υλικό που προέκυψε και ζυμώθηκε όλον αυτόν τον καιρό.
Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ, η σύνθεση της μπάντας αλλάζει και πάλι. Τα δυο νεότερα μέλη αποχωρούν και στην θέση τους έρχεται ένας φίλος απ τα παλιά, ο Τάσος (μπάσο). Τρίο πλέον βρήκαμε την χημεία που έπρεπε, και το παιδικό όνειρο άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά από τρεις παιδικούς φίλους.

Αλκοολικά απογεύματα και φρέσκο indie pop-rock από την Έδεσσα Facebook Twitter
Tο όνομα της μπάντας προέκυψε από ένα κομμάτι των The Smiths...Φωτο.: Αιμιλία Παναγιώτου
Αλκοολικά απογεύματα και φρέσκο indie pop-rock από την Έδεσσα Facebook Twitter
Κάθε τι ασήμαντο για άλλους αλλά σημαντικό για εμάς μπορεί να είναι η αφορμή για ένα νέο κομμάτι...Φωτο.: Αιμιλία Παναγιώτου


Πώς θα χαρακτηρίζατε οι ίδιοι τον ήχο σας;
Ο ήχος μας θεωρούμε ότι είναι indie pop rock με βρετανικές επιρροές.


Και ποιες μουσικές επιρροές "έχουν βάλει το χεράκι τους" στους alcoholic's afternoon;

Όσον αφορά τις μουσικές που ακούγαμε ακολουθήσαμε το κλασικό μονοπάτι. Ξεκινήσαμε από το metal, μετά το punk, και σιγά-σιγά οδηγηθήκαμε στο πιο εναλλακτικό.
Μπάντες που μας επηρέασαν είναι οι Smiths, The Cure, The Stone Roses, David Bowie κ.α. Βέβαια, αισθανόμαστε πολυσυλλεκτικοί όσον αφορά τα στοιχεία της μουσικής μας. Νομίζω ότι στην μουσική μας θα ακούσει κάνεις στοιχεία απ το Moby μέχρι τους Pink Floyd και απ τους Editors μέχρι τους The Cure.

Αλκοολικά απογεύματα και φρέσκο indie pop-rock από την Έδεσσα Facebook Twitter
Νομίζω ότι στην μουσική μας θα ακούσει κάνεις στοιχεία απ το Moby μέχρι τους Pink Floyd και απ τους Editors μέχρι τους The Cure...Φωτο.: Αιμιλία Παναγιώτου


Αλήθεια, πώς προέκυψε το όνομα της μπάντας;
Tο όνομα της μπάντας προέκυψε από ένα κομμάτι των The Smiths, το "These things take time", οπού αναφέρει τον στοίχο "the alcoholic afternoons" - εμείς άπλα το αλλάξαμε λίγο...


Πώς είναι τα πράγματα για μια νέα ανεξάρτητη μπάντα που θέλει να δημιουργήσει και να προωθήσει τη μουσική της στην σημερινή Ελλάδα;

Δυσκολίες που αντιμετωπίζετε;
Είναι πολύ περίεργη η κατάσταση σήμερα για μια ανεξάρτητη μπάντα. Από την μία, λόγω του ίντερνετ, υπάρχει η στροφή του κοινού προς τις underground μπάντες διότι είναι εύκολο να φτάσει ένα τραγούδι στον ακροατή.

Από την άλλη, έχει δυσκολέψει το θέμα του live. Λόγω της κρίσης είναι δύσκολο κάποιος να βάλει χρήματα για την διοργάνωση ενός live, δεν μιλάω για να πληρώσει τους μουσικούς, απλά για να καλύψει τα απαραίτητα, όπως τον ήχο ας πούμε.

Αλκοολικά απογεύματα και φρέσκο indie pop-rock από την Έδεσσα Facebook Twitter
Ο ήχος μας θεωρούμε ότι είναι indie pop rock με βρετανικές επιρροές....Φωτο: Αιμιλία Παναγιώτου
Αλκοολικά απογεύματα και φρέσκο indie pop-rock από την Έδεσσα Facebook Twitter
Ο πρώτος δίσκος των The alcoholic's afternoon με τίτλο "Α Thousand Pictures" Φωτο.: Αιμιλία Παναγιώτου


Μόλις κυκλοφόρησε ο πρώτος σας δίσκος, "A Thousand Pictures". Μιλήστε μου γι' αυτόν.
Ο δίσκος κυκλοφόρησε τον Γενάρη του 2014, περιέχει οκτώ κομμάτια, η ηχογράφηση και η μίξη του δίσκου έγινε από τα τότε μέλη της μπάντας -και κυρίως από τον Γιάννη ο οποίος ως ηχολήπτης ανέλαβε να φέρει εις πέρας την παραγωγή του πρώτου δίσκου των The alcoholic's afternoon.

Είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή που ηχογραφήθηκε στο δικό μας στούντιο και η διάρκεια των ηχογραφήσεων και της μίξης του δίσκου ήτανε περίπου επτά μήνες.


Μιας και η ιστορία της μπάντας είναι μακρά, έτσι και το κάθε κομμάτι έχει συντεθεί σε διαφορετικό χρονικό διάστημα. Στο δίσκο αυτό θα ακούσουμε μια μίξη από παλιές και καινούριες ιδέες, όλες δουλεμένες μαζί από τα νέα μέλη της μπάντας και φιλτραρισμένες με το νέο ήχο και χαρακτήρα της. Ο ήχος του άλμπουμ είναι άλλοτε μελαγχολικός και άλλοτε εύθυμος με έντονα καθαριστικά στοιχεία και μελωδίες.


Για ποια πράγματα μιλάνε τα τραγούδια των alcoholic's afternoon;
Πώς προκύπτουν οι στίχοι κάθε φορά;
Οι στίχοι έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα, με τα άγχη που τραβάμε όλοι, την απώλεια, τον έρωτα, οτιδήποτε... Κάθε τι ασήμαντο για άλλους αλλά σημαντικό για εμάς μπορεί να είναι η αφορμή για ένα νέο κομμάτι.


Πού μπορεί κανείς να βρει και να ακούσει σήμερα το άλμπουμ;
Το άλμπουμ διανέμεται ηλεκτρονικά μέσω διάφορων προμηθευτών (itunes, amazon, cdbaby) ενώ μπορεί κάποιος να το ακούσει και δωρεάν σε γνωστές υπηρεσίες αναπαραγωγής, όπως το Spotify.
Επίσης, πέρα απ την ηλεκτρονική του μορφή, το άλμπουμ κυκλοφορεί και σε CD (digipack) το οποίο προς το παρόν κάποιος μπορεί να προμηθευτεί στέλνοντας μήνυμα στο email της μπάντας ή επικοινωνώντας μαζί μας στο Facebook.

Αλκοολικά απογεύματα και φρέσκο indie pop-rock από την Έδεσσα Facebook Twitter
Όσον αφορά τα επόμενα σχέδια της μπάντας είναι η ολοκλήρωση του πρώτου μας video clip...Φωτο: Αιμιλία Παναγιώτου

Επόμενα σχέδια;
Όσον αφορά τα επόμενα σχέδια της μπάντας είναι η ολοκλήρωση του πρώτου μας video clip που είναι ήδη στα σκαριά με τα γυρίσματα να έχουν ήδη ξεκινήσει!Παράλληλα, πέρα απ τα οκτώ κομμάτια του άλμπουμ έχουμε ήδη στα σκαριά νέο υλικό που παρουσιάζουμε στα live. Όποτε, περισσότερα live και νέο υλικό είναι πάντα στα σχέδια μας.


Τέλος, ίσως το αμεσότερο και σημαντικότερο απ τα σχέδια μας είναι να βρούμε την γάτα του εξώφυλλου, πριν μας βρει αυτή...

**The Alcoholic's Afternoon

Μουσική
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Voltnoi & Quetempo (STEGI.RADIO), Άκης Χοντάσης Επιμέλεια Μουσικού Προγράμματος «Μια ανοιχτή πρόσκληση σε μια μουσική και ιστορική περιπλάνηση»

Plāsmata 3 / Voltnoi & Quetempo, Άκης Χοντάσης: «Μια ανοιχτή πρόσκληση σε μια μουσική και ιστορική περιπλάνηση»

Το STEGI.RADIO γίνεται για τρεις εβδομάδες το σημείο συνάντησης στα Plāsmata 3 στο Πεδίον του Άρεως, με αμέτρητες ώρες μουσικής απ' όλο τον πλανήτη και συζητήσεις που αφηγούνται ιστορίες του κόσμου.
M. HULOT
H τριλογία του Bloody Hawk κλείνει με τον καλύτερο τρόπο

Μουσική / «Φθηνά Tricks 3»: H τριλογία του Bloody Hawk κλείνει με τον καλύτερο τρόπο

Με το «Φθηνά Tricks 3» ολοκληρώνεται η τριλογία του Έλληνα ράπερ, με τη θεαματικότερη ίσως άνοδο που έχει δει η ελληνική σκηνή – ένα άλμπουμ που δεν αφήνει πολλά περιθώρια σε όποιον ακούει ραπ να ισχυριστεί πως δεν του αρέσει.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ
Tso: η βυζαντινή μουσική, το τραπ και η σύγχρονη electronica όπως δεν τα έχεις ξανακούσει

Μουσική / Tso: «Δεν με έχωσε η μάνα μου κάπου, ούτε ήταν διάσημη η γιαγιά μου»

Από τη συνεργασία του με τη Μαρίνα Σάττι κατάλαβε πως, για να πας μπροστά, πρέπει να σπάσεις κανόνες. Δεν αποδέχεται την ταμπέλα της queer ποπ για τη μουσική του ενώ προσπάθησε να κάνει τραπ που να είναι respectful προς τις γυναίκες. Ο Tso είναι, σαφώς, μια κατηγορία από μόνος του, δημιουργώντας ένα χαρμάνι με στοιχεία που δύσκολα θα τολμούσε να συνδυάσει κάποιος άλλος. Το πρώτο του single, «ZOMETSO», δίνει μια γεύση από όσα θα ακολουθήσουν.
M. HULOT
Subset Festival, η συναρπαστική σκηνή της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας 

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου / Subset Festival: Η συναρπαστική μουσική του μέλλοντος είναι ήδη εδώ

Το φεστιβάλ νέας μουσικής παρουσιάζει καταξιωμένους καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής που συνομιλούν με τα νέα μέσα, αποκαλύπτοντας τις άπειρες δυνατότητες της σύγχρονης δημιουργίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ηρώδειο: Όπερα, θέατρο και πολλή μουσική

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου / Ηρώδειο: Όπερα, θέατρο και πολλή μουσική

«Τουραντότ» και «Ριγολέττο» από την Εθνική Λυρική Σκηνή, συναυλίες των Raining Pleasure και Stranglers, καθώς και οι κορυφαίοι Max Richter και Youssou N’Dour, είναι μερικές μόνο από τις πολυαναμενόμενες εκδηλώσεις που θα παρουσιαστούν στο ρωμαϊκό ωδείο.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
PinkPantheress: H απόλυτη ποπ σταρ της Gen Z

Μουσική / PinkPantheress: Από το παιδικό της δωμάτιο στo παγκόσμιo Billboard

Η καριέρα της γεννήθηκε μέσα από τα social media, αλλά είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η μουσική της, μια lo-fi μείξη bedroom pop, drum ‘n’ bass και UK garage, δεν μπαίνει σε κανένα κουτάκι, είτε ηχητικό είτε αισθητικό.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Παύλος Παυλίδης: «Δεν ξέρω αν τελικά θα σώσει τον κόσμο η ομορφιά, θέλω όμως να την εμπιστευτώ»

Μουσική / Παύλος Παυλίδης: «Δεν ξέρω αν τελικά θα σώσει τον κόσμο η ομορφιά, θέλω όμως να την εμπιστευτώ»

Με αφορμή την εμφάνισή του στο φετινό Release Athens, ο δημοφιλής τραγουδοποιός μιλά στη LiFΟ για το νέο του άλμπουμ «Μπρανκαλεόνε», για την ποίηση, την τραπ και τον ΛΕΞ, τις ευκαιρίες που δίνει στους ανθρώπους, καθώς και για την ωμή, απρόκλητη βία που τον οδήγησε να γράψει το τραγούδι «Ένα αλλιώτικο παιδάκι» για τον Ζακ Κωστόπουλο.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
13 λόγοι για να πάμε φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Θέατρο / 13 λόγοι για να πάμε φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Τέχνη με φαντασία, αστείρευτη δημιουργία, πρωτοποριακές προσεγγίσεις: ένα επετειακό, εορταστικό, πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα για τα 70 χρόνια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου μέσα από 83 επιλογές από το θέατρο, τη μουσική και τον χορό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ