Μπενάκη: «Βλέποντας με τις Αισθήσεις» - Online συνάντηση για άτομα με προβλήματα όρασης

Μπενάκη: «Βλέποντας με τις Αισθήσεις» - Online συνάντηση για άτομα με προβλήματα όρασης Facebook Twitter
Γεράσιμος Στέρης
0

Η βιωματική εμπειρία του Μουσείου Μπενάκη «Βλέποντας με τις Αισθήσεις» δίνει ραντεβού τη Δευτέρα 18 Μαΐου στο πλαίσιο των εορτασμών για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

«Το Καλοκαίρι Αυτό: Τρεις Εικόνες για τις Αποσκευές μας» είναι ο τίτλος της διαδικτυακής συνάντησης «Βλέποντας με τις Αισθήσεις» που πραγματοποιεί το Μουσείο Μπενάκη τη Δευτέρα 18 Μαΐου από τις 17:00 έως τις 18:30.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεκίνησε ήδη από το 2017 με μηνιαίες συναντήσεις για επισκέπτες με χαμηλή όραση ή τυφλότητα, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν σε πολυαισθητικά εργαστήρια και να παρακολουθούν σκηνοθετημένες αφηγήσεις που κάνουν τις συλλογές του μουσείου προσβάσιμες.

Το «Βλέποντας με τις Αισθήσεις» εντάσσεται φέτος στον εορτασμό για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και εκπέμπει για όλους. «Με εφόδια τη μνήμη, τον ήχο και την ποίηση θα προσεγγίσουμε ένα από τα κυρίαρχα θέματα της Πινακοθήκης Γκίκα, αυτό του ελληνικού τοπίου, ξεχωρίζοντας τρεις εικόνες που το αποδίδουν με τη διαύγεια και τον κορεσμό του καλοκαιρινού φωτός» προϊδεάζει το Μουσείο.

Η διαδικτυακή συνάντηση-συζήτηση της 18ης Μαΐου εστιάζει στη ματιά του Νίκου Εγγονόπουλου, του Γεράσιμου Στέρη και του Σπύρου Παπαλουκά και ακολουθεί τα βήματα τους στις υπαρκτές ή φανταστικές γωνιές της ελληνικής υπαίθρου.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν μια μνήμη ενός ιδιαίτερου γι' αυτούς καλοκαιρινού τοπίου.

Η συνάντηση αφιερώνεται στον Θεόδωρο Κώνστα, φίλο των μουσείων, που με τη διαρκή, ένθερμη παρουσία του πλούτιζε το «Βλέποντας με τις Αισθήσεις».

Το σχεδιασμό έχει αναλάβει ο Φώτης Φλεβοτόμος ενώ την επιμέλεια και την παραγωγή το Τμήμα Εκπαίδευσης.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη με απαραίτητη την προεγγραφή.

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.
Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Culture / Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, που πρόλαβε να πραγματοποιήσει δύο μόνο παραστάσεις στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου», έρχεται σε on demand προβολή το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ