Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ερμηνεύει διαδικτυακά το «Ω Γλυκύ μου Έαρ»

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ερμηνεύει διαδικτυακά το «Ω Γλυκύ μου Έαρ» Facebook Twitter
0

Μέσω διαδικτύου και από τα σπίτια τους τα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών εκτέλεσαν τον βυζαντινό ύμνο «Ω Γλυκύ μου Έαρ». 

«Ο Βυζαντινός ύμνος Ω Γλυκύ μου Έαρ, στα αυτιά όλων μας, είναι ταυτισμένος με τις ημέρες του Πάσχα. Οι μουσικοί μας πήραν την πρωτοβουλία, αυτήν την ιδιότυπη περίοδο που #Μένουμεσπίτι, να γεμίσουν το - πρωτίστως συναισθηματικό - κενό» αναφέρει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο μήνυμά της που συνόδευε το βίντεο με την εκτέλεση του βυζαντινού ύμνου από τα μέλη της. 

«Ευχόμαστε, το video που δημοσιεύουμε, μαζί με την αγάπη μας, να φέρει κατάνυξη και κάτι από τη ζεστή ατμόσφαιρα που λείπει», καταλήγει το μήνυμα. 

 

Τις τελευταίες εβδομάδες μεμονωμένοι μουσικοί, συγκροτήματα αλλά και ορχήστρες εκτελούν κομμάτια κάτω από τις νέες συνθήκες που έχουν επιφέρει τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.  

Πριν έναν μήνα περίπου τα μέλη της φιλαρμονικής του Ρότερτναμ εκτέλεσαν, επίσης από την ασφάλεια του σπιτιού τους, την «Ωδή στη Χαρά», με το βίντεο να έχει ξεπεράσει ως σήμερα τα 2,5 εκατομμύρια προβολές. 

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.
Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Culture / Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, που πρόλαβε να πραγματοποιήσει δύο μόνο παραστάσεις στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου», έρχεται σε on demand προβολή το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ