«Η Καρδερίνα» της Ντόνα Ταρτ, ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα της τρέχουσας δεκαετίας, τιμημένο με το βραβείο Πούλιτζερ λογοτεχνίας το 2014, μεταφέρεται στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Τζον Κρόουλι («Μπρούκλιν»).

 

Πρόκειται για μία από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, καθώς το βιβλίο έχει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο –και στη χώρα μας–, και οι πρώτες εικόνες μαρτυρούν πιστότητα στο λογοτεχνικό υλικό και μια παραγωγή αντάξια των προσδοκιών.

 

Τα δικαιώματα της ιστορίας του Θίο Ντέκερ, που μετά τον αιφνίδιο θάνατο της μητέρας του έπειτα από βομβιστική έκρηξη στο Μητροπολητικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, βρίσκεται να έχει στην κατοχή του έναν πίνακα ανεκτίμητης αξίας (την «Καρδερίνα» του τίτλου), είχαν πωληθεί στην Warner Bros από το 2014 και τελικά ο κινηματογραφικός κολοσσός συνεργάστηκε με την Amazon Studios για τη συμπαραγωγή της ταινίας.

 

Το καστ παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον: Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Θίο Ντέκερ θα δούμε τον Άνσελ Έλγκορτ («Baby Driver»). Τον πλαισιώνουν ονόματα όπως η Νικόλ Κίντμαν (στον ρόλο της κυρίας Μπάρμπουρ), η Σάρα Πόλσον (ως Ζάντρα) και ο Λουκ Γουίλσον (ως ο πατέρας του Θίο), ενώ ο γνωστός από το «Stranger Things» πιτσιρικάς Φιν Γούλφχαρντ θα υποδυθεί τον κολλητό του Θίο, Μπόρις, σε νεαρή ηλικία. 

 

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 19 Σεπτεμβρίου 2019. Δείτε το πρώτο τρέιλερ: