Το Γαλλικό Ινστιτούτο συμμετέχει φέτος στη Γιορτή της Μουσικής και μοιράζεται με το κοινό 9 playlist επιλεγμένες από Γάλλους καλλιτέχνες όπως η Imany, η Φανί Αρντάν κ.α.

 

Δεδομένων των συνθηκών που περιορίζουν τις συναθροίσεις και τις εορταστικές εκδηλώσεις οι οποίες παραδοσιακά ζωντανεύουν δρόμους και πλατείες αυτήν την ημέρα, το Γαλλικό Ινστιτούτο αποφάσισε να μη λείψει από αυτή  τη μουσική γιορτή και κάλεσε αγαπημένους και γνωστούς καλλιτέχνες από το χώρο του  κινηματογράφου, της μουσικής και του θεάτρου, να μοιραστούν με το ελληνικό κοινό, μουσικές και  τραγούδια που αγάπησαν.

 

Πολλοί είναι αυτοί που  ανταποκρίθηκαν σ’ αυτό το αυθόρμητο μουσικό κάλεσμα και έστειλαν από μια playlist με γαλλικά  τραγούδια. Έως τις 21 Ιουνίου μπορείς να ακούσεις στα κοινωνικά δίκτυα του Ινστιτούτου τις μουσικές επιλογές των: Jack Lang, Fanny Ardant, Emmanuelle Béart, Juliette Binoche, Imany, Indila, Patricia Kaas, Olivier Py και Rufus Wainwright.  

 

Σ’ αυτό το ξεχωριστό πρόζεκτ συμμετέχει ο ραδιοφωνικός σταθμός pepper 96,6 που θα προγραμματίσει επιλογές από τις playlist των εκλεκτών προσκεκλημένων καλλιτεχνών στις εκπομπές του καθ’ όλη της διάρκειας της εβδομάδας μέχρι τις 21 Ιουνίου.    

 

Ακολουθήστε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και ακούστε τις playlists στους επίσημους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα: Facebook, Instagram, YouTube, Twitter

Spotify: Institut français de Grèce

Deezer: Institut français de Grèce