Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς έργο που ίσως ανήκει στον Μιχαήλ Άγγελο και ήταν για χρόνια σε εκκλησία

Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς έργο που ίσως ανήκει στον Μιχαήλ Άγγελο και ήταν για χρόνια σε εκκλησία Facebook Twitter
Αν το έργο αυτό ανήκει όντως στον Μιχαήλ Άγγελό, τότε η αξία του είναι τεράστια
0

Λύση σε μυστήριο που θυμίζει αστυνομικό μυθιστόρημα καλούνται να βρουν οι αρχές που πρέπει να ανακαλύψουν ένα πιθανώς χαμένο έργο του Μιχαήλ Άγγελου, που χάθηκε πάλι.

Πριν από λίγο καιρό, ένας ιερέας αποκάλυψε σε μόλις 20 ανθρώπους που θεωρούσε έμπιστους, ότι ένα έργο στην εκκλησία του, στη μικρή  πόλη Zele του Βελγίου, ήταν ένα χαμένο αριστούργημα του Μιχαήλ Άγγελου.

Ο πίνακας πλέον χάθηκε - για την ακρίβεια εκλάπη.

Ο πάστορας Jan Van Raemdonck, 61, κάλεσε τους αστυνομικούς καθώς δύο γυναίκες που άφηναν λουλούδια στο κεντρικό κλίτος του ναού Sint-Ludgerus την περασμένη Παρασκευή ανακάλυψαν ότι ο πίνακας ζωγραφικής του 16ου αιώνα, γνωστός ως «Αγία Οικογένεια», είχε εξαφανιστεί από τη συνηθισμένη του θέση.

Το έργο, που απεικονίζει τη Μαρία, τον Ιωσήφ και τον μικρό Ιησού, επρόκειτο να αξιολογηθεί μέσα σε λίγες μέρες από μια έγκυρη εμπειρογνώμονα έργων του Μιχαήλ Άγγελου, την οποία ειδοποίησε ο ιερέας όταν αντιλήφθηκε την εκπληκτική του ομοιότητα με ένα σχέδιο του στη συλλογή του Δούκα του Πόρτλαντ.

Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς έργο που ίσως ανήκει στον Μιχαήλ Άγγελο και ήταν για χρόνια σε εκκλησία Facebook Twitter
Ο ιερέας της εκκλησίας που είχε υποψιαστεί τη μυστική ταυτότητα του πίνακα

Ο ιερέας εκτιμά ότι το έργο, δωρεά στην εκκλησία πριν από 16 χρόνια από έναν πρώην Βέλγο γερουσιαστή, θα μπορούσε να φτάνει σε αξία ακόμη και 100 εκατομμύρια ευρώ.

«Μια κυρία που ζούσε κοντά είδε έναν νεαρό άνδρα, περίπου 20 ετών, κοντά στην εκκλησία γύρω στις 5 το πρωί της Πέμπτης, αλλά έφυγε όταν εκείνη άναψε τα φώτα», δήλωσε ο Van Raemdonck. «Την Παρασκευή το πρωί στις 9, δύο κυρίες που έβαζαν λουλούδια στο ιερό παρατήρησαν ότι η εξωτερική πόρτα ήταν ανοικτή και πως το έργο δεν ήταν στη θέση του».

Ο ιερέας αναφέρει πως ελάχιστοι γνώριζαν την υποψία του για την υπογραφή του έργου και πως όλοι ήταν μέλη της οικογένειάς του ή άνηκαν στο συμβούλιο της εκκλησίας.

Ο Van Raemdonck είπε ότι είχε αποστείλει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μηνύματα σε πολλά μουσεία στο πλαίσιο της έρευνάς του για το έργο, αλλά δεν είχε λάβει απάντηση. «Ίσως κάποιος να έχει πάρει τις πληροφορίες από τα ηλεκτρονικά μου μηνύματα. Ελπίζω η αστυνομία να μπορεί να ελέγξει κάμερες στην περιοχή και να μάθει τι συνέβη».

Οι αρχές πιστεύουν ότι ήταν μια στοχευμένη διάρρηξη με αρκετούς δράστες. Ο πίνακας, ο οποίος είναι τοποθετημένος σε ξύλο, ζυγίζει περίπου 100 κιλά.

«Ενδιαφερόταν μόνο για αυτό το έργο. Δεν πείραξαν κάτι άλλο», δήλωσε ο Johan Anthuenis, πρόεδρος του συμβουλίου της εκκλησίας. Ο δήμαρχος του Zele, δήλωσε ότι είναι λογικές οι υποψίες του ιερέα.

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ