Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» παρουσιάζουν στην Γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης την ομαδική έκθεση «Εικόνες καθημερινότητας», σε επιμέλεια Πλάτωνα Ριβέλλη και Παναγιώτη Μαρκολέφα.


Η έκθεση με εικόνες από το περιθώριο της προσωπικής, «ασήμαντης καθημερινότητας», στην οποία συμμετέχουν 60 φωτογράφοι – μέλη του «Φωτογραφικού Κύκλου», εγκαινιάζεται την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2018.


Το σπίτι, η οικογένεια, ο καθημερινός και οικείος χώρος συχνά αντιμετωπίζονται ως προφυλαγμένες περιοχές μακριά από τα βλέμματα τρίτων. Χώροι αγαπητοί, που δεν παρουσιάζουν όμως άλλο φωτογραφικό ενδιαφέρον παρά ως πλαίσιο ζωής.

 

Ακόμα και στην σύγχρονη εποχή με τον κατακλυσμό των φωτογραφιών από τα social media, επιλέγονται κατά κύριο λόγο εξωτερικοί χώροι, καθώς αποδεικνύουν την πολυπραγμοσύνη και την δραστηριότητα του «φωτογράφου» και παραβλέπεται το οικείο περιβάλλον.

 

Εικόνες της «ασήμαντης καθημερινότητας» στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
Στην έκθεση που φιλοξενεί η Γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης συμμετέχουν 60 φωτογράφοι. Φωτο: Αθηνά Καρόκη


Ο Πλάτων Ριβέλλης, σχολιάζοντας τα φωτογραφικά δείγματα που παρουσιάζονται στην έκθεση, λέει χαρακτηριστικά: «Μελετώντας τη δουλειά των φωτογράφων-μελών του "Κύκλου" διαπίστωσα ότι ήταν μεγάλος ο αριθμός εκείνων που αποτύπωναν -εν είδει προσωπικού ημερολογίου- πολλές στιγμές από το περιθώριο της προσωπικής τους καθημερινότητας, αναγνωρίζοντας πίσω από την προφανή ασημαντότητα το αισθητικό και συναισθηματικό βάρος που τις συνοδεύει....

 

Το ενδιαφέρον έγκειται στην προσωπική σφραγίδα που αναδεικνύεται μέσα από τον τρόπο μεταμόρφωσης του ασήμαντου σε σημαντικό με όπλο τη φωτογραφική προσέγγιση».


Info

Εικόνες καθημερινότητας

Γκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Μασσαλίας 22, Aθήνα

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, 20:00

Διάρκεια έκθεσης: 22 Νοεμβρίου – 20 Δεκεμβρίου 2018

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 12:00-21:00, Σάββατο: 10:30-14:30, Κυριακή κλειστά

Είσοδος ελεύθερη