Το H1002 τοποθετείται στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι και συνδέεται με ένα νεοκλασικό κτίριο του 1870. Το ανατρεπτικό αυτό πρότζεκτ βρέθηκε στην τελική πεντάδα των έργων που διεκδικούν διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο στον διαγωνισμό του Architizer A+ Awards 2020.

 

Το αρχιτεκτονικό γραφείο 314 architecture studio, εμπνεύστηκε αυτό τον ιδιαίτερο σχεδιασμό έχοντας ως κύρια ιδέα να δημιουργηθούν χώροι χρησιμοποιώντας φυσική διαφάνεια, μια ιδέα που υλοποιήθηκε με αμμοβολισμένο γυαλί ως βασικό χαρακτηριστικό του κτιρίου. 

 

Ψηφίζουμε τον διάφανο πύργο στο Κολωνάκι που διεκδικεί διεθνές βραβείο αρχιτεκτονικής

 

Ψηφίζουμε τον διάφανο πύργο στο Κολωνάκι που διεκδικεί διεθνές βραβείο αρχιτεκτονικήςΤο project "Euphoria rise" είναι μία μελέτη για ένα νέο κτίριο κατοικιών που συνενώνεται λειτουργικά και αισθητικά με ένα υπό αποκατάσταση νεοκλασικό κτίριο στην οδό Σπευσίππου. Η νέα επέμβαση εισάγει ένα σύγχρονο φωτεινό κέλυφος στο οποίο ένταση στοιχεία του ρομαντισμού. Ο κατακόρυφος κήπος σκιαγραφείται πίσω από το διάφανο και εύθραυστο λευκό κέλυφος το οποίο αποτελεί μία αντίθεση με τον συμπαγή αστικό ιστό που τον περιβάλλει και το νεοκλασικό που βρίσκεται εμπρός του.

 

Ψηφίζουμε τον διάφανο πύργο στο Κολωνάκι που διεκδικεί διεθνές βραβείο αρχιτεκτονικής

 

 

Αν θέλετε να βοηθήσετε αυτό το ελληνικό project να διακριθεί στα Αμερικάνικα Βραβεία Αρχιτεκτονικής Α awards, μπορείτε να ψηφίσετε στο παρακάτω link. Η διαδικασία είναι πανεύκολη και γρήγορη.

 

Ψηφίστε σε αυτό το link χρησιμοποιώντας το λογαριασμό σας στο facebook: https://vote.architizer.com/PublicVoting