Περιβαλλοντική αριστεία και καινοτομία

Περιβαλλοντική αριστεία και καινοτομία Facebook Twitter
Για το Four Seasons Astir Palace Hotel επιλέχθηκαν υλικά ISOMAT, τα οποία ανταποκρίθηκαν πλήρως στις απαιτητικές προδιαγραφές του έργου.
0

Η ISOMAT στην πράσινη εποχή. Ο όμιλος διαθέτει 7 διαφορετικά χημεία R&D προσηλωμένα στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον και τον χρήστη προϊόντων, τα οποία έχουν αποσπάσει διεθνώς αναγνωρισμένα πιστοποιητικά. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο χρειάστηκε να περάσουν από αυστηρούς επιστημονικούς ελέγχους από εγκεκριμένους φορείς, έτσι τα προϊόντα της εν λόγω εταιρείας φέρουν πιστοποιήσεις EMICODE, Blue Angel και Ecolabel. 

Mετά την πανδημία και την επέκταση της τηλεργασίας, ο χρόνος που περνάμε στο σπίτι αυξήθηκε με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου. Αυτό καθιστά εξ ορισμού αναγκαία την εξασφάλιση ενός υγιούς οικιακού περιβάλλοντος όσον αφορά την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε στο σπίτι και την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούμε σε τοίχους και δάπεδα. Αυτό σημαίνει ότι οφείλουμε και ως καταναλωτές να δίνουμε τη δέουσα σημασία στα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ή ανακαίνιση των χώρων μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα υλικά που φέρουν την πιστοποίηση EMICODE®, η οποία δημιουργήθηκε το 1997 από τον γερμανικό φορέα GEV (Gemeinschaft Emissionskontrollierte Verlegewerkstoffe, Klebstoffe und Bauprodukte e.V.) και χαρακτηρίζεται παγκοσμίως ως σημαντικό ποιοτικό κριτήριο αξιολόγησης προϊόντων για την κατασκευή. Εμφανίζεται ως χαρακτηριστική σήμανση στις συσκευασίες των προϊόντων κατά EMICODE® και επιβεβαιώνει την ιδιαίτερα χαμηλή εκπομπή πτητικών οργανικών ενώσεων (VOCs). Με λίγα λόγια, τα πιστοποιημένα προϊόντα εξασφαλίζουν μια καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι. Κι αυτό σημαίνει ότι έχουμε δύο κερδισμένους μέσα από τη χρήση των προϊόντων που φέρουν αυτή την πιστοποίηση: την υγεία των κατοίκων του σπιτιού και το περιβάλλον, το οποίο απαλλάσσεται από τους ρύπους που παράγουν τα κτίρια. Η ISOMAT, προκειμένου τα προϊόντα της να φέρουν την πιστοποίηση EMICODE®, υποχρεούται να εφαρμόζει μια εγγυημένη και ελεγχόμενη υψηλών προδιαγραφών παραγωγική διαδικασία, ώστε τα τελικά προϊόντα να εναρμονίζονται πλήρως με τις αυστηρές απαιτήσεις του συστήματος EMICODE®. Τα προϊόντα της ISOMAT φέρουν τρεις διαφορετικές κατηγορίες σημάτων EMICODE®, καθεμία από τις οποίες υποδεικνύει τον αντίστοιχο βαθμό εκπομπής πτητικών οργανικών ενώσεων.

Με γνώμονα τη βέλτιστη ποιότητα αέρα στους χώρους όπου ζούμε και κινούμαστε, και ανταποκρινόμενη στις νέες περιβαλλοντικές ανάγκες, η ISOMAT είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που ανέπτυξε χρώμα με πιστοποίηση Blue Angel. Είναι φιλικό προς τον χρήστη και το περιβάλλον επειδή δεν περιέχει συντηρητικά αλλά και επειδή έχει πολύ χαμηλή εκπομπή πτητικών οργανικών ενώσεων (VOCs).

Η πιστοποίηση Blue Angel αποτελεί το παλαιότερο οικολογικό σήμα που πιστοποιεί φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα και υπηρεσίες. Από το 1978, με βάση τη Γερμανία, η εν λόγω πιστοποίηση προάγει τη χρήση οικολογικών προϊόντων και ενισχύει την περιβαλλοντική συνείδηση στις επιλογές των καταναλωτών. Σύμφωνα με το ISO 14024, κατατάσσεται ως οικολογική σήμανση τύπου Ι, δηλαδή θέτει αυστηρά κριτήρια, τα οποία εξασφαλίζουν το υψηλότερο επίπεδο περιβαλλοντικής ποιότητας και λαμβάνουν υπόψη τον συνολικό κύκλο ζωής του προϊόντος. Με γνώμονα τη βέλτιστη ποιότητα αέρα στους χώρους όπου ζούμε και κινούμαστε, και ανταποκρινόμενη στις νέες περιβαλλοντικές ανάγκες, η ISOMAT είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που ανέπτυξε χρώμα με πιστοποίηση Blue Angel. Είναι φιλικό προς τον χρήστη και το περιβάλλον επειδή δεν περιέχει συντηρητικά αλλά και επειδή έχει πολύ χαμηλή εκπομπή πτητικών οργανικών ενώσεων (VOCs). Προστατεύει άτομα ευαίσθητα στις ουσίες αυτές από την εκδήλωση αλλεργικών αντιδράσεων και είναι σχεδόν άοσμο, ενώ η εξαιρετικά χαμηλή εκπομπή VOCs εξασφαλίζει υγιεινή ατμόσφαιρα για τον εφαρμοστή και τον χρήστη.

Περιβαλλοντική αριστεία και καινοτομία Facebook Twitter
Το πιστοποιημένο με LEED Piraeus Port Plaza καλύπτει όλες τις νέες προδιαγραφές και τάσεις στον χώρο της κατασκευής.

Τέλος, η σήμανση Ecolabel της Ευρωπαϊκής  Ένωσης συνιστά ένα σήμα περιβαλλοντικής αριστείας που καθιερώθηκε το 1992 και αναγνωρίζεται σήμερα όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Το σήμα απονέμεται σε προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε υψηλές περιβαλλοντικές προδιαγραφές και στη διασφάλιση της ανθρώπινης υγείας σε όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους: από την εξαγωγή των πρώτων υλών μέχρι και την παραγωγή, τη συσκευασία, τη διανομή και την απόρριψή τους. Το πιο σημαντικό είναι πως τα κριτήρια δεν είναι μια απλή δήλωση από τον παραγωγό αλλά εξακριβωμένα και πιστοποιημένα από την αρμόδια εθνική αρχή. Η ISOMAT διαθέτει μια γκάμα οικολογικών χρωμάτων, πιστοποιημένων κατά Ecolabel, τα οποία είναι ιδανικά για εφαρμογή σε εσωτερικούς χώρους. 

ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η σύχρονη αρχιτεκτονική, πέρα από τον ελκυστικό σχεδιασμό, εστιάζει στη δημιουργία βιώσιμων κτιρίων με μικρό ενεργειακό απότυπωμα. Τα πιστοποιημένα υλικά της ISOMAT προδιαγράφονται ως τα πλέον κατάλληλα σε τέτοια έργα. Με το βλέμμα στραμμένο προς το περιβάλλον, εκτός από έργα με τα εν λόγω υλικά, μπορούμε να παρουσιάσουμε και έργα με τα πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης της εταιρείας, τα οποία μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της κατασκευής μέσω της μειωμένης απαιτούμενης ενέργειας για τη λειτουργία της. Τέτοια χαρακτηριστικά πρότζεκτ είναι τα ακόλουθα:

Coco-Mat Athens BC Ο creative director Stéphan Muller προσκαλεί τον Γάλλο καλλιτέχνη Gabriel Leger να έρθει μαζί του για ένα τρίπτυχο καλλιτεχνικό εγχείρημα στο Athens BC, το πεντάστερο ξενοδοχείο της Coco-Mat στην ιστορική συνοικία της Ακρόπολης. Όταν ο Muller και ο Leger άρχισαν να συνεργάζονται με τη φιλική προς το περιβάλλον επωνυμία Coco-Mat, βυθίστηκαν στο παρελθόν για να ξεθάψουν αρχαίους μύθους και θρύλους που αργότερα ενέπνευσαν τα τρία κατά παραγγελία έργα τέχνης τα οποία εκτείνονται τώρα στην κύρια είσοδο, το λόμπι και τους ανελκυστήρες του ξενοδοχείου. Και έτσι επιμελήθηκαν σε καλλιτεχνικό επίπεδο ένα έργο που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την πρωτεύουσα της χώρας μας. Στο συγκεκριμένο έργo έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά της ISOMAT για εξωτερική θερμομόνωση, πισίνες, στεγανώσεις ταρατσών, υπογείων και υγρών χώρων, εποξειδικά δάπεδα, καθώς και ολοκληρωμένα συστήματα επικόλλησης και αρμολόγησης πλακιδίων. Σημαντική για την προστασία του περιβάλλοντος ήταν η εξωτερική θερμομόνωση ως μέσο περιορισμού της απαιτούμενης ενέργειας για ψύξη και θέρμανση.

Περιβαλλοντική αριστεία και καινοτομία Facebook Twitter
Στο Coco-Mat Athens BC σημαντική για την προστασία του περιβάλλοντος ήταν η εξωτερική θερμομόνωση ως μέσο περιορισμού της απαιτούμενης ενέργειας για ψύξη και θέρμανση.

Piraeus Port Plaza (πρώην καπναποθήκες Παπαστράτος) Μια επένδυση που ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ ολοκληρώνεται μετά από πέντε χρόνια, κάνοντας ένα lifting σε τρεις περιοχές στον Πειραιά που είχαν αφεθεί στη φθορά του χρόνου για δεκαετίες. Μιλάμε για τα τρία οικοδομικά τετράγωνα στην περιοχή του Αγίου Διονύσιου στον Πειραιά, το Piraeus Port Plaza και το πρώην κτιριακό συγκρότημα της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος, που ξεκίνησε τη λειτουργία του ακριβώς 90 χρόνια πριν, τον Μάιο του 1931, παρουσία του πρωθυπουργού Ελευθέριου Βενιζέλου, για να ολοκληρώσει την πορεία του στον χρόνο το 2008. Εκείνη τη χρονιά η εταιρεία, μετά από 77 χρόνια, μεταφέρθηκε αλλού. Πρόκειται για έργο πιστοποίησης LEED, όπου έχουν χρησιμοποιηθεί εποξειδικά δάπεδα και συστήματα επικόλλησης πλακιδίων της ISOMAT. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ καλύπτει όλες τις νέες προδιαγραφές και τάσεις στον χώρο της κατασκευής.

Four Seasons Astir Palace Hotel (Aστέρας Βουλιαγμένης) Πριν από δύο χρόνια, υποδεχτήκαμε με ικανοποίηση και υπερηφάνεια την επιστροφή του Αστέρα Βουλιαγμένης στο διεθνές ξενοδοχειακό στερέωμα, κάτι που έγινε με τη φροντίδα και τη διαχείριση μιας αναγνωρισμένης εταιρείας στον χώρο της φιλοξενίας, της Four Seasons. Πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο πρότζεκτ που υλοποιήθηκε μέσα σε ενάμιση χρόνο. Για την αποπεράτωσή του χρειάστηκαν υλικά όπως πρόσμικτα σκυροδέματος, εποξειδικά δάπεδα, εποξειδικές βαφές για πισίνες, στεγανώσεις για υγρούς χώρους και πισίνες, καθώς και συστήματα κόλλησης πλακιδίων και μαρμάρων. Για όλες τις ανωτέρω εργασίες επιλέχθηκαν υλικά ISOMAT, τα οποία ανταποκρίθηκαν πλήρως στις προδιαγραφές του έργου.

Αστέρια Γλυφάδας Παρά τις καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας είναι ένα σημαντικό, επίσης πεντάστερο έργο, το οποίο συζητιέται πολύ στην πόλη. Στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της επένδυσης προβλέπονται νέες αναπτύξεις αλλά και σειρά αναπλάσεων υφιστάμενων εγκαταστάσεων από τη δεκαετία του ’60. Είναι ένα έργο που δεν έχει τελειώσει ακόμα, αλλά αποσκοπεί ήδη σε πιστοποίηση LEED. Χρησιμοποιούνται υλικά ISOMAT, όπως κόλλες και αρμόστοκοι, στεγανωτικά και επισκευαστικά.
Navarino Bay Hotel & Navarino Waterfront Hotel Kαι αυτό είναι σε φάση κατασκευής. Βρίσκεται στη Γιάλοβα Μεσσηνίας. Και εδώ η προσφορά υλικών της ISOMAT είναι πληθωρική: στεγάνωση περιμετρικών τειχίων, δεξαμενών και πισίνας, συστήματα κόλλησης μαρμάρων και πλακιδίων, αρμόστοκοι κ.λπ. Τα στεγανωτικά προϊόντα της ISOMAT χρησιμοποιήθηκαν για τη θωράκιση ολόκληρης της κατασκευής, από το υπόγειο μέχρι το ψηλότερο ταβάνι. 

Με ένα έμπειρο και εξειδικευμένο Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης που μπορεί να υποστηρίξει κάθε έργο με τεχνογνωσία στην επιλογή των εν λόγω υλικών, η ISOMAT διαθέτει την ευελιξία και την καινοτομία για να αποτελεί τον έμπιστο συνεργάτη σε κάθε αρχιτεκτονική και κατασκευαστική μελέτη, παρέχοντας λύσεις και τις προδιαγραφές για ένα πιο βιώσιμο μέλλον στις κατασκευές. 

www.isomat.gr

ADM The Green Issue

Μια συνεργασία της Lifo με την Design Ambassador και το Archisearch.gr

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ISOMAT δώρισε κράνη τελευταίας τεχνολογίας στο Πυροσβεστικό Σώμα

Επιχειρείν / Η ISOMAT δώρισε κράνη τελευταίας τεχνολογίας στο Πυροσβεστικό Σώμα

Για την ISOMAT οι αξίες της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και υπευθυνότητας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της και έμπρακτα θέλει να το επιδεικνύει με δράσεις από καρδιάς.
THE LIFO TEAM
H ISOMAT θερμομονώνει εξωτερικά το Σπίτι του Δικτύου στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό

Market news / H ISOMAT θερμομονώνει εξωτερικά το Σπίτι του Δικτύου στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό

H εταιρεία ISOMAT ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής με το οποίο έχει χρόνια συνεργασία για την υλοποίηση ποικίλων δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα
THE LIFO TEAM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα illustrations της monakrive είναι για φάγωμα

Design / Τα illustrations της monakrive είναι για φάγωμα

H Αριστέα Ρέλλου απασχολείται στον χώρο της τέχνης με διάφορους δημιουργικούς τρόπους. Και αποκτώντας μια πιο στενή σχέση με την τέχνη του φαγητού, άρχισε να ζωγραφίζει ψηφιακά τα πιάτα που την έχουν συγκινήσει περισσότερο και να τα δημοσιεύει σε έναν λογαριασμό που σου φτιάχνει τη διάθεση.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σπίτι Ανθουλάκης Γιαννικόπουλος Ανακύκλωση πέραν του αναμενόμενου

Design / Ανακύκλωση πέραν του αναμενόμενου σ' ένα σπίτι της Δροσοπούλου

Σε μια πολυκατοικία που χτίστηκε σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Βατικανού τη δεκαετία του ‘70, οι νέοι ιδιοκτήτες φρόντισαν από τα υλικά που σε άλλους φαίνονται άχρηστα να δημιουργήσουν μια νέα κατάσταση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ